kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

sport jezero4221Meggyőző győzelem az első körben - Elrajtolt az 1B országos céllövőliga, amelyben a dobronaki Jezero lövészei is szerepelnek. A több fiatalt is felvonultató dobronakiak az első körben Trbovljébe látogattak, ahol sima győzelmet arattak: 1956 Trbovlje – Jezero Dobronak 1:5. A lövészek légpuskával mérték össze tudásukat, a vendégeket pedig Kálmán Bálint, Bakan Urisk Lena és Vuk Nika képviselte. A Jezero a győzelmén kívül a két új elektromos céltáblájának is örülhet, amelyeket nemrég sikerült beszerezniük szponzorok jóvoltából. Ezek beszerzésével jelenleg négy ilyen típusú táblájuk van, ám szeretnék, ha idén meg legalább kettőt, vagy esetleg további négyet is beszerezhetnének, hiszen ezek az eszközök nélkülözhetetlenek a versenyek lebonyolításához. A két céltábla 7.000 euróba került, és a Jezero újabb adományozókat keres, hogy tovább tudják bővíteni a sportágukhoz szükséges eszköztárat.

Bővebben...

sport dobr4221A Prekmurec Dobronak csapata lett a Lendvai Községközi Labdarúgószövetség bajnokságának őszi bajnoka, ráadásul úgy, hogy mind a kilenc őszi fordulóban győzelmet arattak, 39 gólt szereztek és csupán négyet kaptak. A klub játékosai és vezetősége is nagyon elégedett, és már a jövőbe tekintenek.

Bővebben...

nafta42211A Nafta 1903 múltheti idegenbeli mérkőzése a Gorica ellen elmaradt, de az elmúlt hét végén ismét pályára léphettek. Ellenfelük a Novo mesto-i Krka együttese volt, akikkel 1:1-es döntetlent játszottak a Lendvai Sportparkban. Dončić edző nem számíthatott a büntetését töltő Rebernikre és Szabóra sem. Már az 5. percben gólhelyzetbe kerültek a házigazdák, ám Stare fejese nem találta el a kaput.

Bővebben...

judo komenda41212Kitűnően szerepeltek a Komenda Kupán - Október 9-én nemzetközi cselgáncstorna zajlott Komendán, amelyen lendvai versenyzők is részt vettek. A kupán 446 dzsúdós indult négy ország 36 klubjából. A fiatalabb kadétok korcsoportjában Gabor Ria az 52 kilogrammosok kategóriájában bronzérmet szerzett. Az idősebb lányok mezőnyében, a 63 kilogramm feletti súlycsoportban Škraban Lana aranyérmes lett, Sep Sara pedig a második helyen zárt.

judo komenda41211

Bővebben...

sport sakk4121Véget értek az első osztályú sakkbajnokság keleti csoportjának küzdelmei, amelyek során nyolc klub mérkőzött egymással. A lendvai Rokada Sakk-klub a hatodik helyen zárt egy győzelemmel és egy döntetlennel, valamint öt vereséggel. A bajnokságot a ZŠK Maribor együttese nyerte, akikkel a lendvaiak az utolsó fordulóban találkoztak: Rokada – ZŠK Maribor 0,5:5,5. Egy döntetlent értek el a bajnok ellen.

Bővebben...

sport u17 4121A Nafta 1903 reménységei kitűnő formában játszanak az ifjúsági másodosztály keleti csoportjában. A múlt hét végén ismét kettős győzelmet arattak, és még gólt sem kaptak Šmartno csapatától. A fiatalabbak a második játékrészben döntötték el meccsüket: Nafta 1903 U17 – Šmartno U17 3:0 (0:0). Lavrenčič, Horvat és Ropoša egy-egy góllal járult hozzá a győzelemhez. Az idősebbek szó szerint kiütötték a vendégeket: Nafta 1903 U19 – Šmartno U19 5:0 (2:0). Mind az öt találatot más játékos szerezte: Nikolič, Mezga, Novak, Škrobar és Medved. Ezzel az együttes tabella második helyén áll, a következő körben pedig a Jareninához látogatnak újabb pontok reményében.

Bővebben...

tollas41211A lendvai Mladost Tollaslabdaklubnál a szlovén szövetségi kapitányként folytató Pesehonov Denis utódja Petrič Luka lett. Versenyzői karrierje során korosztályos és felnőtt bajnokságokon állhatott a dobogó legfelső fokán, szlovén válogatottként pedig Európa-bajnokságokon és világbajnokságon is szerepelt. Ausztriában, Németországban és Svájcban is játszott ottani klubok színeiben. Játékospályafutása befejezése után edzőként Mariborban a Branik Tollaslabdaklubnál dolgozott és tollaslabda-akadémiát működtetett.

Bővebben...

kerekpar dobr4121Több mint 80 szabadidős kerékpáros gyűlt össze Dobronakon múlt szombaton, ahol a 20. „Szlovénia kerékpározik” rendezvénysorozat záróeseményeként szabadidős jellegű kerékpármaratont rendeztek. 54-en indultak a 60 kilométeres, 26-an pedig a 30 kilométeres távon.

A rendezvényt, amelyet a Dobronaki Turisztikai Egyesület szervezett meg és a Szlovén Kerékpáros Szövetség égisze alatt zajlott, Kardinar Marjan, Dobronak polgármestere és Knez Milan, a Szlovén Kerékpáros Szövetség titkára nyitotta meg.

Bővebben...

coal akademia3A legjobbaktól tanulhattak - A petesházi COAL fiatal céllövői idén ismét részt vehettek a másodízben megrendezett Lövészeti Akadémián, amelyet október első hétvégéjén rendeztek meg Postojnában. Az akadémiát a sportág olyan neves képviselői vezették, mint Živa Dvoršak olimpikon vagy Sonja Benčina válogatott céllövő.

coal akademia4

Az idei rendezvényen két petesházi versenyző is ott volt: Jaklin Nik, valamint Galambos Milán – utóbbi már tavaly is ellátogatott rá. A három nap közös edzésekkel és csapatépítéssel telt, amelynek célja segíteni a fiatal céllövők fejlődését.

Bővebben...

sport atletika4021A Lendvai Atlétikai Klub szeptember 29-én nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt, s nagyszerű eseményt kínált a gyerekeknek a sportágválasztáshoz. Aki jött, kipróbálhatta a sportágakat, amelyek a klubnál működnek. Horváth Attila edző a futógátak kihelyezése közben arról beszélt, hogy az utánpótlásversenyek, edzőtáborok szervezése miatt jó lenne hatsávosra bővíteni az 1. Számú KÁI melletti atlétikai pályát, amelynek tartánfelülete felújításra szorul.

Bővebben...

nafta4021Október első napján az Ilirija Lendvára látogatott, ahonnan üres kézzel távoztak. A vendégeknél nem kapott lehetőséget a Nafta-nevelés Zagorec Adam. Az első játékrészben a kékek domináltak, már az 5. percben vezetést szereztek egy kipattanó révén, amelyet Vinko értékesített. Kevesebb mint negyedórával később Burai célzott pontosan, így a házigazdák már két góllal vezettek. A vendégek leginkább kontráztak, a 24. percben Djermanović lőtt pontatlanul, majd a Naftánál Korošec vétette el a kaput. A félidő vége előtt megsérült a hazaiak kapusa, Galoši, akinek bekötött fejjel kellett elhagynia a pályát, helyette Moćić állt be a kapuba.

Bővebben...

veteranokA veteránok harmadikak lettek - Pécsett lezajlott a hagyományos Kárpát-medencei kispályás labdarúgótorna, amelyen nyolc csapat vett részt az anyaországból, Horvátországból, Szlovákiából és Szlovéniából, köztük a lendvaiak is. A csapatokat két csoportba sorsolták. A lendvai öregfiúk gárdája a csoportkört egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel zárta, ezzel továbbjutottak az elődöntőbe. Ott Eszék csapatát legyőzték 2:0-ra, és a harmadik helyen végeztek. A lendvai csapat keretét Király, Pečelin, Oletič, Meszelics, Šijanec, Feher, Šabjan és Balogh alkotta.

Bővebben...

sport Murania3921Ahogy arról már beszámoltunk, a Muránia női röplabdaklub felnőttcsapata a 2021/22-es idényben is a szlovén női másodosztályban fog szerepelni. A lendvai klubhoz három új játékos is csatlakozott: Babič Tjaša, Daks Lana és Marko Klea. Mindhárman a hočei Formistól érkeztek.

Bővebben...

sport judo39211Nyílt napot tartott hétfőn este a Lendvai Judo Klub, amelynek keretében lehetőség volt megnézni a klub egyre korszerűbb helyiségeit a Tuš Kea bevásárlóközpont felső emeletén, amelyben egy ideje egy kisebb fitneszrészleg is biztosítja a cselgáncsedzések változatosságát.

A 800 négyzetméternyi alapterületen, amelyből a fő edzéstér több mint 300 négyzetméter területet jelent, minden feltétel adott a magas színvonalú edzésekhez minden korosztály számára. A legfiatalabb cselgáncsozók külön kis helyiségben gyakorolnak. Gabor Robert klubelnök szerint vidékünkön egészen Mariborig nem találhatók ilyen jó edzésfeltételek.      

Bővebben...

nafta3921Szeptember utolsó szombatján a Nafta 1903 Koroškóra látogatott, ahol a Fužinar csapata fogadta őket. A két felsőházi gárda párharcán a házigazdák sima győzelmet arattak. A lendvaiak már a 2. percben hátrányba kerültek egy szabadrúgást követően, majd hét perccel később már kétgólos hátrányban találták magukat. A félidő előtt Reberniknek volt lehetősége, ám lövése nem találta el a kaput.

Bővebben...

MCSi Design