kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

Maráci magyar önkormányzat: Nyitva a pályázat az egyesületek támogatására

marac2A Moravske Toplice Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség Tanácsa április 29-i ülésén elfogadta a tavalyi zárszámadást, pályázat kiírásáról döntött, és különféle támogatásokat hagyott jóvá.

 

A nemzetiségi önkormányzat a tavalyi évben mintegy 137 ezer euróból gazdálkodott, ebből 104 ezer euró volt az állami támogatás és 33 ezer euró a 2017-es évi költségvetésből átvezetett többlet. A közösség 2018-as éves működésének kiadásai 90 ezer eurót tettek ki, így az évet 48 ezer eurós plusszal zárták. A felügyelőbizottság a zárszámadást rendben találta, és a források felhasználását tekintve a közösség működését eredményesnek ítélte. A tanácstagok elfogadták a zárszámadást.

A folytatásban a tanács a község nemzetiségileg vegyesen lakott településeiben működő magyar nemzetiségi programokat megvalósító egyesületek támogatására a költségvetésben 30 ezer eurót hagyott jóvá. A pályázat május 9-től van nyitva.

Az ülés második felében a beérkezett kérvények elbírálása került napirendre. A pártosfalvi KÁI bővített nemzetiségi programjára a tanácstagok 4000 eurót ítéltek meg, a Moravske Toplice Községi Nyugdíjas Egyesület működését pedig 400 euróval támogatták. A Szerdahelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület idén ünnepli megalakulásának a 100. évfordulóját. A jeles esemény alkalmából a tanács úgy határozott, hogy a helyi tűzoltóotthon felújítását 3000 euróval támogatja.

A különfélék napirendi pontnál az önkormányzat éves programjait vitatták meg. Lesz többek között főzőverseny az Alváriumnál, ismét lesz közös goricskói kulturális találkozó, illetve kölesnapot is terveznek. Arról is döntés született, hogy a Magyar Regionális Nemzetiségi Intézet Tanácsába Sabotin Ladislavot jelölik.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben