kele
perec1
garas1
64. évfolyam
21. szám
Megjelenés:
2020. 05. 28.
kiscim2120
 

Adomány a magyar kormánytól a Muravidékre is

adomany15201Április 10-én délután került átadásra a magyar kormány által adományozott jelentősebb mennyiségű egészségügyi védőfelszerelés a muraszombati regionális kórháznak, amely Horváth Ferenc nemzetiségi parlamenti képviselőtől és Földes Gyula lendvai magyar főkonzultól vett át az egészségügyi intézmény.

Horváth Ferenc arról tájékoztatott, hogy Korošec Bojan, a Muraszombati Általános Kórház igazgatója kereste meg azzal a kéréssel, hogy tudna-e segíteni az egészségügyi védőfelszerelések beszerzésében Magyarországon. A képviselő szoros kapcsolatban van a szlovén és a magyar kormánnyal is, így Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter közbenjárásával sikerült is a beszerzés, amellyel a regionális kórház, illetve szükség esetén a régióban található többi egészségügyi intézmény dolgozói is megfelelő védettség mellett tudják folytatni a munkájukat.

adomany15202Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter pénteki sajtónyilatkozatában hangsúlyozta, hogy „Magyarország a sikeresen létrehozott Kína–Budapest légihíd folytán nem feledkezett meg a külhoni magyarságról sem, így a ’minden magyar felelős minden magyarért’ szlogen értelmében a magyar kormány ilyen módon is támogatja a magyar nemzeti közösségeket a határok túloldalán”. A határon túl élő magyar közösségeknek eszközbeli segítséget is nyújt a magyar kormány, 600 ezer maszkot, valamint néhány tízezer védőruhát, védőfelszerelést és tesztet biztosítanak számukra a Felvidéken, Erdélyben, Székelyföldön, Kárpátalján, Szlavóniában, a Vajdaságban és a Muravidéken is.

Szijjártó Péter hozzátette, mindegyik határon túli magyar közösség megkereste a kormányt azzal, hogy rossz az ellátottság azokon a területeken, ahol élnek, egyes kórházak pedig a működési képességeik küszöbére értek a koronavírus jelentette kihívások miatt. A külügyi tárcavezető azt is elmondta, kötelességüknek érzik a magyar emberek egészségét és életét megvédeni, ehhez pedig fontos, hogy az egészségügyi védekezés sikeres legyen.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben