kele
perec1
garas1
64. évfolyam
27. szám
Megjelenés:
2020. 07. 09.
kiscim2720
 

Megjelenik a tanulmányi támogatási pályázat

dobrmonk4819A Dobronak Községi Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (DKMÖNK) Tanácsa hétfői ülésén némileg módosította a felsőoktatási tanulmányi támogatás odaítéléséről szóló szabályzatát és döntött a támogatási pályázat megjelenéséről.

A pályázati kiírás december 12-én jelenik meg és december 31-i határidővel zárul. A pályázatokat január folyamán bírálják el. A módosított szabályzat szerint minden pályázó egyszer részesülhet támogatásban egy adott évfolyamra, a végső pályázói korhatár pedig 30 év. Az önkormányzat erre a tanévre is kilencezer eurót különített el az egyetemisták támogatására, a legmagasabb havi ösztöndíjösszeg továbbra is száz euró. A tanács döntött a muravidéki magyar értéktár-bizottság dobronaki tagjáról is, ahova Berden Annát nevezte be.

 

 

A továbbiakban tárgyaltak a Dobronaki Önkéntes Tűzoltóegylet programjainak támogatásáról, valamint a 2020 júniusában, a trianoni békeszerződés aláírásának 100 éves évfordulója kapcsán a zsitkóci Barátságparkban tervezett nagyszabású összetartozási rendezvényről, melynek szervezésében és támogatásában úgy a DKMÖNK, mint Zsitkóc faluközösség jelentős szerepet vállal majd.

Mivel a második olvasat előtt áll Dobronak Község 2020-as költségvetés-tervezete, melyben a nemzeti közösség részére az idei összeggel azonos keretet, 116.863 eurót határoztak meg, a tanács elnöke, Varga Edit és alelnöke, Berden Mario találkozik Kardinar Marjan polgármesterrel az összeg növelése érdekében. 

 

 

MCSi Design