kele
perec1
garas1
64. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2020. 05. 21.
kiscim2020
 

Muravidéki vállalkozások a Kárpát EXPOrt kiállításon

karpatexpo43190A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. a hét elején Budapesten megszervezte a Kárpát-medencei Gazdasági Konferenciát és Kiállítást, a Kárpát EXPOrt című rendezvényt.

A térség összmagyarsága legjelentősebb gazdasági és üzleti rendezvényének mottója „Gazdaság határok nélkül” volt. A budapesti kiállításra 16 országból több mint 620 résztvevő érkezett, az eseményen üzleti találkozókra, szakmai véleménycserékre és közvetlen kapcsolatfelvételre került sor. Ezen túlmenően információkhoz juthattak többek között a magyar kormány által meghirdetett gazdaságfejlesztési programok eddigi eredményeiről és aktualitásairól, az elérhető pályázati és beruházási lehetőségekről. Az EXPOrt-nak kilenc muravidéki résztvevője is volt: az Ocean Orchids Kft. Dobronakról, a Taste Kft. Péterhegyről, a Pomurski sejem Rt. Gornja Radgonáról, a Dobronaki Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Intézet, a H-H Kft. Lendváról, a CED Lendvai Irodája, a Dolinčanka vállalkozás Völgyifaluból, a Hancsik falusi turizmus Dobronakról és a Baling Kft. Lendváról.

karpatexpo43191A Kárpát EXPOrt-on Magyar Levente miniszterhelyettes mondott nyitóbeszédet, de jelen volt több tárcavezető is. A konferencia kerekasztal-beszélgetésén részt vett Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség elnöke is a többi határon túli magyar közösség elnökeinek társaságában.

– Kiemeltem a magyar gazdaságfejlesztési támogatások fontosságát, bár kezdetben a nyilvánosságnak ezzel szemben voltak fenntartásai – mondta lapunknak az MMÖNK elnöke. – Bebizonyosodott, hogy ilyen jellegű segítségre vidékünk gazdáinak, vállalkozóinak is nagy szüksége van. Egyetértek Nagy István agrárminiszter meglátásával, hogy a kistermelők fejlődését az őket összefogó szövetkezetek segíthetik. A Kárpát-medencében jelentős turisztikai fejlesztések folynak, térségünk ezen ágazat támogatásában is megtalálhatja magát. A jövőben a Muravidéken már a középnagy vállalkozások számára igyekszünk pályázati pénzeket biztosítani – emelte ki Horváth Ferenc.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben