kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

Újból Végi Józsefet nevezték ki az MMR szerkesztőjének

rtv17192A Magyar Nemzeti Közösség Rádió– és Tévéműsorai Programbizottsága a múlt csütörtöki ülésen – tartalmas vita után – egyhangúlag támogatta a Muravidéki Magyar Rádió (MMR) felelős szerkesztőjének, Végi Józsefnek az újbóli kinevezését. A magyar műsorok lendvai stúdiója a közeljövőben közvélemény-kutatást végez a rádió hallgatottságáról, a tévé nézettségéről.  

A magyar rádió– és tévéműsorok programbizottságának Zver Ilona, a Szlovén RTV vezérigazgatójának magyar nyelvű műsorokért felelős helyettese, Végi József, az MMR felelős szerkesztője és Magyar Lovrič Mirjana, a lendvai tévéstúdió felelős szerkesztője számolt be a magyar műsorok program- és gyártási tervének megvalósításáról az idei első negyedévben. A két elektromos médium teljes egészében megvalósította a programterv szerinti műsorokat. Zver Ilona, a lendvai magyar műsorok stúdiójának vezetője elmondta, hogy megkezdték a magyar nyelvű rádió- és tévéműsorok hallgatottságát és nézettségét vizsgáló közvélemény-kutatás előkészítését. Elkészítették a kérdőívek tervezetét, a meghívásos pályázaton pedig megtörtént a legkedvezőbb ajánlattevő kiválasztása is, ez az EVOM Intézet lett Muraszombatból. A közvéleménykutatás a Bethlen Gábor Alapnál elnyert támogatásból valósul meg. A tévéstúdió javítására (talajvízmentesítés) meghirdetett pályázatra egy pályázó nyújtotta be ajánlatát. Az ajánlat magasabb a tervezett összegnél, így egyeztetésekre lesz szükség – mondta még Zver Ilona.

Április végével lejár az MMR felelős szerkesztőjének, Végi Józsefnek a mandátuma. A munkahely betöltésére közzétett kiírásra két jelölt jelentkezett, Végi József eddigi felelős szerkesztő és Kovács Sándor, az MMR munkatársa. Mivel mindketten eleget tettek a kiírt feltételeknek, be is mutatkoztak a szerkesztőségnek, amelynek véleménynyilvánítási joga van. A 25 főállású munkatárs (köztük a technikusok is) mindkét jelöltet támogathatták, vagy akár egyiküket sem. A szerkesztőségi szavazás szerint 11 pozitív véleményt kapott (a 25 alkalmazott 44 százaléka) Kovács Sándor, 18-at (a 25 alkalmazott 72 százaléka) pedig Végi József. A kinevezési folyamathoz vélemény-kinyilvánítással hozzájárul a programbizottság is (az RTV vezérigazgatójának felkérésére), jelen esetben Végi József kinevezéséhez, aki így újbóli – egyöntetű – támogatást kapott.

rtv17191

A szavazás előtt a bizottság több tartalmi megjegyzést tett Végi József 2019–2023-as időszakra vonatkozó programtervére. A tagok hiányolták a másik jelölt programtervét, hiszen – mint mondták – lehetne belőle „ötletelni”. A tagok nagyobb hangsúlyt fektetnének a nyelvművelő adások, a népzene, a családriportok, művelődési egyesületek tevékenységének népszerűsítésére, hiányolták a több élő bejelentkezést, a fiatalok megszólítását, a világháló adta lehetőségek kihasználását, valamint – amire Zver Ilona vezető is figyelmeztetett – az újságírók tervszerű kinevelését.

– Versenyképes, az élet minden területét felölelő, műszakilag a fejlődéssel lépést tartó közszolgálati rádió a cél. A rádió a múltban nagyot fejlődött és teljesített. Az alapokat megőrizzük, a műsorainkat tovább csiszoljuk, korszerűsítjük, hogy minél közelebb kerüljünk hallgatóinkhoz. Tudjuk, hogy a fiatalok jelentik a jövőnket, ezért feléjük fordulunk, többek közt rajz- és fotópályázatokkal is. A szerkesztőségben kisebb belső átszervezések várhatók – mondta fejlesztési terveit ismertetve az ismételten bizalmat kapott Végi József felelős szerkesztő. Az ülésbe a szokásos módon, videóvonalon keresztül bekapcsolódott Igor Kadunc, az RTV megbízott igazgatója is.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben