kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

MMGVE: túl a hullámvölgyön?

mmgve14191A Muravidéki Magyar Gazdák és Vállalkozók Egyesülete (MMGVE) a múlt héten megtartotta rendszeres éves közgyűlését. A jelenlévők elfogadták a tavalyi program- és pénzügyi beszámolót, illetve a 2019-es évre vonatkozó programtervet is. Az ülésen jelen volt Szabó Balázs, a Nemzeti Agrárkamara (NAK) külügyi kapcsolatokat irányító vezetője is.

Az MMGVE a hagyományos helyszínen, a hosszúfalui Olimpija vendéglőben hívta össze a közgyűlést és – sajnos szintén hagyományosan – a határozatképesség hiányában félórás késéssel 11 jelenlévő egyesületi taggal kezdték el az ülést. Balaskó József elnök hangsúlyozta, nehéz esztendő van mögöttük, az egyesületen belüli nézeteltérések után azonban valamennyire konszolidálódott a helyzet, és csak reménykedni tud abban, ki tudnak mászni a gödörből és továbbra is dolgozni tudnak a küldetésükön. Ebben biztatta az elnököt és a tagságot az ülésen jelenlévő Szabó Balázs, a NAK külügyi kapcsolatokért felelős vezetője, aki kezdettől jelen van a muravidéki egyesület életében. Szabó Balázs kifejtette, a NAK-nak szüksége van a muravidéki egyesületre, és reméli, a közeljövőben meg tud erősödni, továbbra is kapocsként tud tevékenykedni a szlovén és a magyar agrárkamara jó viszonyában, ki tudja fejteni véleményét és érdekeit a Kárpát-medencei egyeztetési fórumokon. Ehhez szavai szerint a NAK közvetlenül és közvetve is támogatást nyújt.

mmgve14192Balaskó József részletes elnöki beszámolójában kifejtette, az MMGVE az elmúlt időszakban is jól dolgozott, sajnos azonban mindig vannak emberek, akik önös érdekekből a közjó ellen cselekednek. Kifejtette, jóval kevesebb pénzeszközzel dolgoztak, mint az elmúlt években – 2.900 euró bevételre tettek szert és 1.800 eurót hoztak át az előző évből –, ennek ellenére sikerült véghez vinni a programot. Az egyesület három forrásból kap pénzeszközöket, a már említett NAK mellett az MMGVE-t a magyar agrártárca, illetve az MMÖNK is támogatja. Az MMGVE 2019-ben is hasonló programot tervez, mint 2018-ban, ez elsősorban kapcsolattartást, közös programokat, vásári megjelenést, kiállítási lehetőségeket, szakmai viziteket ölel fel hazai környezetben, az anyaországban, illetve a Kárpát-medencében, de a magyar szervezeteken keresztül például hollandiai továbbképzésekre is lehetőség nyílik.

Az egyesületnek jelenleg 19 tagsági díjat fizető tagja van, míg elvileg a tagság 40–50 fő között mozog. Az egyesület jövője így egyértelműen az „alvó tagok” felélesztésén múlik, ezt pedig csak munkával, megfelelő szervezéssel lehet elérni.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben