kele
perec1
garas1
62. évfolyam
50. szám
Lendva 
2018. 12. 13.
kiscim5018
 

Megvalósították a programokat, elfogadták a zárszámadást

hodos3A Hodos községi magyar önkormányzat 27., február 22-én megtartott ülésén a tagok megtárgyalták és elfogadták a 2017-es zárszámadást. Az ülésen megvitatták a nemzeti ünnep alkalmából rendezendő ünnepséget is, amelyet március 10-én szerveznek a művelődési házban.
Az ülésen a tanács megtárgyalta az elmúlt évi számvitelt, amelyet a felügyelőbizottság is áttekintett. Amint Roman Silvija elnök lapunknak elmondta, az önkormányzat a 2017-es évben 47.400 euróval rendelkezett, ebből 42.500 euró állami támogatásként a község költségvetéséből érkezett, a 2016-os átvitel pedig közel 5.000 euró volt. A bizottság a zárszámadás áttekintésekor felfigyelt arra, hogy a község részéről az átutalás 2.500 euróval meghaladta a tervezett összeget, valamint a pályázati támogatásnál a hodosi fociklubnak a folyósított összeg 500 euróval szintén magasabb lett a jóváhagyottnál. A kialakult helyzetről az önkormányzat a Nemzetiségi Hivatallal egyeztetve abban állapodott meg, hogy a többletkifizetéseket az idei évben ellentételezik. A válaszokat követően a bizottság a zárszámadásban nem talált rendellenességet. Miután a tanács tájékoztatót kapott a programok megvalósításáról, elfogadta az önkormányzat 2017-es zárszámadását.
A folyó ügyeknél a tagok megvitatták a március 10-ére tervezett programot a nemzeti ünnepre. Az ünnepi műsorban a Hodosi Népdalkör, a Pártosfalvi KÁI tanulói, valamint a Gencsapáti Néptáncegyüttes lép fel, majd koszorúzás következik a kopjafánál.
Az ülésen az Idegenforgalmi és Promóciós Közintézet beszámolóját is áttekintette a tanács, amelyből kiderült, hogy az elmúlt évben az ifjúsági otthonban 1.975 vendégéjszakát jegyeztek be, a közintézet pedig 14.000 eurós bevétellel gazdálkodott, a kiadások 13.000 eurót tettek ki.
Az ülésen felhívták a figyelmet a Minority SafePack kisebbségvédelmi csomag aláírásgyűjtésére is.
MCSi Design