kele
perec1
garas1
65. évfolyam
8. szám
Megjelenés:
2021. 02. 25.
kiscim0821
 

Új promóciós tartalmak a Muravidékről

muravidekre46202A magyar nemzeti közösség gazdasági serkentési programja keretében újabb promóciós anyagok jelentek meg a Muravidék magyarlakta területéről. Az ingyenes, színes kiadványokat Szabó Lívia és Fehér Beáta, az MMÖNK szakmunkatársai mutatták be.

A zárófázisában lévő magyar nemzetiségi gazdaságserkentési program (2017–2020) 4. intézkedésének célkitűzése a programterület – tehát a nemzetiség által lakott Lendva, Dobronak, Hodos, Sal és Marác községek – minél gyorsabb gazdasági fejlődését támogató promóció. Az említett községek turizmusának népszerűsítésére irányuló kiadványok gyerekeket és felnőtteket szólítanak meg magyar, szlovén, német és angol nyelven. 

muravidekre46201– A nemzetiségi gazdaságserkentési program keretében a projektidőszakának minden költségvetési évében különböző promóciós kiadványokat adtunk ki. A többségük hiánypótló, hiszen kimondottan a kétnyelvű terület kulturális, természeti és épített jellegzetességeit emeli ki és tárja a széles közönség elé – mondta a új kiadványokról Szabó Lívia, a nemzetiségi közösség szakmunkatársa. A promóciós program keretében az MMÖNK két kiadványt adott ki magyar, szlovén, angol és német nyelven, a társasjáték és a falinaptár pedig magyar–szlovén feliratokkal van ellátva. A kiadványok ingyen kaphatók az MMÖNK székházában és a Bánffy Központban, a Lendvai Galéria-Múzeumban, a Szentháromság-kápolnában Lendván, valamint a régióban működő tájházakban. A kiadásra 20 ezer eurót fordítottak.

Az új promóciós anyagok tartalmát Fehér Beáta ismertette. Elmondta, hogy az utazási naplóval gazdagított, Útra fel! című útikönyvvel, valamint a Laura és Erik kalandjai című brosúrával a Muravidékre látogatók a kétnyelvű terület kulturális, építészeti és természeti értékeire, látnivalóira hívja fel a figyelmet, ad tippeket utazásokhoz, bemutatva a turisztikai célpontokat, amiket érdemes megtekinteni. A könyvecskét Abraham Klaudia illusztrálta, míg az útikönyv, a naptár és a memóriajáték grafikáit Orbán Péter rajzolta. A kiadványok belátható időn belül a Muravidék.re honlapon is megtekinthetők lesznek.

 

 

MCSi Design