kele
perec1
garas1
64. évfolyam
31. szám
Megjelenés:
2020. 08. 06.
kiscim3120
 

Jövőre is 700 ezer eurós támogatás érkezik

gazdfejl4819A szlovén Gazdaságfejlesztési és Technológiai Minisztérium a következő négyéves időszakra, a 2021–2024-es pénzügyi perspektívára is jóváhagyta a nemzetiségi gazdaságfejlesztési alap finanszírozását. A forráskeret továbbra is 700 ezer eurós támogatást jelent éves szinten, különböző intézkedésekre, támogatási célokra lebontva. Ehhez a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösségnek a következő finanszírozási időszakra vonatkozólag programot kell készítenie.

A 2020-as költségvetési évre szóló pénzkeret így szintén 700 ezer eurót tesz ki, melynek lebontása a következő: a program I. intézkedése a gazdasági befektetések ösztönzésére 350 ezer eurót, a II. intézkedés az idegenforgalmi tevékenységek és termékek előállításának serkentésére 230 ezer eurót biztosít, illetve a program IV. intézkedése a térség promócióját és a program kivitelezésének támogatását karolja fel, erre 120 ezer euró az előirányzott forrás.

A minisztérium vissza nem térítendő támogatásaira mindazon jogi és természetes személyek pályázhatnak, akik legalább 12 hónapja bejegyzettek és a pályázat benyújtásának idején legalább 12 hónapja rendelkeznek székhellyel az őshonos magyar nemzeti közösség által lakott területen (Lendva, Dobronak, Hodos, Marác és Sal községek), illetve megfelelnek az eddigi pályázatokon is elvárt feltételeknek.

 

 

MCSi Design