kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Budapesten a Rédics–Lendva–Belatinc vasútvonalról

vasutMagyarország és Szlovénia növeli az egymás közötti összeköttetéseket a közlekedés és az energia terén. Azon kívül, hogy növelik a határátkelők számát, nagyobb hangsúly kerül a villamosenergia- és gázvezeték-hálózat összekapcsolására. Egyre nagyobb jelentőséget kap a Rédics–Lendva–Belatinc vasúti összeköttetés kiépítése is.

    Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere július közepén fogadta Szlovénia infrastrukturális miniszterét, Jernej Vrtovecet. A tárcavezetők a közös infrastrukturális projektekről tárgyaltak, hangsúlyozták, hogy a versenyképesség javításához növelni kell az országok közötti összeköttetéseket a közlekedés és az energia terén is.

Szlovénia és Magyarország esetében a  jelenlegi tizenkét közúti határátkelőhely számának bővítését tervezik. Fejlesztések valósulnak meg a két ország villamosenergia- és gázvezeték-hálózatának összeköttetései terén is. A magasfeszültségű hálózatok összekapcsolása Héviz–Pince–Cirkovce között a jövő év végére valósul meg. Magyarországon a fejlesztések készen vannak.   Szlovéniában a munkálatok várhatóan szeptemberben indulnak el – nyilatkozta Vrtovec Budapesten. A magyar-szlovén gáztávvezetéki interkonnektor megépítése is a tárgyalások része volt. A két ország gázvezetéke (Nagykanizsa–Kidričevo) és a magasfeszültségű hálózat összekötésének fontossága a gázellátás biztonságának a növelésében mutatkozik meg.

A két miniszter a budapesti megbeszélésen elkötelezte magát a Zalaegerszeget Belatinccal összekötő vasútvonal megépítése mellett. Vrtovec miniszter a Koperi Kikötő gyorsabb fejlődésének érdekében közbenjárását ígérte a tervezett vasútvonal megvalósításában, konkretizálásában,  a beruházási folyamat elindításában. Az utóbbi hónapokban az említett vasúti összeköttetésnek egyre nő az aktualitása. Így a legutóbb júniusban a Muravidéki Fejlesztési Régió Tanácsa is tárgyalta, melyen Vrtovec miniszter kiemelte a kikötő háttere fejlesztésének a fontosságát, a Belatincon megépülő logisztikai központ jelentőségét. Annál is inkább, hiszen a Muravidéknek ez a „haszon” jut a 2. vágány megépítéséből. A belatinci logisztikai terminált egyidejűleg valósítanák meg a vágány kiépítésével, ami a korszerűsített kikötővel és a vasúti összeköttetéssel jelentős logisztikai potenciált képezhet. Nem utolsó sorban Lendva ismét közvetlen vasúti összeköttetést kapna Szlovénia belső területével, ami gazdasági fellendülést is hozhat a térségnek. A Rédics–Lendva–Belatinc vasút mintegy 20 kilométeres szakaszát állami jelentőségű projektté kívánják tenni, főleg a Koperi Kikötő fejlesztésének és az EU teherközlekedési irányelveinek a tükrében. Lendvától Rédics irányában mintegy hét kilométernyi szakasz felújításáról van szó, Belatinc irányában pedig még vár a vasút nyomvonalának a kijelölése. A Szlovénia belső területével való közvetlen vasúti kapcsolat jelentőségét növelik a Petrol lendvai üzemanyagtárolói is.

MCSi Design