kele
perec1
garas1
63. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2019. 09. 12.
kiscim3719
 

Maradnak a hagyományos programok

monkhodos23191A Hodos Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség Tanácsának legutóbbi, május 29-i ülésén a napirend bővítése után második olvasatban is elfogadták az önkormányzat 2019-es munka- és pénzügyi tervét.

monkhodos231912Miután a tanács a napirendet a 2019-es költségvetési terv második olvasatának megtárgyalásával és elfogadásával bővítette, Roman Silvija elnök mutatta be az önkormányzat idei munka- és pénzügyi tervét. Az önkormányzat 2019-ben 57.570 eurós költségvetéssel rendelkezik, amelyben az előző évből átvitt 2.900 euró mellett 54.696 eurót a nemzetiségi hivatal által biztosított, a községi költségvetésből átutalt összeg jelent. Az intézmények és egyesületek támogatására 11.500 eurót különítetek el: a tanintézmény támogatására 2.000 eurót, a községben működő egyesületek programjaira 8.000 eurót, más szervezeteknek pedig 1.500 eurót. Az önkormányzat ezer euró értékben egy nyomtató és egy fényképezőgép vásárlását is tervezi. A programok terén maradnak a hagyományos rendezvények, a Kapornaki Találkozó az idei kalács és kuglóf témával, amelynek programját az önkormányzat 20 éves évfordulójának megünneplésével bővítették ki. Ezen kívül az Őrségi Családok Találkozóját, valamint a két felújított őrtorony hivatalos átadását a községi ünnep keretében szervezik meg. Azt követően, hogy a tagok a költségvetési tervvel kapcsolatban módosítási javaslatot nem terjesztettek elő, az idei munka- és pénzügyi tervet második olvasatban is elfogadták.

monkhodos231913A folytatásban sor került a beérkezett kérvények tárgyalására. A tanács a Pártosfalvi Kétnyelvű Általános Iskola nemzetiségi programjait 2.000 euróval, a Muraszombati Területi és Tanulmányi Könyvtár magyar könyvállományának bővítését 280 euróval támogatta. Az MNTI és az MNMI közös kérelmét, amely szerint a Naptár 60 éves évfordulójára ünnepi kiadványt terveznek és az önkormányzatoktól egységesen 300 eurós támogatást kértek, a tanács elvetette. Az önkormányzatok nagyságára hivatkozva a jubileumi projektet 150 euróval támogatták.

Orbán Lajos polgármester az ülésen felvetette Horváth Ferenc csúcsszervezeti elnök és nemzetiségi képviselő felelőtlen viszonyulását a hodosi nemzetiség iránt, hiszen véleménye szerint Horváth csak Domonkosfáig képviseli a magyarságot. A tanács is egyetértett azzal, hogy a képviselő többször ellátogathatna a rendezvényekre és az eseményekre.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben