kele
perec1
garas1
64. évfolyam
27. szám
Megjelenés:
2020. 07. 09.
kiscim2720
 

sport jezero2720Egyesületi nagykaliberű versenyt rendeztek

A dobronaki Jezero Lövészegyesület ismét versenyszervezői szerepet vállalt, ezúttal egy kicsit lazább formában: az egyesületi tagoknak és a szponzoroknak rendezték meg az M-48 katonai puska versenyszámban a megmérettetést. A vadászház melletti szabadtéri nagykaliberű lőtéren 26 egyesületi tag és meghívott vendég szállt versenybe. A legeredményesebb a Bakovciról érkező Ivanič Robert lett, aki 90 kört teljesített, mögötte végzett Vaš Christian (Sebeborci) 88, valamint Benkovič Tomaž (Dobronak) 85 körrel. Az eseményen bemutatták az új fegyvereket is.

 

View the embedded image gallery online at:
https://nepujsag.net/sport.html#sigProId155da05c99

 

Bővebben...

sport judo27201A Lendvai Judo Klub tavaszi tisztújító közgyűlése után, amikor Gabor Robert került a klub élére, az új vezetőség azt tűzte ki célul, hogy magasabb szintre emeli a klub tevékenységét és fejlődését. Ennek érdekében visszatért a klubhoz Breznik Ivan, aki a szakmai stábot koordinálja és vezeti. A közgyűlésen Kovač Jožét tiszteletbeli taggá nevezték ki.

Bővebben...

horgasz26201Országos horgászverseny a petesházi tónál

A Hallássérültek és Siketek Muravidéki Egyesülete a Szlovén Hallássérültek és Siketek Szövetségével karöltve első alkalommal rendezte meg a siket és hallásérült horgászok országos horgászbajnokságát. A petesházi sportpark melletti horgásztónál megszervezett versenyt a Lendvai Horgászegyesület segítségével bonyolították le 28 horgász számára.

horgasz26202

Az országos bajnoki címet 2,455 kilogrammos fogással Gotovnik Ljubomir szerezte meg Velenjéből, második lett Vidovič Daniel Mariborból 2,226 kilogrammal, majd őt követte a harmadik helyen Balažic Gregor Muraszombatból 1,351 kilogrammos teljesítménnyel. Az egyéni cím mellett a csapatverseny első helyének is Velenje csapata örülhetett.

Bővebben...

sport lo26201A Jezero Lövészegylet idén is megrendezte június 25-én, a szlovén államiság napján a már hagyományos Dobronak Kupa nyílt nemzetközi lövészversenyt a helyi vadászháznál, a község lőterén. A lövészek két – pisztoly és revolver – kategóriában mérték össze tudásukat csapat-, valamint egyéni szinten is. A pisztolyszámban 27 csapat, valamint 92 egyéni versenyző, míg a revolverkategóriában 25 csapat és 82 egyéni versenyző indult szerte Szlovéniából, valamint Magyarországról. Mindkét kategória legjobb három csapata az SD Proarmis (1.), az SD Rifnik Šentjur (2.) és az SD Policist (3.) lett. A pisztoly szám egyéni versenyében Šalamun Alen (1.), Kos Branko (2.) és Vignjevič Nenad (3.), míg a revolverkategóriában Kos Branko (1.), Širec Roman (2.) és Toman Anton (3.) bizonyultak a legjobb céllövőknek.

Bővebben...

egeszseg2620Lendván harmadik éve lehet nyáron tartalmasan, sportolással eltölteni a szabadidőt. Május végétől hétköznapokon a mozogni vágyók korosztálytól függetlenül és képességük szerint kapcsolódhatnak be az ingyenes sportfoglalkozásokba, amelyek az általános iskola melletti atlétikai pályán folynak.

Bővebben...

naf2620A Nafta az Aluminij után a második másodosztályú csapat a szlovén focitörténetben, amely bejutott a Szlovén Kupa döntőjébe. A június 24-i meccs ráadásul hosszú idő után újra muravidéki rangadót is jelentett a muraszombati Mura ellen. A brdói labdarúgóközpontban az erőviszonyok ezúttal nem voltak kiegyenlítettek, hiszen – az „osztálykülönbségen” túl – a másodosztályú bajnokság lezárása miatt a Nafta már régóta nincs versenyritmusban, emellett a csapat három alapemberére – Novinić, Vinko, Bizjak – sem számíthatott. Ennek ellenére a lendvai legénység bátran harcolt a döntőben.

Bővebben...

sport ij25201Elrajtolt a pályaíjászati kupaverseny

Június 20-án Kamnikban rendezték meg a szlovén pályaíjászati kupasorozat első megmérettetését. A kupaversenyt a járványhelyzet miatt idén kivételesen kettő fordulóban bonyolítják le. A Lendvai Íjászklubból szombaton négyen szálltak versenybe, azzal a céllal is, hogy teljesítsék a normát az előreláthatólag szeptemberben Ljubljanában sorra kerülő országos bajnokságra.

Bővebben...

sport csente2520A Csentei Labdarúgóklub június 20-án rendezte meg a hagyományos kispályás labdarúgótornát a csentei focipályán. Az „Utcák tornája” elnevezésű megmérettetést idén hét csapat vállalta, az esős szombat délutánon a jó hangulatban folyó torna győztesi címét a Szent Orbán utca csapata szerezte meg.

Bővebben...

sport nafta2520Még a múlt héten, június 17-én játszotta a Nafta a lapzártánk után megtartott kupadöntő előtt az utolsó felkészülési találkozóját Gorica csapata ellen. A meccsről enyhe sérülés miatt hiányzott Ploj és Živko, a kezdőcsapatból pedig piros és sárgalapos kupaeltiltása miatt hiányzott Vinko, Bizjak és Novinić is. Az utóbbi hármas esetében ugyanis biztossá vált, hogy a történelmi kupadöntőt a lelátóról voltak kénytelen követni.

Bővebben...

sport mladost2420Csapatban ötödik a Mladost – A lendvai Mladost Tollaslabdaklub fiataljai a járványidőszak után az első versenyükön vettek részt Ljubljanában, ahol az U19-es országos csapatbajnokságot rendezték meg. Györköš Hac Anel, Pešehonov Nikita, Tibaut Žiga, Bedič Nika, Koša Iva és Horvat Tija az ötödik helyet szerezte meg azok után, hogy az első és a második fordulóban 3:2-es győzelmet aratott Mirna és Medvode csapata ellen, majd a negyeddöntőben Ljubljanától szenvedett 3:2-es vereséget.

Bővebben...

sport mnz2420A Lendvai Körzeti Labdarúgószövetség hétfői tisztújító közgyűlésén Režonja Slavko újabb négyéves elnöki megbízást kapott, az alelnöki posztot Magdič Igor tölti be. A kiszámíthatatlan jövő ellenére a szövetség bizakodva várja a 2020/21-es idény beindítását.

Bővebben...

cim nafta2420A Nafta 1903 június 10-én történelmet írt Brdo labdarúgó-központjában a szlovén kupasorozat elődöntőjében. A Radomlje elleni meccsen emberfeletti teljesítményt nyújtott a csapat, hatvan percig kettős emberhátrányban küzdöttek, túlélték a hosszabbítást, majd végül büntetőkkel 5:3-ra megnyerték az izgalmas mérkőzést. Az önfeledt ünneplés megérdemelt volt, de a héten már minden erejét a muravidéki rangadóvá vált döntőre összpontosítja a csapat. Június 24-én ugyanis a kupadöntőben a Nafta az örökös riválissal, a Murával csap össze a Szlovén Kupáért és az európai porondra való kijutásért.

Bővebben...

sloultra 3

A múlt szombati, immár 4. Slo24ultra 24 órás kerékpáros maratonnak Dobronakon 58 résztvevője volt, ebből 12 nő. A nemzetközi mezőny 24, 12 és idén először, 6 órás kerékpározásban tehette próbára a kitartását. Nem volt egyszerű – mondta a 24 órás verseny győztese, Stanko Verstovšek.

Bővebben...

ijaszat 22A Lendvai Íjászklub szombaton hatodik alkalommal rendezte meg az Íjászat határok nélkül történelmi íjászversenyt a lendvai várnál és környékén. A felszabadult, baráti hangulatban folyó versenyen mintegy negyvenen vettek részt.

Bővebben...

MCSi Design