kele
perec1
garas1
65. évfolyam
18. szám
Megjelenés:
2021. 05. 06.
kiscim1821
 

gibko18211Április utolsó napján véget ért a „Gibko kilométereket gyűjt az egészségért és a gyerekek ingyenes sportüdülésére” című lendvai projekt, amely keretében 21.280 kilométer gyűlt össze. A kéthónapos kilométergyűjtő – és egyben jótékonysági – akción belül három nagyobb esemény is megvalósult.

Bővebben...

kerekpar18213Idén második alkalommal rendezték meg a Dobrodelno Okrog Slovenije – DOS (Jótékonyan Szlovénia körül) jótékonysági kerékpáros maratont, amelynek keretében öt nap alatt kerékpározzák körbe Szlovéniát. Annak a 20 fős csoportnak, akik a teljes 1.225 kilométeres távot teljesítették, tagja volt Lebar Leon a lendvai és Mentes Attila a dobronaki kerékpáros klubból is.

Bővebben...

nafoli1821A lendvai Nafta 1903 április 28-án fogadta a ljubljanai Olimpiját az Union Szlovén Kupa negyeddöntőjében. A házigazdák hosszú ideig állták a sarat a szlovén első osztály tabellájának vezetőjével szemben, ám a hosszabbítást követően a vendégek örülhettek: 0:1 lett a végeredmény, és az Olimpija jutott a kupa elődöntőjébe.

Bővebben...

sport stadion18211Az UEFA elégedett a lendvai gyeppel - Nemrég az Európai Labdarúgószövetség (UEFA) sportlétesítményekért felelős bizottsága a Nafta 1903 vezetőségével folytatott megbeszélést.

Bővebben...

sport ij17211Továbbra sem tud igazán beindulni az íjászok idénye, és a járvány miatt a Lendvai Íjászklubnak idén már két versenyt is le kellett mondania. Szinte hetente változik a szlovén íjász szövetség idei versenynaptára is.

Bővebben...

sport laci ziga1721A Muravidéken nagy hagyománya van a labdarúgás, rengeteg gyermek űzi a sportot valamely helyi csapatnál. Laci Žiga, a dobronaki tehetség ma Görögország egyik legsikeresebb csapata, az athéni AEK játékosa is a hazai klubokban kezdte.  

Bővebben...

nafta1721Szombat este idegenben lépett pályára a szlovén másodosztály 16. fordulójában a Nafta 1903 a Brežice otthonában, amely az úgynevezett bajnoki ág első mérkőzése volt. A lendvaiak a sérült Novinič és Drk nélkül 3:1-es vereséget szenvedtek. A Nafta támadó felfogására a házigazdák szervezett védekezéssel válaszoltak, és tíz perc alatt rögtön kétgólos előnyre tettek szert ellentámadásaikból. Elsőként Petric volt eredményes a harmadik percben a Nafta védelmi hibáját követően, majd hét perc múlva Beciri szökött meg a jobb oldalon és pontos lövéssel növelte csapata előnyét. A lendvaiaknak így futniuk kellett az eredmény után: a 13. percben Haljeta révén szépíteni is tudtak, ám ez végül nem lett elég. A félidő lefújása előtt a kapufát is eltalálták, így 2:1-es eredménnyel vonultak a szünetre.

Bővebben...

sport super1621Vasárnap este, mint derült égből a villámcsapás érte a labdarúgás szerelmeseit a hír: 12 nagymúltú klub bejelentette az úgynevezett Szuperliga indításának tervét, ami az eddigi legnagyobb klubtorna, az UEFA Bajnokok Ligája vetélytársa lehetne.

Bővebben...

sport murania1621A lendva Muránia női röplabdaklub ismét vereséget szenvedett, ezúttal a szlovén másodosztály 7. körében múlt szombaton a vuzenicai Svolley vendégeként: OK Svolley – OK Muránia 3:0. (25:18, 25:15, 25:16). Ezzel az eredménnyel továbbra is a keleti csoport utolsó előtti helyén állnak.

Bővebben...

gibko1621A „Gibko kilométereket gyűjt az egészségért és a gyerekek ingyenes sportüdülésére” című projekt keretében április 17-én megvalósult a harmadik, egyben utolsó esemény is, mégpedig „Hány kilométert tud Lendva lefutni egy nap alatt?” cím alatt.

Bővebben...

sport spur1421Špur Staša muravidéki származású női játékvezető-asszisztens március végén tagja volt annak a játékvezetői hármasnak, amely bíráskodott a női Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Barcelona –Manchester City Women mérkőzésen.

Bővebben...

sporttort01Jugoszláv szövetségi szinten 1961-ben kezdődtek meg az úgynevezett „Jugoszláv Úttörő Játékok” (JPI), amelyek célja a testnevelés népszerűsítése volt a fiatalság körében. Minden évben különböző szinteken, az iskolákban, a helyi közösségekben, a községekben konkrét sportprogramokat fogalmaztak és valósítottak meg, leginkább atlétikában, úszásban, céllövészetben, kézilabdában, illetve a különböző sportokat egyesítő tusákban.

Bővebben...

In memoriam

Kiralj Antal – Toni

A napokban szomorú hír járta be a lendvai sportkedvelők körét, hiszen 81 éves korában távozott tőlünk a kiváló sportlövész, Kiralj Antal, vagy ahogy mindenki ismerte, Toni. Kiralj Antal-Toni a Lendvai Sportlövész Egyesület aktív tagja volt, valamint az INA Nafta Lendava vállalat lövészeit is irányította. Rengeteg versenyen vett részt Szlovéniában és Horvátországban is, szinte nem volt olyan torna, ahonnan hiányzott volna. Különösen jól remekelt a munkás sportversenyeken, valamint az Inijadákon és a Naftijadákon is. Több hazai és nemzetközi lövészversenyen is dobogós lett. Emlékét örökre őrizzük.

F.h.m.

Bővebben...

sport malacic5020Malačič az ideiglenes elnök – A Muraszombati Labdarúgóedzők Egyesülete igazgatóságának levelező ülésén elfogadták Zdenko Maučec eddigi elnök lemondását. Maučecet, ahogy arról beszámoltunk, két hete a Szlovén Labdarúgóedzők Szövetségének főtitkárává választották a következő ötéves mandátumra. A muraszombatiak egyúttal a december 12-én esedékes választási közgyűlésüket is elhalasztották a járvány miatt. Az ügyvivő elnöki pozíciót addig Bojan Malačič fogja betölteni, aki néhány éve a Nafta 1903 edzője is volt.

Bővebben...

MCSi Design