kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821

Új bérlakások épülnek a Župančič utcában Lendván. Az elsősorban a fiatalok első lakhatási igényeinek kielégítését ...

A Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ (KKK) és Lendva Község viszonya néhány éve már nem mondható felhőtlennek, a ...

Augusztus 11-én a Bánffy Központ teraszán bemutatkozott a Vajdasági Irodalmi és Képzőművészeti Karaván. Dudás Károly ...

A Lendvai Galéria-Múzeum (GML) a Szlovén Köztársaság Kulturális Minisztériuma által kiírt pályázaton 7.000 euró ...

Három tömbház épül 24 bérlakással
Górcső alatt a KKK ügyvitele
A fiatalokon a sor
Elhanyagolt hagyaték?
 

Adományt gyűjtenek a háztartásokban

A Népújság március 7-i számában „Adományt gyűjtenek a háztartásokban” címmel a Dobronaki Önkéntes Tűzoltóegylet évi közgyűléséről számolt be. A leírtak szerint az egylet háztartásonként 100 eurót gyűjtene az új katasztrófavédelmi központ befejezéséhez. Ennek kapcsán szeretném kifejteni, hogy a katasztrófavédelmi központ beruházója Dobronak Község. Ebből kifolyólag Dobronak Község kötelessége, hogy pénzelje a véleményem szerint indokolatlanul nagy beruházást, amelyről nem kérdezték meg a lakosságot, támogatja-e vagy sem. Most viszont 100 eurót kérnek tőlünk erre a gigaberuházásra.

Ezért a következő a javaslatom a tűzoltóknak. Gyűjtsenek ott, ahol van pénz. Pénzt pedig a következő két helyen találnak. Az egyik Dobronak Község költségvetése, pontosabban az alpolgármesteri tisztségre elkülönített körülbelül 7.500 euró évenként. Ez az összeg a négyéves mandátum alatt (2018–2022) körülbelül 30.000 eurót tesz ki. A másik hely a Dobronak Községi Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség alelnöki posztja. Itt körülbelül 5.500 eurót (négy év alatt körülbelül 22.000 eurót) szándékozik a tanács kifizetni a már nevesített alelnöknek.

Vagyis körülbelül 52.000 eurót akar Dobronak Község és a dobronaki magyar önkormányzat kifizetni két politikusnak, akik munkájára az előző mandátumban nem is volt szükség. Sem Dobronak Községnek nem volt alpolgármestere 2014–2018-ban, sem a Dobronak Községi Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség nem rendelkezett alelnökkel 2014–2018 között. Vagyis nyugodtan tudnának alpolgármester és alelnök nélkül működni, a pénzt pedig a katasztrófavédelmi központ befejezésére felhasználni.

 

Kovács István, aki már 64 éve tagja a dobronaki tűzoltóegyletnek

 

 

 

MCSi Design