kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319
 

sport pilota3319Két szlovén pilóta állhatott a dobogó első, illetve harmadik fokára Németországban a 19. alkalommal megrendezett Nemzetközi Katonai Vitorlázórepülő Bajnokságon. A versenyt évek óta a Berlin, Lipcse és Drezda között lévő holzdorfi katonai repülőtéren rendezik. Idén kilenc ország 63 pilótája mérte össze rétermettségét.

Bővebben...

sport judo3319A Lendvai Judo Klub tagjai augusztus 4-én, vasárnap a Szlovén Dzsúdószövetség szervezésében megrendezett izolai NAGE NO KATA országos versenyen Mlinarič Nejc és Markoja Jure egyaránt 6. helyezést ért el.

Bővebben...

sport nafta3319Az előző körben a NK Belatinc ellen vereséget szenvedett Nafta játékosai gyorsan összekapták magukat, és megverték az NK Koroško Dravograd csapatát. Átlagos találkozót láthattak a szurkolók számos technikai hibával, de a játékot a 36 fokos nyári hőség is nehezítette.

A meccsen jobban kezdte a Nafta, de egymás után mégis öt helyzetet hagytak ki. A 3. percben Ploj a kapust találta el három méterről, majd az 5. percben Oštrek lőtt a kapu mellé. Pirtovšek a 10. percben szintén a kapust célozta meg, majd a 11. és a 12. percben Ploj és Vinko szalasztott el jó lehetőségeket.

Bővebben...

sport turjak3219Lendvai íjászok Turjakon

Szombaton a Lendvai Íjászklub tagjai részt vettek a 3D versenyen Turjakon, amely már a szlovén 3D kupa 5. fordulója volt. 130 versenyző szállt versenybe 34 szlovéniai klubból, illetve Horvátországból és Olaszországból. A lendvai egyesületből hat íjász vett részt a versenyen. Horvat Kristijan vadászreflex íjával 375 kört lőtt, így második lett, Cseh Gyula szintén vadászreflexszel 364 lőtt körével a harmadik helyen zárta a versenyt. Hosszú íj kategóriában Hozjan Jožef 6., az öregfiúknál Flisar Tomaž vadászreflexszel 7. lett. Az öregfiúk versenyén 5. lett csigás íjjal Štuhec Bojan, illetve Štampar Zvonko hosszú íjjal a nyolcadik helyen végzett.

Bővebben...

sport nafta3219Már a második körben találkozott egymással a második liga két muravidéki képviselője, az NK Beltinci Klima Tratnjek és a Nafta 1903. A meccset rekordszámú közönség, 1.500 néző követte a lelátóról. Végül elégedettebben mehettek haza a hazai szurkolók, hiszen csapatuk megszerezte idei első győzelmét. Érdekesség, hogy a gyepen találkoztak egymással a Raduha testvérek, Florjan és Patrik, de különböző mezekben.

Bővebben...

torhac3219Kiváló idényt zárt a hosszúfalui Olimpija csapata a Lendvai Körzeti Labdarúgóligában: a bajnoki cím megszerzésével feljutott a Muravidéki Ligába. A sikerről és a közelgő új kihívásokról Torhač Evgen elnökkel beszélgettünk, valamint Laslo Kristijan edzőnél érdeklődtünk a felkészülésről.

Bővebben...

ficotab32192Idén a hosszúfalui futballpálya adott otthont a már hagyományos, hatodik alkalommal megszervezett focitábornak, amelyet a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség, a Nafta 1903 Labdarúgóklub és a Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezet szervez.

Bővebben...

golkiraly3119Gólkirályi és fair play-díjak

A keddi kupadöntő félidejében sor került a Muravidéki Liga és a lendvai körzeti labdarúgóligák 2018/19-es gólkirályi és fair play-díjainak ünnepélyes átadására. A Muravidéki Liga legjobb góllövője a Čarda soraiból került ki Bencik Rok személyében, aki 30 góllal szerezte meg a gólkirályi címet, míg Rakicsán csapata a fair play-díjat szerezte meg. A lendvai körzeti labdarúgóliga gólkirálya 32 találatával fölényesen Lebar Julian lett a csentei csapatból, míg a legsportszerűbbek a Nafta Öregfiúk voltak.

Bővebben...

kupa3119A Lendvai Körzeti Labdarúgószövetség kedden szervezte meg a körzeti kupasorozat döntőjét Odrijáncon, ahol a házigazda és a Nafta 1903 csapott össze. A harmadosztályú csapat jól állta a sarat az esélyesebb Nafta ellen, amely 4:0-ra, magabiztosan nyerte a találkozót és sorozatban negyedszer szerezte meg a kupát.

Bővebben...

maraton bicikli 42A lendvai Lipa szálloda elől rajtolt és ért célba az idei 16. Háromországos Pannon Maraton kerékpáros verseny. Több mint ötszáz szabadidős kerékpárost vonzott az esemény, amelynek vasárnap a Lendvai Kerékpárklub volt a házigazdája.

Bővebben...

sloultra 3

A múlt szombati, immár 4. Slo24ultra 24 órás kerékpáros maratonnak Dobronakon 58 résztvevője volt, ebből 12 nő. A nemzetközi mezőny 24, 12 és idén először, 6 órás kerékpározásban tehette próbára a kitartását. Nem volt egyszerű – mondta a 24 órás verseny győztese, Stanko Verstovšek.

Bővebben...

salak 17A Petesházi Sportparkban szombaton rendezték meg a szlovén salakmotoros egyéni bajnokság utolsó fordulóját, amelyet hibátlan teljesítménnyel Ivačič Nejc nyert meg. Második helyen végzett Žagar Matej, akinek csak a ráadás futamban sikerült megvédenie a bajnoki címét.

Bővebben...

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben