kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Pozitív vélemény a KKK stratégiájáról

lkmnok5119A Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség (LKMNÖK) Tanácsa hétfői ülésén pozitív véleményt adott a Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ (KKK) stratégiai tervéhez és támogatta a tájházak működtetését szolgáló egyesület létrehozásáról szóló csatlakozási szándéknyilatkozat aláírását.

Az LKMNÖK Tanácsa pozitívan véleményezte a Lendvai KKK stratégiai tervét, az intézmény öt évre szóló tervdokumentumát, ezen belül az intézmény nemzetiségi programját Halász Albert igazgató mutatta be röviden. Kifejtette, az intézmény programja a magyar közösség minden olyan szegmensét felöleli, amely rá hárul, tette ezt az elmúlt években és teszi majd a jövőben is, annak ellenére, hogy az állami költségvetés igencsak szűkre szabta a pénzügyi keretüket. Halász Albert emellett kifejtette azt is, sem az alapító Lendva Község, sem a Lendvai Közigazgatási Egység területén levő községek részéről nem részesednek a törvények által meghatározott támogatásban, így egyre nehezebb a munkájuk. Kifejtette azt is, az LKMNÖK közvetlenül nem támogatja az intézetet, de mindig pozitívan áll hozzá programjaikhoz. Így volt ez a jelen ülésen is, ahol 1.700 euró támogatást szavaztak meg az intézmény három programjára.           

 

 

Az LKMNÖK Tanácsa a többi magyar községi önkormányzat tanácsához hasonlóan úgy döntött, támogatja a tájházak működtetését szolgáló egyesület létrehozását, így megbízta elnökét, írja alá a szándéknyilatkozatot az MMÖNK által kezdeményezett művelődési, ifjúsági és turisztikai egyesület létrehozásáról. Az egyesület többek között a tájházak működtetését látná el. Olyan jellegű érdemi döntést, amely majd meghatározza az LKMNÖK szerepét az egyesületben, az önkormányzat várhatóan a következő ülésen hoz.

Az LKMNÖK új tagot delegált a Lendvai Óvoda Tanácsába. Az új tanácstagra azért van szükség, mert az eddigi, Bacsi Zsuzsanna egyéb elfoglaltságai miatt lemondott a tisztségről. Vida Törnar Judit elnök javaslatára a testület Tóth Erzsébetet egyhangúlag támogatta.

Végül az LKMNÖK nevében Vida Törnar Judit gratulált Bence Lajos tanácstagnak, József Attila-díjas muravidéki írónak, költőnek, aki nemrég Zala megyei Prima-díjban is részesült.

 

 

MCSi Design