kele
perec1
garas1
62. évfolyam
50. szám
Lendva 
2018. 12. 13.
kiscim5018
 

Dobronakon kiosztották a tanulmányi támogatásokat

dkmonk1018A Dobronak Községi Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsa (DKMÖNK) hétfőn zárt ajtók mögött elbírálta a felsőfokú tanulmányi támogatási pályázatra beérkezett kérvényeket.
A hét pályázó közül hatan teljes egészében eleget tettek a feltételeknek, míg egy pályázót, a Svájcban tanuló Car Dominikot a dokumentáció kiegészítésére kérték fel. A támogatás legalacsonyabb összege 70, míg a legmagasabb 100 euró havonta. A dobronaki magyar önkormányzat „ösztöndíjasai” 2018-ban: Bogdán Attila, Bogdán Manuela, Varga Teodor, Kovács Álmos, Szomi Péter, illetve Car Dominik egyetemi hallgatók.
A tanács rövidebb vita után öt támogató és két tartózkodó szavazattal elfogadta a közösség 2017-es zárszámadását. A közösségnek 111.187 euró bevétele és 133.959 euró kiadása volt, ami azt jelenti, hogy közel 23 ezer euróval lépték túl a keretet.
Az ülésen ismét szóba került Dobronak Község statútumának kérdése, melyben még mindig nincs módosítva a magyar nyelv státusza. A tanács határozatba foglalta, hogy megbízza Varga Editet, a községi tanács magyar nemzetiségi különstátuszú tagját, hogy kezdeményezze a módosítást, melynek értelmében a magyar nyelv hivatalos nyelvként szerepeljen a községi dokumentumban.
A tanács 300 euró támogatást szavazott meg az Új Muravidék Citeraegyüttes hollandiai vendégszereplésére.
MCSi Design