kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Szükség van a kölcsönös tiszteletre

csente1219A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából rendezett ünnepségen vasárnap délután zsúfolásig megtelt a csentei faluotthon.

A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Horváth Ferenc nemzetiségi országgyűlési képviselő, a muravidéki csúcsszervezet elnöke, aki beszédében hangsúlyozta a forradalom és a szabadságharc számos tanulságát, elsősorban az összefogás fontosságát: „Emberek között mindig vannak nézeteltérések, de a legfontosabb kölcsönös tisztelet és egy közös ügy érdekében az összefogás. A szabadságharcban résztvevők erre képesek voltak, hiszen egy nemes célért a magyarok mellett a más nemzetiségűek is közösen küzdöttek. Fontos ezért, hogy a határon túli magyar közösségben, a településeken, ahol szlovénok, magyarok és más nemzetiségű emberek élnek, megünnepeljék a nemzeti ünnepet, büszkék legyenek a gyökereinkre, tiszteljék a másikat és teremtsék meg a feltételeket a békés együttéléshez.”

A gazdag ünnepi műsorban a csentei iskolások felelevenítették a forradalom kitörése előtti, majd az azt következő eseményeket, szavalatokkal, énekkel, tánccal erősítették a hazaszeretetet és a közösségérzetet. A kultúrműsort a helyi óvodások és az 1. Sz. Lendvai KÁI néptánccsoportja is színesítette. Az ünnepi megemlékezés a kapcai és a csentei népdalkör énekcsokraival, valamint koszorúzással zárult a Petőfi-emléktáblánál.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben