kele
perec1
garas1
63. évfolyam
25. szám
Megjelenés:
2019. 06. 20.
kiscim2519
 

Táblagép-ajándékcsomag a kétnyelvű iskoláknak

ajandek1019Hétfőn adta át a Göntérházi Kétnyelvű Általános Iskolában az MMÖNK a kétnyelvű iskoláknak a tanulók készségfejlesztését szolgáló táblagép- ajándékcsomagot, mellyel a tanulók korszerű oktatását kívánják elérni.

Horváth Ferenc, az MMÖNK elnöke, parlamenti képviselő az összejövetelen – melyen meghívottként a muravidéki kétnyelvű iskolák vezetői voltak jelen – elmondta: – Az iskolákkal való párbeszéd folytatásaként „A nemzetiségi oktatás minőségének növelése a szlovéniai magyar nemzeti közösség és a magyarországi szlovén nemzeti közösség részére” című projektből – melynek 2024-ig lesz folytatása – sikerült 50 táblagépet beszereznünk, s ezt az együttműködési megállapodás aláírásával párhuzamosan az iskoláknak szeretnénk átnyújtani.

Az arányos elosztásra törekedve az 1. Számú Lendvai KÁI 18, a Lendvai Kétnyelvű Középiskola 16, míg három kisebb iskola (Göntérháza, Dobronak és Pártosfalva), valamint a 2. Számú Lendvai KÁI 4–4 táblagépet vehetett át. Az elnök kifejtette: nagyon örül annak, hogy az MMÖNK és az iskolák között párbeszéd folyik, s ahogy az nemrég az Országgyűlésben tartott tanácskozáson is megmutatkozott, az oktatásügy és a politika egy úton jár. Újabb elképzelések is vannak a jövőt illetően, a cél, hogy a kétnyelvű oktatás jövőjét ilyen fejlesztésekkel is biztosítsák.

Az iskolák nevében a házigazda iskola igazgatója, Šebjanič Valéria köszönte meg a hasznos, a gyerekek oktatásában is jól alkalmazható ajándékot.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben