kele
perec1
garas1
65. évfolyam
9. szám
Megjelenés:
2021. 03. 04.
kiscim0921
 

Sportmix - hírek röviden

sport0621A Nafta kapott egy ötöst a Maribortól - A Maribor az idény folytatása előtt múlt szombaton a Nafta csapatát fogadta: Maribor – Nafta 1903 5:1 (2:1). A lendvaiak csupán a barátságos meccs első félidejében tudták felvenni a ritmust, amikor a legtöbbet játszó játékosaik voltak a pályán, ám a folytatásban szétestek. A házigazdák nyitották meg a gólzáporos meccset a 3. percben, amikor egy szögletet követően Koblar bevette Raduha kapuját. A 12. percben Meshack egyenlíteni tudott egy ellentámadást követően Haljeta gólpasszának köszönhetően. A maribori csapat azonban a 29. percben ismét átvette a vezetést Kolmanič lapos lövése révén, és ezzel egygólos hazai előnnyel zárult az első játékrész.

A második félidőben Dončić edző lehetőséget adott több cseréjének is. Az 53. percben Matko tudta tovább növelni csapata előnyét, amikor is átemelte a labdát a lendvaiak kapusán. A 72. percben Martinovič kihasználta a kékek védelmi hibáját és belőtte a házigazdák negyedik találatát, majd a 82. percben Tavares állította be az 5:1-es végeredményt.

F.h.m.

 

További három játékos a Dobronaknál

A Prekmurec Dobronak Labdarúgóklub folytatta a csapat erősítését, Car, Meszelics és Bukovec után további három focistát igazoltak. A negyedik újoncuk Bači Michel, aki eddig a hosszúfalui Olimpija játékosa volt, korábban pedig a völgyifalui Zvezdát is erősítette. Az ötödik igazolásuk a dobronaki születésű ifjú Laci Luka, aki eddig a Muravidéki Ligában rugdosta a gólokat a Čarda és a Bogojina színeiben. A hatodik régi-új játékosuk pedig Lutar Simon, aki pályafutásának oroszlánrészét Dobronakon töltötte, ám az elmúlt fél évben Hídvég csapatát erősítette. A Dobronak a maga hat igazolásával a lendvai KLSZ meglepetéscsapatának ígérkezik.

F.h.m., SoPe

 

Mura-győzelem Celjében

A Mura a múlt hétvégén megnyerte utolsó felkészülési találkozóját a regnáló bajnok ellen: Celje – Mura 1:3 (1:1). A muraszombatiaknál nemrég több focista is pozitív koronavírustesztet produkált, így Šimundža edző nem számíthatott hét játékosára. Mindkét csapat támadó szellemben kezdte a mérkőzést, a 21. percben a házigazdák találtak be egy szögletet követően, amely során Novak volt pontos. Kilenc perccel később Bobičanec csapta be az ellenfél kapusát egy szabadrúgást követően, így a felek 1:1-es döntetlennel vonultak szünetre. A fordulás után az 54. percben Klepač fordította meg az eredményt egy távoli lövéssel, majd a 88. percben Lovrić tette fel az i-re a pontot egy közeli fejessel, így a végeredmény 1:3 lett a vendégek javára. Az elsőligások edzőmeccsei ezzel befejeződtek, hiszen hét közben már folytatódik a bajnokság, a muravidéki érdekelt pedig csütörtökön a Tabor csapata ellen mérkőzik majd meg.

F.h.m.

 

Ismét győztek a muravidéki lányok

A ŽNK Nona Pomurje Beltinci női labdarúgói vasárnap a második felkészülési mérkőzésüket is megnyerték. Ellenfelük a ŽNK Krim Rolljet együttese volt Ljubljanából, a 3x40 perces meccsen pedig összesen nyolc gól született, amelyből hetet a muravidékiek szereztek. Kolbl Špela duplázni tudott, míg Kajzba, Rakovec, Kos, Zajmi, valamint Tkalec egy-egy góllal vette ki a részét a győzelemből, a házigazdák egyedüli találatát pedig Miklič szerezte. Bauer edző a második harmadban lehetőséget adott több ifistának is, hogy bizonyítsanak az esős találkozón.

F.h.m.

 

 

MCSi Design