kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Továbbra is Orban Dušan a tanács elnöke

mnti1519A Népújságot kiadó Magyar Nemzetiségi Tájékoztatási Intézet (MNTI) Tanácsa múlt heti alakuló ülésén a 2019–2023 közötti mandátumra is Orban Dušant választotta elnökének, majd elfogadta az intézet 2018-as zárszámadását, valamint a 2019-es év költségvetését és programtervét.

Az új tanács tagjai Orban Dušan, Nemes Alfred, Kovač Katalin, Simon Monika (az alapító MMÖNK képviselői), Tóth Erzsébet (érdekelt nyilvánosság), valamint Szolarics Nađ Klára és Meszelics László (az MNTI alkalmazottainak képviselői).

Az intézet a 2018-as évben az elfogadott költségvetés alapján gazdálkodott, s a programot teljes egészében megvalósította. Az idei évben a költségvetés már nem a csökkentett állami támogatás tervezésével történt. A Nemzetiségi Hivatal ígéretei szerint az MNTI visszakapja a gazdasági válság miatt elvett összeget (7.600 euró), illetve pluszforrásokhoz jut a közalkalmazottak béremelkedése miatt (körülbelül 6.000 euró), s ezzel az állami támogatás 302 ezer euróra emelkedne. Az intézet így 377 ezer euró bevételt tervez, ebből 302 ezer euró az állami költségvetési támogatás (Nemzetiségi Hivatal) és 68 ezer euró egyéb bevétel (áruk és szolgáltatások bevételei, magyarországi pályázatok, illetve fix támogatás). A kiadásokat 376 ezer euró összegben tervezik. A legnagyobb tételt a bérek és járulékaik költségei teszik ki (223 ezer euró), majd a szolgáltatások (nyomda, posta, számvitel) költségei mintegy 80 ezer euró összegben.

Az MNTI idei programját is három rendszeres kiadványa (Népújság, Kelepelő gyermeklap, internetes oldal), valamint a KerekPerec színes magazin készítése, tartalmának bővítése köré tervezi. Az egyéb kiadványok, mellékletek megjelenése, illetve a honlap bővítése az anyagiaktól, az esetleges pályázati bevételektől függ. Az MNTI társkiadója a Naptár évkönyvnek is, melynek 2020-ban a 60. évfolyama jelenik meg. Az idei év végén megjelenő évkönyv jubileumi kiadványának elkészítéséről és költségvetésének biztosításáról a társkiadók (MNTI, MNMI, MMÖNK) tárgyalnak a közeljövőben.
 
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben