kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Az őrtornyok ünnepélyes átadása nyáron lesz

hodosmonk15191A Hodos Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség Tanácsa legutóbbi ülésén elfogadta a 2018-as zárszámadást és eldöntötte, hogy a két felújított őrtorony ünnepélyes átadását a községi ünnep keretében szervezik meg.

hodosmonk15193A zárszámadás megvitatása előtt az ülésen Totić Rozalija, a felügyelőbizottság elnöke írásos beszámolóját terjesztették a tagok elé, amelyből kitűnt, hogy az ügyvitel áttekintésénél a háromtagú bizottság mindent rendben talált, majd Roman Silvija elnök bemutatta a zárszámadást. A hodosi magyar önkormányzat az elmúlt évben 122.200 euró bevétellel rendelkezett. Ebből a község 50.000 eurót folyósított az állam által biztosított működésre és a nemzetiségi programok kivitelezésére, ezen kívül a nemzetiségi gazdasági alap a beruházásra 67.000 eurós támogatást biztosított. Az átvitt összeg 2017-ből mintegy 5.200 euró volt. A kiadási oldal 119.000 eurót tett ki, amelyből a folyó költségek 40.000 eurót, a civilszervezetek és a Pártosfalvi Kétnyelvű Általános Iskola támogatása 10.700 eurót, valamint a beruházások 68.200 eurót jelentettek. A hodosi és a kapornaki őrtorony, valamint a kapornaki tájház tetőszerkezetének felújítása 67.000 eurós összege mellett projektdokumentáció elkészítésére 176 euró költséget számoltak el, emellett az irodában 1.000 eurós értékben lecserélték az elavult számítógépet is. A felügyelőbizottság javaslatára a tanács rövid vita után egyhangúlag elfogadta a tavalyi zárszámadást.   

A tanács megtárgyalta a Pártosfalvi KÁI kérelmét is, amelyben a szülők és az iskola dolgozóinak jótékonysági báljára kértek támogatást, amit március 23-án rendeztek meg. Néhány tag szerint az ilyen jellegű programok támogatása nem az önkormányzat hatáskörébe tartozik, majd a többség megegyezett abban, hogy a rendezvényhez tartozó számla kiállításakor, az idei költségvetés elfogadása után az önkormányzat legfeljebb száz euróval azért hozzájárul az eseményhez.  

A folyó ügyek napirendi pontnál eldőlt, hogy a két felújított őrtorony ünnepélyes átadását nyáron, egy nappal a községi ünnep előtt szervezik meg, a Családok Őrségi Találkozóját pedig augusztus 18-án. Közben az önkormányzat április 27-én társszervezőként csatlakozik Hodos és Sal községek közös kezdeményezéséhez, a Čepinci és Hodos közötti 13 kilométeres határ menti gyalogtúrához.
 
hodosmonk15192
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben