kele
perec1
garas1
65. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2021. 07. 29.
kiscim3021
 

nafta3021Nafta 1903: győzelmekkel zárták a felkészülést:A Nafta 1903 a múlt héten lejátszotta utolsó két felkészülési mérkőzését a szlovén másodosztály hétvégi rajtja előtt.

Bővebben...

sport ostrek2921Oštrek Koperbe távozik - A Nafta 1903 irányító középpályása, Oštrek Stjepan Koperbe igazol. A 24 éves horvát labdarúgót a lendvai csapat egy évre kölcsönbe adja a szlovén első osztályban szereplő tengermelléki csapatnak, amely ha elégedett lesz vele, a 2022-es szezon végén végleg megszerezheti. Oštreket egyszer már kölcsönadták a lendvaiak, tavaly télen a ZTE-hez távozott fél évre. Most a Naftának az a feladata, hogy helyettest találjon a megürült pozícióra.

Bővebben...

sport gorgone2921A Gorgonák, a Nafta 1903 szurkolótábora idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Az ország egyik legrégebbi szurkolói csoportja múlt szombaton szervezte meg a már hagyományos szurkolói kispályás labdarúgótornáját az alsólakosi futballpályán. A tornán hét csapat vett részt, amelyeket két csoportra osztottak, onnan pedig a két-két továbbjutót az elődöntők várták. Az A csoport győztesei a Lakos Boys és a ZTE szurkolói, az Ultras, míg a B csoport legjobbjai a Tomšič utca és az Alkatraz lettek. A Tomšič utca – Lakos Boys párharc eredménye 1:5 lett, míg az Ultras – Alkatraz 0:0-ját követően előbbiek jutottak a döntőbe a büntetőpárbaj után. Az Ultras – Lakos Boys fináléjában sem született gól, így büntetőpárbaj következett, amelyet a zalaegerszegi szurkolók nyertek meg, így övék lett az első hely. A bronzmeccs az Alkatraz – Tomšič utca volt, amelyet előbbiek nyertek 1:0-ra. A Gorgonák tornáját jubileumuk alkalmából a Nafta 1903 is támogatta.

Bővebben...

sport odranci2921Az NK Polana nyerte meg az idei Odranci Községi Kupát, miután a döntőben 4:0-ra győztek az NK Hungarikum Olimpija Hosszúfalu ellen, amely így a második helyen zárta a felkészülési jellegű labdarúgótornát. A házigazda NK Odranci harmadik lett az NK Turnišče előtt. Hosszúfalu pénteken Odranci ellen aratott 2:1-es siker után jutott a döntőbe.

Bővebben...

sport vitor2921Muraszombatban szombatig tart a XXX. felnőtt és ifjúsági vitorlázórepülő országos bajnokság, amelyet a Muraszombati Aeroklub szervez a Szlovén Repülős Szövetség égisze alatt. Idén két géposztályban, (standard és open) összesen 43 pilóta indul Szlovéniából, Horvátországból és Észtországból. Az országos bajnoksággal egyidőben rendezik a Murska Sobota Open nemzetközi nyílt bajnokságot is.

Bővebben...

hegyibic29211Idén megalakult az MTB Lendva nevű sport- és turisztikai egyesület, amely a hegyikerékpározást igyekszik népszerűsíteni vidékünkön.

Az egyesület elnöke Lazar Evgen, aki már 15 éve foglalkozik hegyikerékpározással, négy éve pedig a barátjával, Fodor Péterrel együtt már pályákat alakítottak ki a Lendva-hegyi Lármafa és a csentei Kásahegy közti erdei emelkedőn. Eddig összesen négy pályájuk van, együttesen nagyjából 3,5 kilométer hosszúak, amelyeket önerőből építettek és tartanak karban.

Bővebben...

sport ij2821Cseh győzött Turjakon is - Cseh Gyula (jobbról a harmadik) ezúttal sem talált legyőzőre a 3D-s szlovén íjászkupa negyedik állomásan Turjakon. A Lendvai Íjászklub versenyzője vadászreflex kategóriában 397 körrel bizonyult a legjobbnak. Cseh két körrel előzte meg a lendvaiak régi vetélytársát, Kocman Marjant, aki visszatért a 3D-s szlovén kupába. A lendvaiaktól Horvat Kristijan ezúttal a 4. helyen végzett, hosszú íjjal Jožef Hozjan hatodik lett, a veteránoknál a vadászreflex íjjal versenyzők között Zvonko Štampar negyedik, Janko Leben pedig hatodik lett, csigás íjjal Bojan Štuhec a 2. helyen zárt. A Turjakon rendezett versenyen 101 íjász vett részt 29 szlovén és horvát klubból.

Bővebben...

focitorna28211Július 10-én zajlott a 10. Dobronaki Focitorna. A jubiláló eseményt egy év szünet után idén ismét sikerült megrendeznie a Dobronaki Ifjak Szervezetének a falu futballpályáján. A focitornának nagy hagyománya van, ezt bizonyítja az is, hogy a koronavírus-járvány előtti időkben közel húsz csapat szokott rajta részt venni évről évre, ám a szervezők idén a járványhelyzet miatt korlátozni kényszerültek a nevezők számát, így nyolc csapatból állt a torna mezőnye, a szabad helyek pedig egy-két nap alatt be is teltek.

Bővebben...

sport naf siof27211Legyőzték a Siófokot - Július 3-án Nován lépett pályára a lendvai Nafta együttese a magyar másodosztályban szereplő Siófok ellen: Siófok – Nafta 1903 1:2 (1:2). A Nafta jobb volt, több helyzetet is kialakítottak az első játékrészben és hamar vezetést is szereztek. A 12. percben Vinko révén kerültek előnybe, majd néhány perccel később Haljeta növelte a különbséget, amelyen szépíteni tudtak a Balaton-partiak még a szünet előtt Kiss lövését követően.

Bővebben...

sport fociszovets2721A múlt héten megtartotta éves beszámoló közgyűlését a Lendvai Községközi Labdarúgó-szövetség. Režonja Slavko elnök a hét község területén a labdarúgásért felelős szervezet 2020-ban elvégzett munkáját ismertette.

Bővebben...

sportszvetseg2721Matjašec Andrej marad a következő négyéves mandátumban is a Lendvai Sportszövetség elnöke – döntöttek egyhangúlag a tagok a szövetség múltheti tisztújító közgyűlésén. Matjašec volt az egyetlen jelölt az elnöki tisztségre. A sportszövetségben jelenleg 36 egyesület működik aktívan, a tisztújító közgyűlésen pedig 18 egyesület képviselője volt jelen. A végrehajtóbizottságot Gabor Robert, Kranjc Sašo, Kuzma Kristijan, Sarjaš Sven, Krampač Milan, Kopinja Jože, Horvat Meštrovič Franc és Časar Marjan alkotja, míg a felügyelőbizottságba Šalamun Marjan, Cofek Jože és Kolenko Igor került. Ami a célokat illeti, Matjašec Andrej kiemelte, hogy ötleteikkel megkeresték Lendva Községet a tervezett új sportcsarnokot illetően, mivel a szövetség célja, hogy az egyesületeik is kapjanak helyiségeket ebben az épületben. Továbbá az olimpiai bizottsággal szeretnék újra elindítani az elsőtől harmadik osztályos általános iskolások számára megrendezett mini olimpiát is, ami tavaly a járványhelyzet miatt elmaradt.

Bővebben...

Gibko2721A Gibko Sportegyesület irányítása alatt Lendván az iskolai szünidő első két hetében színes, sportfoglalkozásokkal teli időtöltési lehetőség nyílt közel 80, négy és tíz év közötti gyerek részére. Az aktív tevékenységek minden reggel az 1. Sz. KÁI sportpályáján kezdődtek, a további programok napról napra változtak: a Mladost Tollaslabdaklub vezető edzői és élsportolói bemutatója során megismerkedtek a tollaslabda alapjaival, a lendvai Thermal Resort szabadtéri medencéjében fergeteges csúszdázással, pancsolással és úszással töltötték a délelőttjüket, a Lendvai Judo Klub vezetője cselgáncsos gyakorlatsorozatot mutatott be, amelyet a kis sportolók ki is próbálhattak.

Bővebben...

sport judo2721A Lendvai Judo Klub által szervezett összetartás elérte a célját a nehéz szezont követően, a fiatalok és edzőik Brač szigetén töltöttek egy hetet. Ez évben többször is huzamosan zárva volt a Tuš üzletközpont feletti edzőterem ajtaja, ezért a versenyzők nagy örömmel fogadták a hírt az egyhetes nyári edzőtábor szervezéséről a horvát tengerparton, Brač szigetén.

Bővebben...

MCSi Design