kiscim1718
 

Egészséget, „emberséges” választásokat...

anket0118A községi nemzetiségi referensek a háttérben dolgoznak, mégis nélkülözhetetlen a munkájuk. Tudjuk, ha a nemzetiségi politikáról van szó, mindennel tisztában vannak. Az új év első munkanapja előtt egy körkérdéssel kerestük meg őket, melyben az újévi fogadalmaikról, illetve az újévi kívánságaikról kérdeztük őket.
 
anket0118nemet
Nemet Silvija, Šalovci Községi MNÖK:
– Fogadalmat nem tettem, nem szoktam fogadalmakkal kezdeni az új évet. Szeretném viszont az új évben is, hogy egészséges maradjak és a családomnak is ugyanezt kívánom, hiszen ez a legfontosabb. Szeretném, ha továbbra is lenne munkám, és kívánom minden munkanélkülinek, hogy nekik is legyen hol dolgozniuk. Ha a világnak kívánhatnék valamit, akkor pedig azt kérném, hogy a népek békességben éljenek egymással.
 
anket0118josar
Jošar Erika, Hodos Községi MNÖK:
– Fogadalmat sosem teszek az új év kezdetén. Nem hiszek abban, hogy ilyenkor erősebb lenne a kitartás, és aztán ha nem sikerül betartani, akkor nagyobb a csalódás is. Az újévi kívánságok közül számomra az egészség szerepel az első helyen, aztán talán az, hogy ne kerüljön el a szerencse. Az idei évre nincsenek különösebb terveim sem. Egy nyugodt, stresszmentes évvel beérném.
 
anket0118berden
Berden Ana, Dobronak Községi MÖNK:
– Sosem fogadtam meg semmit az év kezdetén, így ezúttal sem tettem. Őszintén, eszembe sem jutott ilyesmi. Ez nálunk a családban sem volt szokás. Az új évvel kapcsolatosan pedig nincsenek soha elvárásaim, sem kívánságaim. Ami jön, azt el kell fogadni, de mivel optimista vagyok, pozitívan tekintek a jövő felé, így az új év kezdetén is a legjobbakban bízom.
 
anket0118sonja
Vöröš Sonja, Moravske Toplice Községi MNÖK:
– Különös elvárásaim nincsenek, kívánságaim viszont annál inkább... Kívánok minden embertársamnak a 2018-as évben erőt, egészséget, ahogy azt nálunk szokás mondani, és rengeteg pozitív meglepetést. A 2018-as év a választások éve is, úgyhogy kívánok minden jövőbeli jelöltnek „emberséges” választásokat. Fogadalmat nem szoktam tenni, de vannak dolgok, amiken biztosan változtatni fogok.
 
anket0118sandra
Horvath Fehér Aleksandra, Lendva Községi MNÖK:
– Az új év kezdetén a legfontosabb kívánságaim az egészség, a szeretet, a boldogság és a megértés. Azt hiszem, ha ezek megvannak, a többi már magától megérkezik az életünkbe. Az új év beköszöntével pedig megfogadtam, hogy jobban odafigyelek az egészségesebb életmódra. Tehát próbálok többet mozogni, sportolni valamit, illetve az étkezésre is jobban odafigyelek. Úgy gondolom, a mai rohanó, stresszes világunkban az egészségünk megóvásáért sokkal többet kell tennünk.
MCSi Design