kele
perec1
garas1
64. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2020. 05. 21.
kiscim2020
 

MNMI: szanálások, átszervezések

mnmitanacs41182A Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet (MNMI) Tanácsa október 3-i ülésén az ügyviteli beszámolók áttekintése után a szanálási és egyéb munkaügyi tervekről is szólt a szeptembertől az igazgatói tisztséget betöltő Soós Mihály.

Kepe Kocon Lili leköszönő igazgatónak – a júliusi-augusztusi munka- és pénzügyi beszámolója után, melyet a tanács elfogadott – az intézet élén végzett vezetői munkáját virágcsokorral köszönte meg Vida Törnar Judit, az intézet tanácsának elnöke.

Az új vezető, Soós Mihály a közeljövőben megvalósítandó szanálási és munkaügyi terveiről, valamint a Bánffy Központban lévő kávézó és könyvkereskedés átrendezéséről és a nyitvatartási időt érintő változásokról szólt.

A szanálási tervre 35 ezer euró áll rendelkezésre, melyből az épület beázásának a következményeit kívánják eltüntetni a galériateremben. A tervekben a tatarozás és a festés mellett az elektromos rendszer felújítása is szerepel, valamint mindez a földszinti raktár, illetve archívum kialakításának a tervével is összefügg.

A könyvesbolt és kávézó is átalakításon, „helycserén” esik át, így a tervek szerint a turisták is könnyebben jutnak a szolgáltatásokhoz, a nyitva tartás átalakítását és a két munkaerőt igénylő szolgálatot pedig belső átszervezéssel oldják meg: hétköznapokon 8-tól 21-ig, illetve szombaton 8-tól 14 óráig tart nyitva a kávézó és a bolt, a vasárnapi nyitva tartás pedig megszűnik.

A honlapon az információ- és törzsanyag-áramoltatás évek óta húzódó ügye is napirenden lesz az intézetnél, a Facebook-frissítés pedig már folyamatban van. A kulturális minisztérium ígérete szerint a munkatársak fizetéseit a minisztériumnál „fennmaradt” összegekből biztosítják az idei évben.

Az intézet a már bejáródott történések és rendezvények ütemében a közeljövőben több hazai témájú bemutatót is szervez.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben