kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Nagyobb arányú költségvetési részt a községtől

dobrmonk4917A Dobronak Községi Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösségének Tanácsa az épülő Kézművességek Háza programjainak megvalósítására a jövő évben 12.600 euróval magasabb finanszírozást vár a községtől, illetve az állami támogatás 75:25 százalékarányos felosztását kezdeményezi.
A tanácstagok többsége a hétfői ülésen támogatta Car Anna tanácselnök javaslatát, hogy módosítási kezdeményezést nyújtsanak be a 2018-as községi költségvetés második olvasatához, annak ellenére, hogy a községi tanács a legutóbbi ülésén nem támogatta a nemzetiség javaslatát. Konkrét tételek (alpolgármesteri teendők költségei, irodai kellékek költségei, operatív kiadások) átcsoportosítását javasolják és a tervezett 101.470 euró helyett 114.150 euróra számítanak a községi költségvetés nemzetiségi részéből. Továbbá döntöttek arról, hogy januárban meghirdetik a pályázatot a felsőfokú tanulmányi támogatásokra, amire kilencezer eurót terveznek. Támogatást szavaztak meg a Dobronaki Nótázóknak a CD-jük újbóli kiadására (400 euró), valamint a plébániai Karitásznak (300 euró). Nem tárgyalták viszont a muravidéki magyar közösség most folyó harmadik oktatási projektjét, a beszámoló hiánya miatt a témát levették a napirendről.
Továbbá aktuális a magyar nyelv tudásának meghatározása a munkahelyi pályázatok meghirdetésénél a közszférában, ezért a Dobronaki Idegenforgalmi Intézet igazgatói pályázata kérdésében az ilyen tárgykörű alkotmánybírósági döntéssel érvelve levelet intéznek Dobronak Községhez.
MCSi Design