kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

Megérkezett az állami támogatás a tájházra

sal onk43181A Šalovci Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség Tanácsa október 16-i ülésén a tagok megtárgyalták az önkormányzat 2018-as költségvetésének módosítását, támogatásokról döntöttek, illetve szóltak a novemberben megtartandó Márton-napi gyalogtúráról.

sal onk43182Megérkezett a közösség számlájára a tájház felújítására a szlovén gazdaságfejlesztési program támogatása. A 120 ezer eurós többletet a költségvetésben a tájház melléképületének felújítására, illetve a főépület renoválásának még elmaradt fázisaira fordítják. A sali magyar önkormányzat költségvetése az új pénzforrással az idei évre 185 ezer eurós bevételre módosult. A költségvetés módosítását a tanácstagok vita nélkül elfogadták.

A nemzeti önkormányzat az éves költségvetéséből 9.000 eurót szán a területén működő egyesületek, klubok támogatására. A beérkezett kérvények tükrében Orban Dušan javaslatát fogadta el a tanács, miszerint a domonkosfai Petőfi Sándor Művelődési Egyesületet 4.000 euróval, a domonkosfai Önkéntes Tűzoltóegyesületet 3.000 euróval, a szintén helyi kispályás labdarúgóklub tevékenységét pedig 2.000 euróval támogatják.

A Pártosfalvi Kétnyelvű Általános Iskolát 2.500 euróval támogatja az önkormányzat azzal a feltétellel, hogy az összegből a domonkosfai óvodába új ágyneműket vásárolnak.

Az ülés végén Jakoša Emerik, a tanács elnöke tájékoztatta a tanácsot, hogy az idei hagyományos Márton-napi gyalogtúrát november 11-én, Márton napján tartják, az útvonal pedig ezúttal a szomszédos Keresztúr irányába vezet.
 
 
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben