kele
perec1
garas1
64. évfolyam
46. szám
Megjelenés:
2020. 11. 19.
kiscim4620
 

A főkonzulátus továbbra is nyitva tart  

fokonzulatus4620Magyarország Lendvai Főkonzulátusa a járványidőszak alatt is nyitva tart. A konzulátusi ügyintézésre csak előzetesen egyeztetett időpont alapján van lehetőség, nyilatkozta lapunknak Máthé László Eduárd főkonzul.

Magyarország Lendvai Főkonzulátusán továbbra is lehetséges a különböző dokumentumok, okiratok igénylése, így a honosítás, illetve a nyilvántartásba vétel is lehetséges, a hitelesítés, illetve a fordítói szolgáltatások is elérhetők. Ahogy azt Máthé László Eduárd magyar főkonzul lapunknak elmondta, a járványhelyezt miatt módosítani voltak kénytelenek az ügyfélfogadás módját és időbeosztását is. Így jelenleg csak előzetes telefonos vagy elektronikus bejelentkezés alapján lehet ügyintézést kezdeményezni, majd kedden 9 és 12, csütörtökön pedig szintén 9 és 12, illetve 13 és 16 óra között tudják fogadni a bejelentett ügyfeleket.

 

 

– Magyarország Lendvai Főkonzulátusa működik, nyitva vagyunk és mindenkit nagy szeretettel várunk. Minden éppen aktuális közegészségügyi szabályt betartunk, de továbbra is várjuk az ügyfeleket – mondta a lendvai főkonzul. Kifejtette azt is, a főkonzulátus elsődleges feladata továbbra is a magyar állampolgárok, valamint a magyar közösség érdekeinek védelme, támogatása.

– Állandó, folyamatos ügyünk a honosítás, az állampolgársági ügyek intézése. Ezeket jelenleg is lehet kezdeményezni, intézni. Nyilván jelenleg a járványhelyzetben a magyar útlevél itt a határ mellett járulékos lehetőségeket is ad, így ez egy plusz szempont, amelyet figyelembe lehet venni mindenkinek, aki jogosult a magyar állampolgárságra – folytatta Máthé László Eduárd. Emellett hangsúlyozta, természetesen a honosítás mellett azon személyek, akik már rendelkeznek magyar állampolgársággal, kérhetik a magyar személyi igazolvány, illetve útlevél kiadását is. Nagyon fontos, hogy mindenki tudja, bármi dolog történik az életében, például házasságöt köt vagy gyermeke születik, az csak akkor kerül bevezetésre, regisztrálásra a magyar közigazgatásban, ha erről tájékoztatja a közigazgatást, vagyis határon túl a diplomáciai képviseleteket, jelen esetben a lendvai főkonzulátust, amely elkezdi az esemény anyaországi anyakönyvezését.

 

 

MCSi Design