kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

Továbbra is Magyar Dániel az Euromur Kft. igazgatója  

lkmnok17191A Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség (LKMNÖK) 1. rendkívüli ülésén újra kinevezte Magyar Dánielt az Euromur Kft. igazgatójának. Az önkormányzat alkalmazásában álló szakember harmadik mandátumát kezdi meg a gazdasági társaság élén.

Az LKMNÖK első rendkívüli ülésén egy témakör került terítékre, az Euromur Kft. igazgatójának kinevezése. A gazdasági társaság eddigi igazgatója, Magyar Dániel beszámolója, illetve jövőbeni terveinek bemutatása után a tanács tartalmas vita után egyhangúlag nevezte ki további ötéves mandátumra.

Az Euromur Kft. fő tevékenysége eddig is, a jövőben is a gazdasági tanácsadás lesz, a magyarlakta vidék gazdasági fejlődésének serkentése. Küldetése elősegíteni a társadalmi-gazdasági fejlődést a Muravidék nemzetiségileg vegyesen lakott területén és erősíteni a környék bekapcsolódását a regionális, nemzeti és nemzetközi fejlesztési programokba. Az Euromur Kft.-t az LKMNÖK alapította, alaptevékenysége a vállalkozói és üzleti tanácsadás, elsősorban a magyarlakta települések lakóinak vállalkozásai és más érdeklődők részére Magyarországról és a Kárpát-medencéből. Az Euromur mindenképpen fontos szerepet tölt be a helyi gazdasági környezetben – díjmentes általános gazdasági tanácsadásával, a különféle gazdasági pályázatok tervezésével, megírásával, a magyar–magyar kapcsolatok kialakításával, illetve az utóbbi években különböző hagyományőrző programok kivitelezésével is.

Mindez elhangzott az LKMNÖK múltheti rendkívüli ülésén, ahol szó esett arról is, hogy az Euromur Kft.  fontos szereplője lehet egy céltudatos, kivitelezhető nemzetiségi gazdasági stratégia megalkotásának is.
 
lkmnok17192
 
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben