kele
perec1
garas1
65. évfolyam
9. szám
Megjelenés:
2021. 03. 04.
kiscim0921
 

Sportmix - hírek röviden

sport nafta0521Döntetlen és nagy győzelem: Január 27-én folytatta a Nafta 1903 a felkészülési mérkőzéseit az idény folytatása előtt. Ellenfelük a ZTE harmadosztályú második csapata volt, akikkel a zalaegerszegi csapat műfüves edzőpályáján mérkőztek meg: ZTE II – Nafta 1903 2:2 (1:0). Dončić edző az első játékrészben leginkább azokat játszatta, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak. A házigazdák az első félidőben büntetőt értékesítettek Szalay révén és egygólos előnnyel vonulhattak a szünetre. A fordulás után a lendvaiak már a legjobb keretükkel léptek pályára, és Oštrek révén a 75. és a 85. percben is betaláltak, ám a házigazdák a lefújás előtt ki tudtak egyenlíteni Csóka góljával, így 2:2-es döntetlennel ért véget a találkozó.

Három nappal később a Nafta Nova Goricába látogatott, ahol az ottani elsőligásokat győzték le: ND Gorica – Nafta 1903 0:2 (0:2). Mindkét gárda edzőjének nélkülöznie kellett néhány kulcsfontosságú játékosát. A találkozó már az első játékrészben eldőlt, hiába kezdett a Gorica dinamikusabban és dolgozott ki három nagy helyzetet is a 20. percig. Előbb Bizjak talált be a 24. majd Vinko a 38. percben. Bizjak egy gyors ellentámadás végén tudta megszerezni csapatának a vezetést, Vinko pedig 11-esből büntetett, mivel nem sokkal korábban a házigazdák védői szabálytalanul akarták őt megállítani. Az első félidő így kétgólos lendvai előnnyel zárult, ám az a másodikban sem változott, de Raduhának, illetve az őt leváltó Kisovecnek is többször hárítania kellett a Gorica kísérleteit. Ez a győzelem jó reménnyel kecsegtethet a tavaszi folytatás előtt.

 

Erősít a Dobronak

A Prekmurec Dobronak Labdarúgóklub vezetősége is azon dolgozik, hogy a bajnokság folytatása előtt minél erősebb kerettel rendelkezzenek. A napokban három olyan játékost is szerződtettek, akik fiatalságuk ellenére tapasztalatot szerezhettek mind a Muravidéki Ligában, mind a szlovén harmadosztályban. Elsőként a hazai Car Luka érkezett, aki korábban a Rakičan és a Polana játékosa is volt. A következő igazolásuk a visszatérő Meszelics Marko, aki az elmúlt időszakban a hosszúfalui Olimpija támadósorát erősítette. A harmadik igazolásuk is az utóbbi csapatból érkezett Bukovec Robert személyében, aki a csapat hálóját fogja őrizni. Az új igazolások minden bizonnyal meg fogják találni helyüket a gárda kezdőjében, és velük akár bajnokesélyes is lehet a jelenleg 2. helyen álló csapat.

 

Elmaradt a Sahtar Donyeck elleni meccs

Múlt szombaton a Murának az ukrán Sahtar Donyeck ellen kellett volna barátságos mérkőzést játszania Törökországban, ám a találkozó koronavírus-fertőzések miatt elmaradt. A muraszombatiaknál Kouter, Mandić, Kosi, Šturm, Erjavec, a Cipot fivérek, valamint Kuster csapatmasszőr is pozitív vírustesztet produkált. Emiatt ők még egy ideig Törökországban maradnak karanténban, míg a többiek hétfőn hazautaztak.

 

MCSi Design