kele
perec1
garas1
63. évfolyam
11. szám
Lendva 
2019. 03. 14.
kiscim1119
 

Megjelent a gazdaságtámogatási pályázat

gazd tam2118Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának elnöke és Szabó Lívia, az MMÖNK munkatársa sajtótájékoztatón ismertette a magyar nemzeti közösség által lakott terület nyilvános gazdaságserkentési pályázatának feltételeit. A szlovén gazdaságfejlesztési alap 2018-as évre vonatkozó pályázatának (1. intézkedés) keretösszege 260 ezer euró.

A csak gazdasági tevékenységre igényelhető vissza nem térítendő támogatás minimális összege 20 ezer, a maximális összege 80 ezer euró (a Gazdasági és Technológiai Minisztérium „de minimis” keretén belül), 25 százalékos önrész biztosításával. A támogatásra azok a vállalkozók pályázhatnak, akiknek cége legalább 12 hónapja működik a kétnyelvű területen. A pályázat benyújtásának határideje június 21-e, az elszámolási határidő pedig október 28-a. Pályázni csak a cég főtevékenységét szolgáló építésre (érvényes építési engedély mellett), tárgyi eszközökre (három árajánlattal), ipari és szerelési munkálatokra lehet. A támogatott alapeszközök a jogosult területről öt évig nem vihetők el és nem is adhatók el.

Ha a szlovén gazdaságfejlesztési alap keretösszege a pályázatzárás után nem lesz teljesen felhasználva, a különbözetre újabb pályázat várható (az összeg nem vihető át a következő költségvetési időszakba). A gazdaságfejlesztési pályázat lapunk e heti számában mellékletként is megtalálható.
MCSi Design