kele
perec1
garas1
64. évfolyam
2. szám
Megjelenés:
2020. 01. 16.
kiscim0220
 

Tudatos idegenforgalmi fejlesztés a kétnyelvű területen

prosp4519A magyar nemzeti közösség gazdasági alapjának 2017–2020-as serkentési programja támogatásával három új promóciós tartalom jelent meg: látványtérkép, a Muravidék gyöngyszemei című kiadvány és virtuálisvalóság-szemüvegen, azaz VR-szemüvegen (úgynevezett oculuson) megtekinthető videofelvételek az öt nemzetiségileg lakott község természeti és kulturális értékeiről.

A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) gondozásában megjelent promóciós tartalmakról Horváth Ferenc, a csúcsszervezet elnöke, parlamenti képviselő és Sabo Lívia projektfelelős szólt kedden délelőtt a dobronaki Kézművességek Házában. Mint elhangzott, a termékekkel népszerűsíteni kívánják az őshonos magyar nemzetiség által lakott terület turisztikai látnivalóit, természeti és kulturális nevezetességeit.

– A szlovén gazdaságfejlesztési támogatásból egy tudatos turisztikai fejlesztés zajlik a honlaptól a kiadványokon, térképeken át a videotartalmakig. Jövőre a projekt lezárul, de reményeink szerint 2021-ben újabb korszak indul, és folytatni tudjuk a gazdaságfejlesztést a nemzetiségileg vegyesen lakott területen – fogalmazott Horváth Ferenc.

 

 

A Muravidék látványtérképét, a Muravidék gyöngyszemei című brosúrát és a videoanyagokat mutatták be a tájékoztatón, amik Lendva, Dobronak, Sal, Hodos és Marác nemzetiségileg lakott községek – mint programterület – idegenforgalmi nevezetességeit karolják fel.

– A szlovén gazdaságfejlesztési támogatást a IV. intézkedés keretében a programterület promóciójára fordítjuk a terület minél gyorsabb gazdasági fejlődése érdekében. A vidékünkre érkező látogató a fotókban és leírásokban gazdag promóciós tartalmakat a tájházakban és Lendván a Bánffy Központban ingyenesen elérheti, megtekintheti a VR-szemüvegre telepített 360 fokos videofelvételeket, egyfajta virtuális sétát téve vidékünkön. A látványtérkép érdekességei az épített, kulturális nevezetességek szabadkézi rajzai. A kiadványokban a könnyebb tájékozódást a községekre vonatkozó különböző színek segítik. A térképen a legfontosabb kerékpárutak is megtalálhatók – mondta Sabo Lívia.

A IV. intézkedés keretösszege 120 ezer euró. A látványtérkép négyezer, a Muravidék gyöngyszemei kiadvány pedig ötezer példányban jelent meg, részben magyar–szlovén, illetve német–angol nyelven. Négynyelvű feliratok kísérik a videofelvételeken megjelenő nevezetességeket is. Az MMÖNK a Muravidék.re honlap égisze alatt kiadott turisztikai-promóciós tartalmakkal jelen lesz a ljubljanai Alpe–Jadran és a budapesti Utazás vásárokon is.

A sajtótájékoztató végén Horváth Ferenc jelképesen egy VR-szemüveget nyújtott át ajándékba Varga Editnek, a Dobronak Községi MÖNK elnökének.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben