kele
perec1
garas1
65. évfolyam
8. szám
Megjelenés:
2021. 02. 25.
kiscim0821
 

Sportmix - hírek röviden

mix0721A Mura kikapott Ljubljanában

A Taborral játszott csütörtöki hazai döntetlen után vasárnap Ljubljanába utazott a Mura csapata az Olimpija elleni Valentin-napi rangadóra, ahonnan üres kézzel tértek haza: Olimpija – Mura 2:0 (0:0). Az első játékrészben a vendégeknél Bobičanecnek volt egy elpuskázott lehetősége, a házigazdáknál pedig Ivanović és Vombergar is rontott, így gól nélkül vonultak pihenőre a csapatok. A második félidőben azonban a fővárosiak kétszer is eredményesek voltak. A 62. percben még les miatt érvénytelen gól született, ám a 76. percben Ivanović be tudta venni Obradović kapuját. Három perc múlva pedig az Olimpija már a második találatának örülhetett Kurež fejese révén, és ez is lett a végeredmény. Ezzel az Olimpija átvette a vezetést a tabellán, a Mura továbbra is a harmadik. A következő körben a sereghajtó Goricát fogadják a Fácánkertben.

Enyhültek a korlátozások

A szlovén kormány február 11-én döntött a járványügyi korlátozások enyhítéséről a sporttevékenységek terén. A döntés értelmében hétfőtől munkához láthattak a szlovén labdarúgó másodosztály, valamint az ifjúsági első osztály labdarúgói is. Az első osztály mellett az említett ligák bajnokságai is folytatódnak. Emellett folytathatják az edzéseket az U19-es és az U17-es korosztályok, továbbá ismét lehet 10 főig edzéseket tartani minden csapatnál, betartva a két méteres távolságot. A szlovén szövetség a napokban bővebb információval is szolgál a további enyhítésekről.

Hét muravidéki a női válogatottban

Február 23-án a szlovén női labdarúgóválogatott az utolsó Eb-selejtezőjét játssza Észtország ellen. A találkozóra Jarc szövetségi kapitány hét muravidéki játékost is behívott. Négyen a Pomurjéből (Kolbl, Korošec, Makovec, Rozmanič), ketten a ljubljanai Olimpijából (Prša, Rogan), valamint Ausztriából a csapatkapitány, Zver is tagja lesz a kiutazó keretnek. A meccs sajnos nem dönt semmiről, hiszen a szlovénok biztosan a hatcsapatos tabella harmadik helyén végeznek, így Hollandia és Oroszország mögött lemaradnak a kontinenstornáról, az észtek pedig ezt a meccset követően is a tabella alján maradnak. Rajtuk kívül a szlovén válogatott a török és a koszovói csapatokat előzte meg a csoportban.

Győzelem és döntetlen

A ŽNK Nona Pomurje Beltinci női labdarúgói a hét végén két barátságos meccsen is szerepeltek. Szombaton Belatincon fogadták Radomlje csapatát, akiket 4:1-es eredménnyel győztek le. A meccsen Makovec duplázni tudott, Tibaut és Kajzba pedig egy-egy góllal vette ki a részét a győzelemből. Másnap St. Pöltenbe utaztak, ahol 3:3-as döntetlen született az osztrák csapat ellen. A vendégek góljait Korošec, Kolbl és Eferl szerezte.

 

 

MCSi Design