kele
perec1
garas1
65. évfolyam
8. szám
Megjelenés:
2021. 02. 25.
kiscim0821
 

olimpija08211A cél a felsőházba jutás – Múlt szombaton megkezdte az edzéseit a hosszúfalui Olimpija labdarúgócsapata. Szinte minden játékosuk megjelent az első közös munkán az új edző, Zver Aleš vezetésével. A csapat a tervek szerint heti öt edzést tartana, majd azt a felkészülési meccsek ideje alatt eggyel csökkentenék. Zver szerint hiányozni fognak a barátságos mérkőzések, s az edzések hiánya nagy kárt okozott, hiszen a szünet túl hosszú volt, de végül is minden klub ugyanabban a helyzetben van.

Bővebben...

nafta0821A Nafta 1903 múlt szombaton a Muraközbe látogatott az NK Polet csapatához, akiket fölényesen legyőztek: NK Polet – Nafta 1903 1:4 (1:2). A muraszentmártoni csapat ellen, amely a horvát harmadosztály északi csoportjában verseng, nem lépett pályára sem Novinič, sem Vinko. A délben kezdődő találkozón az első gólt Haljeta szerezte, majd Rebernik büntetőből növelte tovább a vendégek előnyét. A félidő vége előtt még Glavica tudott kozmetikázni az eredményen, így 1:2-vel vonultak pihenőre a csapatok. A második játékrészben is tizenegyest lőhetett a Nafta, amelyet Szabó értékesített. A mérkőzés legszebb gólját Bizjak szerezte, amikor is egyedül roboghatott a kapus felé, majd pontos mozdulattal átemelte rajta a labdát és beállította az 1:4-es végeredményt. Mindkét gárda edzője lehetőséget adott a cserejátékosoknak is, hogy bizonyítsanak. A Nafta 1903 kezdője a következő volt: Kisovec, Drk, Meshack, Haljeta, Oštrek, Szabó, Rebernik, Židan, Bizjak, Pirtovšek T., Živko.

Bővebben...

judo08211A lendvai cselgáncs a ’90-es években, ahogy a 21. században már eltelt két évtizedében is sikert sikerre halmozott mind gyermek, mind ifjúsági, illetve felnőtt szinten. Lendva több ízben országos bajnokságok helyszíne is volt.

Bővebben...

aa tollas0821Közös regionális edzéshetet tartott a múlt héten Lendván a Mladost Tollaslabdaklub, miután hosszú idő után ismét engedélyezték az edzéseket a kontakt nélkül űzhető sportágakban is. A lendvai klub mellett jelen volt a Maribor Branik és a BK Kungota csapata is. Reggel főleg a kondíción és a technikán javítottak, délután pedig mérkőzéseket játszottak, ami már nagyon hiányzott a játékosoknak.

Bővebben...

mix0721A Mura kikapott Ljubljanában

A Taborral játszott csütörtöki hazai döntetlen után vasárnap Ljubljanába utazott a Mura csapata az Olimpija elleni Valentin-napi rangadóra, ahonnan üres kézzel tértek haza: Olimpija – Mura 2:0 (0:0). Az első játékrészben a vendégeknél Bobičanecnek volt egy elpuskázott lehetősége, a házigazdáknál pedig Ivanović és Vombergar is rontott, így gól nélkül vonultak pihenőre a csapatok. A második félidőben azonban a fővárosiak kétszer is eredményesek voltak. A 62. percben még les miatt érvénytelen gól született, ám a 76. percben Ivanović be tudta venni Obradović kapuját. Három perc múlva pedig az Olimpija már a második találatának örülhetett Kurež fejese révén, és ez is lett a végeredmény. Ezzel az Olimpija átvette a vezetést a tabellán, a Mura továbbra is a harmadik. A következő körben a sereghajtó Goricát fogadják a Fácánkertben.

Bővebben...

sport tollas07212Az aktuális kormányrendelet szerint egyelőre február 15-e és február 19-e között ismét engedélyezik az edzéseket a közvetlen kapcsolat nélküli sportágakban. A Lendvai Mladost Tollaslabdaklubban jó egy év után kezdhették el ismét a rendszeres edzéseket.

Bővebben...

judo07211Sorozatunk előző részében említettük, hogy az 1980-as évekre a dzsúdó már tömegsporttá vált. Ennek meg is lettek az eredményei, az ifjú versenyzők sokasága ért el szép eredményeket a köztársasági szlovén, illetve jugoszláv szinten is. Ezeket kísérjük végig az évtizeden, egészen az 1990-es évek kezdetéig.    

Bővebben...

sport0621A Nafta kapott egy ötöst a Maribortól - A Maribor az idény folytatása előtt múlt szombaton a Nafta csapatát fogadta: Maribor – Nafta 1903 5:1 (2:1). A lendvaiak csupán a barátságos meccs első félidejében tudták felvenni a ritmust, amikor a legtöbbet játszó játékosaik voltak a pályán, ám a folytatásban szétestek. A házigazdák nyitották meg a gólzáporos meccset a 3. percben, amikor egy szögletet követően Koblar bevette Raduha kapuját. A 12. percben Meshack egyenlíteni tudott egy ellentámadást követően Haljeta gólpasszának köszönhetően. A maribori csapat azonban a 29. percben ismét átvette a vezetést Kolmanič lapos lövése révén, és ezzel egygólos hazai előnnyel zárult az első játékrész.

Bővebben...

judo06212A Muravidéken, így Lendván is a múlt század ’60-as éveinek elején jelent meg a cselgáncs. Ezt megelőzően már 1956-ban megjelentek írások a muraszombati dzsúdóklubról. A sport fejlődésében a ’80-as évekig voltak jobb és kevésbe aktív időszakok.

Bővebben...

sport nafta0521Döntetlen és nagy győzelem: Január 27-én folytatta a Nafta 1903 a felkészülési mérkőzéseit az idény folytatása előtt. Ellenfelük a ZTE harmadosztályú második csapata volt, akikkel a zalaegerszegi csapat műfüves edzőpályáján mérkőztek meg: ZTE II – Nafta 1903 2:2 (1:0). Dončić edző az első játékrészben leginkább azokat játszatta, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak. A házigazdák az első félidőben büntetőt értékesítettek Szalay révén és egygólos előnnyel vonulhattak a szünetre. A fordulás után a lendvaiak már a legjobb keretükkel léptek pályára, és Oštrek révén a 75. és a 85. percben is betaláltak, ám a házigazdák a lefújás előtt ki tudtak egyenlíteni Csóka góljával, így 2:2-es döntetlennel ért véget a találkozó.

Bővebben...

sport noifoci0521Két hét közös edzésen van már túl a szlovén női labdarúgóbajnok, a ŽNK Pomurje Beltinci csapata, amely műfüves pályán hangol a tavaszi folytatásra. Bauer Sandi vezetőedző szerint a lányok elég jó állapotban tértek vissza, úgy tűnik, az egyéni gyakorlás, amelyet egy külön program alapján végeztek el, jó eredményeket hozott.

Bővebben...

judo0521A Muravidéken, így Lendván is a múlt század ’60 évek elején jelent meg a cselgáncs. Maga a cselgáncs, vagyis másik nevén a dzsúdó a 19. század végén alakult ki, majd viszonylag gyorsan terjedt el a világban. Magyarországon már a 20. század elején űzték, míg Szlovénia területén igazából a második világháború után lett népszerű.

Bővebben...

nafta04211Vereség Ausztriában: Múlt pénteken játszotta a Nafta 1903 labdarúgócsapata az idei második felkészülési meccsét. Ellenfelük az osztrák másodosztályban szereplő Kapfenberg volt, akiktől kikaptak: KSV 1919 – Nafta 1903 4:1 (1:1). A lendvaiak Bizjak révén már az első percben gólt szerezhettek volna, ám a házigazdák kerültek előnybe a 32. percben. A gólt követő középkezdés után a Nafta azonnal egyenlíteni tudott Haljetának köszönhetően, és így a két csapat döntetlennel vonult a szünetre.

Bővebben...

sport kezi tvd0421A múlt század ’60-as éveiben a kézilabda a régió legtömegesebb és egyik legnépszerűbb sportjává vált. A következő évtizedekben újabb lehetőségek nyíltak a további fejlődésre. A kézilabda történetének záró részét az előző számokban leírt fejlődésért munkálkodó, kezdeményező, szervező személyek bemutatásával fejezzük be. 

Bővebben...

sport speed03212A salakmotorosok is készülnek: A Lendvai Speedway Team vezetősége a téli hónapokban azon dolgozik, hogy idén is tudjanak versenyeket rendezni. Ám ahhoz, hogy a 2021-es évben is zúghassanak a motorok, a klub petesházi pályája felújításra szorul. Egész pontosan új gumifalra lenne szükség a pálya körül, amely elég nagy beruházás, nagyjából 40 ezer euróba kerülne. Az egyesület már be is adta pályázatát a Szlovén Sportalapítványhoz, továbbá Lendva Község is biztosította őket arról, hogy az anyagi segítségből kiveszi a részét. Idén legalább két versenyt terveznek Petesházán. Az egyik az országos bajnokság keretein belül, a másik pedig egy klubbajnoki verseny lenne. Hivatalosan eddig egy versenyzőjük van a horvát Dario Vugrinec személyében, ám a hazai Bot Daliborral, valamint az osztrák Peter Luttenbergerrel is folynak a tárgyalások. Remélhetőleg hamar megoldódik az új védőfal ügye és 2021-ben is láthatunk versenyeket a már kultikus petesházi salakmotorpályán.

Bővebben...

MCSi Design