kele
perec1
garas1
63. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2019. 10. 17.
kiscim4219
 

sport coal4219A Jezero csapatban, Havasi egyéniben volt eredményes

A 3. országos északkeleti sportlövészeti liga idénynyitó tornájának házigazdája a petesházi Coal Sportlövészeti Egyesület volt, amelynek lőterén a hétvégén 11 csapat és 50 egyéni versenyző állt rajthoz.

Bővebben...

sport rop4219Pénteken este hangos szurkolás közepette kezdte meg a harmadik röplabdaliga bevezető összecsapását a lendvai Muránia női röplabdacsapat az 1. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola tornatermében. Az első fordulóban erős kihívóval nézett szembe a hazai csapat, hiszen a tavalyi évben még másodikligás Ljubljana Volleyball érkezett Lendvára.

Bővebben...

sport judo4119Nagykanizsai sikerek

A lendvai cselgáncs-utánpótlás szombaton Nagykanizsán a nemzetközi Röntgen Kanizsa Kupán versenyzett, ahol dobogós helyezéseket értek el.

Bővebben...

teke41191A Lendvai Tekeklub szombaton tartotta meg a 2018-as évre vonatkozó közgyűlését. A tagoknak Šalamun Marjan elnök számolt be a teljesített munkaprogramról, kiemelve a férfi tekecsapat feljutását a harmadik ligába. Ez több évnyi próbálkozás után tavaly sikerült, amikor a csapat a maribori OTS tekeliga bajnokaként remek játékkal megnyerte a Slovenske Konjicén rendezett selejtezőt. Elhangzott, hogy Zadravec Uroš lett a maribori liga legjobb tekézője, és a legjobb tíz között még két klubtag végzett. A nők a 2. Szlovén Keleti Tekeligában a harmadik helyen végeztek. Az év során megrendezett klubversenyen a férfiak küzdelmét Zadravec Uroš, a nőkét Stanič Sidonija nyerte. A klubtagok évközben ápolták a baráti kapcsolatokat a magyarországi és horvátországi tekeklubokkal is, valamint részt vettek néhány tornán.

Bővebben...

sport lindau4119Hagyományosan idén is sor került a lendvai Lindau Öregfiúk (zöld mezben) és a gorenjskói Kropa veterán kosarasainak barátságos találkozójára. A lendvai középiskolában a szoros küzdelmet 69:64-re (8:10, 23:15, 19:21, 19:18) a vendéglátók nyerték.

A sok éves baráti kapcsolat ápolása és a közös szórakozások mellett a pályán azért minden alkalommal felszínre tör a versenyszellem, a győzni akarás és a kellő agresszivitás. Ezúttal sem történt ez másként, a csata kiélezett volt, de a mérkőzés végén a vendéglátók valamivel találékonyabbak voltak és a találkozót ötpontos különbséggel zárták.

Bővebben...

nafta4119 malesA Krka már az első félidőben ráérzett a Nafta bizonytalanságára, amit megfelelően kihasznált, így az első félidőben megszerzett három góljával már szinte bebiztosította a három pontot. A hazai felállás a szombati mérkőzést tehát jobban kezdte, többet birtokolta a labdát és a játék iramát is meghatározta.

Bővebben...

sport judo4019Dobogós dzsúdóeredmények

Szombaton Ljutomerben rendezték meg a korosztályos Judo Prlekija Open cselgáncstornát, amelyen a Lendvai Judo Klub és a KBV versenyzői dobogós helyezéseket értek el.

Bővebben...

sport rop4019A szlovén férfi röplabdaválogatott a 31. Röplabda Európa-bajnokságon újabb kimagasló sporteredményt ért el. 2015 után a második döntőjét vasárnap Párizsban játszotta a szlovén válogatott, ahol második európai ezüstérmét szerezte meg. Miután hazai pályán, a ljubljanai Sožicében bravúros játékkal a negyeddöntőben a címvédő Oroszországot búcsúztatták, majd az elődöntőben a világbajnok Lengyelországot is, a döntőben a szerb válogatottal csaptak össze. Az aranycsatában a szlovéneknek el kellett ismerni a szerbek túlerejét, akik a 3:1-es (19:25, 25:16, 25:18, 25:20) győzelemmel megérdemelten kerültek az európai röplabdasport csúcsára.

 

 

sport toll40191A hétvégén Zágrábban rendezték meg a nemzetközi ifjúsági tollaslabdaversenyt, a Zagreb Youth Opent. A megmérettetésen 150 fiatal tollaslabdázó lépett pályára 21 országból.

Bővebben...

nafta dekani4019Lendván a napsütéses vasárnap délutáni összecsapáson a Nafta rögtön az első sípszó után letámadta a tengerparti Jadran Dekani csapatát és mélyen a saját térfelére szorította. A vendégek nem találtak válaszlépéseket a nagy nyomásra és a 8. percben a gyorslábú Vinko került akadálytalanul lövőhelyzetbe. A csapatkapitány nem tétovázott, távolról csavart a bal alsó sarokba. Az előny megszerzésével azonban a kék-fehérek visszavettek az iramból és a mezőny közepén járatták a labdát. Lehetőséget adtak ezzel arra, hogy merészebben játékba lendüljön az ellenfél, ebben a szakaszban így Raduha kapust is megdolgoztatták. A félidő végéig néhány szépen kidolgozott helyzete volt Reberniknek, aki a kapusba lőtt, látványosan kombinált a Pirtovšek és Bizjak páros, de helyzeteik kihasználatlanul maradtak, valamint miután Oštrek már Sekulić kapuson is túljutott, az üres kapu helyett a védőket találta el, majd egy szabadrúgást is magasan a kapu fölé lőtt. A félidő vége előtt Vinko szabadrúgását Leuštek fejelte egy kicsivel a keresztléc fölé.

Bővebben...

 

cim sporthet4019Ötödik alkalommal szervezték meg az összeurópai sporthetet, amellyel minden korosztályt arra buzdítanak, hogy minél többet mozogjanak és egész évben aktívabb életet éljenek. A mozgalomhoz a múlt heti eseményekkel második alkalommal csatlakozott Lendva is. Az érdeklődők változatos programokon vehettek részt, sok más mellett voltak funkcionális edzések, sportjátékok, tornagyakorlatok, családi atlétikai megmérettetések, gyalogtúra, valamint Lendva Község hét sportegyesülete nyílt napon mutatta be tevékenységét.

A rendszeres mozgás a kulcs az egészséghez

Bővebben...

sloultra 3

A múlt szombati, immár 4. Slo24ultra 24 órás kerékpáros maratonnak Dobronakon 58 résztvevője volt, ebből 12 nő. A nemzetközi mezőny 24, 12 és idén először, 6 órás kerékpározásban tehette próbára a kitartását. Nem volt egyszerű – mondta a 24 órás verseny győztese, Stanko Verstovšek.

Bővebben...

ijaszat 22A Lendvai Íjászklub szombaton hatodik alkalommal rendezte meg az Íjászat határok nélkül történelmi íjászversenyt a lendvai várnál és környékén. A felszabadult, baráti hangulatban folyó versenyen mintegy negyvenen vettek részt.

Bővebben...

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben