kele
perec1
garas1
64. évfolyam
14. szám
Megjelenés:
2020. 04. 09.
kiscim1420
 

Felújítják a kapornaki tájházat

hodosmonk0920Február 26-án tartotta meg soron következő ülését a Hodos Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség Tanácsa, amelyen elfogadták a tavalyi zárszámadást és a kapornaki tájház 90 ezer euró értékű beruházásának projektazonosító dokumentumát (DIIP).

A kapornaki tájházfelújítás projektazonosító dokumentumának tárgyalásával és elfogadásával bővült a hodosi nemzetiségi ülés napirendje. A Muraszombati Fejlesztési Központ által elkészített dokumentumra a szlovén gazdaságfejlesztési alapból támogatott 90.000 euró értékű beruházás miatt volt szükség, amely a tájház belső és külső vakolatának, valamint az elektromos hálózat felújítását tartalmazza, emellett sor kerül ablakcserére és konyha kialakítására is. A tervek szerint a munkálatok október végéig tartanak.

 

 

Az önkormányzat tavaly 76.000 eurós költségvetéssel gazdálkodott, amelynek javarészét működésre, programok megvalósítására, községi és más egyesületek, valamint szervezetek és intézmények támogatására fordították. Totić Rozálija, a felügyelőbizottság elnöke az áttekintett ügyvitelt pozitívan értékelte és elfogadásra javasolta.

A tanács a kérelmek között a sali nyugdíjasok egyesületének programjainak kivitelezését 200 euróval támogatta. Az egyesületben ugyanis több Hodos községi nyugdíjas is tömörül. Elnapolta viszont a Pártosfalvi Kétnyelvű Általános Iskola nemzetiségi programjainak 2.000 eurós támogatásáról szóló elszámolás elfogadását a tanulók utaztatási költségeinek hiányos kimutatása miatt.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben