kele
perec1
garas1
63. évfolyam
25. szám
Megjelenés:
2019. 06. 20.
kiscim2519
 

sport edzok2519Edzőtalálkozó Lendván

A Lendvai Labdarúgóedzők Területi Egyesülete a Szlovén Labdarúgóedzők Szövetségével karöltve szervezte meg Lendván az edzők hagyományos országos találkozóját. Az eseményen a kilenc egyesületből összesen 60 edző jelent meg, akik a nap folyamán megtekintették Lendva nevezetességeit, majd a nedelicai focipályán három ügyességi sportjátékban mérkőztek meg. Az első helyet a maribori egyesület edzői szerezték meg 14 ponttal, második lett Ptuj 11 ponttal, harmadik Kranj 9 ponttal, negyedik Muraszombat 8 ponttal, ötödik Lendva 7 ponttal. A kupákat és elismeréseket Bračič Rudi, az edzők szövetségének elnöke adta át.

Bővebben...

sport ij2519A Lendvai Íjászklub fiatal tehetségei vasárnap a Szlovén Íjászközpontok korosztályos versenyének döntőjén szerepeltek, amelyet a Szlovén Íjászszövetség stožicei lőterén rendeztek meg Ljubljanában. A döntő tornán az iskolai versenyek győzteseit hirdették ki az összesített eredmények alapján. A fővárosi megmérettetésen 65 versenyző szerepelt 43 általános és középiskolából. Igencsak kiváló eredményeket értek el a lendvai íjászok, hiszen két tehetséges fiatal íjász elnyerte az „Íjász vagyok” rangsor-győztesnek járó címet.

Bővebben...

toborzo nafta2519Szombaton a Nafta 1903 Labdarúgóklub utánpótlásnevelő központja toborzót szervezett Dobronakon, ahol mintegy 25 dobronaki iskolás érdeklődött a foci iránt. Nyártól ugyanis legalább két korosztály számára megkezdődik a szakmai képzés a dobronaki alközpontban.  

Bővebben...

volgyi gyalogut2519A Völgyifalui Idegenforgalmi Egyesület a Lendvai Hegymászók Egyesületével karöltve pénteken hivatalosan is megnyitotta a hegymászók által kijelölt völgyifalui tematikus gyalogtúra-útvonalat.

Bővebben...

sport ij24191Cseh Gyula az élen végzett

A horvátországi Dubravában rendezett 3D terepíjászati versenyen négy lendvai íjász versenyzett a dobogós helyezésekért. Vadászreflex versenyszámban Cseh Gyula teljesített a legjobban és 412 körrel megnyerte a versenyt.

Bővebben...

sport ijiskola2419A Lendvai Íjászklub fiatal tagjai szombaton Bela Krajinába utaztak, ahol az általános és középiskolák országos pályaíjász bajnokságát rendezték meg. A lendvai és a göntérházi iskola nyolc résztvevő tanulója közül ketten országos bajnoki címmel tértek haza Gradac településről.

Bővebben...

sport vad2419A Petesházi Vadászegyesület egy évre birtokba vehette a négy vadászegyesület koronglövészeti versenyének vándorserlegét, miután pénteken a lendvai egylet hosszúfalui lőterén megnyerte a versenysorozatot.

Bővebben...

sport nos tlen2419Pünkösdkor a Zvezda fociklub Völgyifaluban hagyományosan megrendezi a Nősök és a Nőtlenek focimeccsét a falusi focipályán. Idén vasárnap a búcsú napján tartották az összecsapást, amely a késő délutáni időpont ellenére nagy hőségben folyt. A kétszer harmincperces meccsen a Nősök hátrányból egyenlítettek ki, majd büntetők után alulmaradtak. Gál Lajos, a fociklub elnöke és a mérkőzés szervezője a meccs után kissé kifulladva elmondta: „Több évtizedes hagyománya van a találkozónak, amelyen a falusiak, az elköltözött helyiek, a Zvezda tagjai és rajongói kortól függetlenül bújnak a Nősök vagy a Nőtlenek mezébe. Idén a Nősöknek jól sikerült a mérkőzés, hiszen szemfüles játékkal kétgólos hátrányból tudtunk egyenlíteni. Lehet, hogy a Nőtlenek alábecsültek minket, vagy a kezdeményezést ránk bízva felvették lassabb, de szervezett játékiramunkat. Akárhogy is történt, annak ellenére, hogy büntetők után alulmaradtunk, számunkra jól alakult az idei meccs.”

Bővebben...

sport ffeszt2419A Lendvai Körzeti Labdarúgószövetség szombaton Odrijáncon rendezte meg a 11. Labdarúgó Fesztivált, amelyen a körzeti klubok U7-es, U9-es és U11-es korosztályos csapatai találkoztak. A rendezvényen az országos labdarúgószövetség programja keretében a fiatal focisták az ügyességi labdajátékokkal elnyerhették a labdarúgó-jelvényt is.

Bővebben...

sport mladost2319Bedič Nika az európai dobogó legmagasabb fokán

A lendvai Mladost Tollaslabdaklub közel húsz év után aranyéremmel tért haza Európa egyik legnagyobb és legerősebb utánpótlás korosztályos tollaslabdatornájáról.

Bővebben...

sport ij2319A Lendvai Íjászklub vasárnap az eddigi legnagyobb nemzetközi versenyét rendezte meg a petesházi sportközpontban, ahol a közép-európai pályaíjász verseny mellett a szlovén kupaverseny harmadik fordulóját bonyolították le. A lendvai színeket három íjász képviselte.

Bővebben...

sport olimp2319A Lendva Körzeti Labdarúgóliga utolsó, 22. fordulójában a hosszúfalui Olimpija 180 néző előtt szombaton győzelemmel koronázta meg a már korábban megszerzett bajnoki címet a sereghajtó Petesháza ellen. Egyoldalú játék folyt a pályán, az Olimpija nem kímélte ellenfelét, és 8:1-es vereséget mért rá. A hazaiaknál a góllövést Donko Mitja kezdte meg a 13. percben, majd Vida Jernej háromszor járt sikerrel, s a továbbiakban Gyurkač Marcell, Kepe David, Kiralj Ejan és Kozar Denis találatával zárult a hosszúfalui gólgyártás.

Bővebben...

A Nafta 1903 felnőtt csapata hétfőn Franc Fridl edző vezetésével megkezdte az alapozást az országos második liga 2018/19-es bajnokságára. A Nafta az őszi idény nyitómérkőzését augusztus 5-én hazai pályán játssza a Kalcer Radomlje ellen. Azzal a csapattal, amely az elmúlt évben kétszer is legyőzte a lendvai felállást, és a bajnokságot a negyedik helyen zárta.

Bővebben...

Véget ért az idei, fiatalok részére szervezett muravidéki korosztályos horgászverseny. A 15 és 20 éves horgászkedvelők három helyszínen versenyeztek: Kótban, Zgornja Konjščinan és Motan. A húsz horgász között lendvai versenyzők is igyekeztek mindhárom helyszínen minél jobban teljesíteni. Ez sikerült is, hiszen az összesítésben a második helyet szerezték meg. Előttük Gornja Radgona, mögöttük pedig Ljutomer végzett. Ezúttal a muraszombati horgászegyletből nem indultak fiatalok.  

Bővebben...

nafta kozgy24181Közgyűlés a Naftánál

A Lendvai Nafta 1903 Labdarúgóklub kedden délután tartotta meg éves taggyűlését. Az egyesület tartalmi beszámolójából kiderült, hogy a felnőtt csapat a 2016/17-es évre a kitűzött célokat megvalósította, ugyanis feljutott a másodosztályba és körzeti kupagyőztes is lett.

Bővebben...

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben