kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

A kapcsolat további kapukat is megnyithat

morac szanto31181A Moravske Toplice Községi Magyar Nemzeti Önigazgatási Közösség szombaton együttműködési szerződést írt alá a magyarországi Zalaszántó településsel. A szlovén és magyar nyelven íródott formális szerződést, melytől a jövőben széles körű együttműködési lehetőségeket remélnek a felek, Pártosfalván a nemzetiségi iroda tárgyalótermében látták el kézjegyükkel az illetékesek.

Szombat délelőtt Zalaszántóról öttagú küldöttség érkezett Pártosfalvára, akiket a helyi magyar önkormányzat elnöke és tagjai fogadtak. Vugrinec Zsuzsi elnök, valamint Moravske Toplice Község polgármestere, Glavač Alojz köszöntötte a vendégeket, majd településeik rövid bemutatása után sor került a dokumentumok hivatalos aláírására. A moráci magyar önkormányzat nevében az önkormányzat elnöke, Vugrinec Zsuzsi, a zalaszántói település nevében pedig Dézsi Attila polgármester látta el a szerződést kézjegyével. 

morac szanto31182Vugrinec Zsuzsi elmondta, hogy a kapcsolatfelvételt a zalaszántói polgármester kezdeményezte annak reményében, hogy kialakul egy települések közti szélesebb körű baráti kapcsolat. Az elnök a kapcsolatfelvétel lehetőségét napirendre tűzte a tanácsülésen, ahol a tanácstagok egyhangú beleegyezésüket adták a kapcsolatfelvételhez. – Abban bízunk, hogy az együttműködésnek mindkét fél számára pozitív hozadéka lesz. Szorosabb együttműködést remélünk településeink, intézményeink, egyesületeink, a kultúra, az oktatás, a sport és a mezőgazdaság területén is. A két település közti kapcsolat további kapukat is megnyithat, további magyarországi, illetve Kárpát-medencei ismeretségek bővítésére is lehetőséget ad – mondta Vugrinec Zsuzsi.

A házigazdák a nap folyamán a vendégek számára egy kis ízelítővel kedveskedtek egy szervezett szakmai út keretében a vidék szépségeiből és turisztikai látványosságaiból.

A találkozó folytatásában már a hétvégén újabb ismerkedési lehetőség nyílik a felek számára, amikor is a moráci magyarság képviseli településeit a zalaszántói falunapokon.

MCSi Design