kele
perec1
garas1
65. évfolyam
19. szám
Megjelenés:
2021. 05. 13.
kiscim1921
 

Sportmix

sport magdic1521A bajnokság április 20-án folytatódik - A lendvai Nafta 1903 kezdeményezésére hétfőn online konferenciára ültek össze a szlovén labdarúgó másodosztály csapatainak képviselői, majd kedden videókonferenciát tartottak a Szlovén Labdarúgószövetség képviselőivel.

A hétfői találkozón 14 csapat képviseltette magát, A lendvaiakat Magdič Igor, a klub kommunikációért felelős szakembere képviselte. A klubok a javaslataikat hat pontban fogalmazták meg. Először is a másodosztály csapatai a jövő évi kiírásban is szeretnének a már megszokott módon részt venni a Szlovén Kupa sorozatában, nem úgy, mint ahogy azt a szövetség nemrég ajánlotta. Másodszor azt javasolják, hogy a bajnokságuk folytatódjon már a következő hétvégén. Az ifjúsági bajnokságokat is az előírt menetrend szerint szeretnék folytatni. Ezenfelül szeretnék, hogy őket is kezeljék úgy, mint az első osztályú klubokat, hiszen végső soron ugyanazon eljárás alapján kapják meg az engedélyüket. Végül a mérkőzéseiket ugyanakkor játszanák, mint az elsőligások.

A Szlovén Labdarúgószövetséggel kedden folytatott tárgyaláson a résztvevő öt csapatnak (Nafta 1903, Radomlje, Krka, Triglav és Bilje) a szövetség munkatársa, Plastovski Dejan mutatta be a határozatot, miszerint a bajnokság április 20-án folytatódik, amikor is a lendvaiak a Dravához látogatnak. Ezen kívül az Union Szlovén Kupa folyó hó 28-án fog folytatódni a negyeddöntőkkel (amelyen a Nafta az Olimpiját fogadja), a döntője pedig május 25-én lesz. A kifogásolt jövő évi kupaverseny pedig úgy zajlik majd, ahogy arról korábban a szövetség határozott, vagyis a tíz elsőligás mellett a másodosztály két dobogósa vehet rajta részt. Erre azért van csak így lehetőség, mert a községközi labdarúgószövetségek kupakiírásait nem lehet befejezni, így az esetleg a Szlovén Kupába bejutó amatőr csapatok nem tudnának részt venni a versenyen. Továbbá a szlovén harmadosztály és az ifjúsági másodosztály is folytatódhat április végén. Végül a klubok elmondták, kártérítést várnak a szövetségtől az utánpótlásnevelés terén kiesett bevételeik miatt, valamint az ifjú labdarúgók egészségének megőrzésében is a szövetség segítségét várják. A csapatok a szövetséggel karöltve tárgyalnak a mérkőzéseik internetes közvetítéseiről is, hiszen nézőket továbbra sem fogadhatnak, így ezek a bevételeik is kiesnek.

F.h.m.

 

Ismét szabad a testmozgás

A több mint tíznapos szünet után április 12-től Szlovéniában ismét engedélyezett edzéseket és versenyeket szervezni országos szinten. Folytathatják a közös edzéseket az élsportolók, valamint az utánpótlássportolók is. Ezenfelül edzhetnek a szabadidősport szerelmesei is, feltéve, ha a munkát egyénileg végzik, illetve csoportokban tíz fővel bezárólag, betartva a szükséges védőintézkedéseket, amelyek eddig is hatályban voltak. A sportrendezvények továbbra is üres lelátók előtt fognak zajlani.

F.h.m.

 

Lezárult Lendva Község sporttámogatási pályázati kiírása

Lendva Község idén is kiírta támogatási pályázatát, amelyre a sportegyesületek jelentkezhettek április 14-éig. A pályázható összeg a község költségvetésének értelmében 180 ezer euró volt: 44.500 eurót a gyermekek és az ifjúság sportra, 26.200 eurót az egyesületek tagjainak és az idősebbek sportolására, 7.200 eurót pedig sportfejlesztési tevékenységre lehetett támogatást nyerni. Ezen kívül 50 ezer euróig lehetett pályázni a sportegyesületek működésére, 12.600 euróig a Lendvai Sportszövetség üzemeltetésére, 19.400 euróig pedig sporttartalmakra a sportesemények és a promóció területén. Mindemellett pedig 20 ezer euróig megpályázhatók voltak a szakmai és szervezeti támogatások az 1. Sz. Lendvai KÁI, illetve a Lendvai KKI pályáin szervezendő sporttevékenységek megvalósításához is.

A pályázók legkésőbb egy hónapon belül értesülnek a támogatási eredményekről.

SoPe

 

Labdákat adományoztak a rujevaci csapatnak

Lendvai Labdarúgóedzők Területi Egyesülete nemrég jótékonysági akcióban vett részt az egyik tagjuk, Preradović Stanko kérésére. A szervezet 15 futball-labdát ajándékozott az NK PPG Rujevac csapatának, amely Preradović gyermekkori klubja volt. Az említett labdarúgóklub Sisak közelében található, s a térséget néhány napja ismét földrengés rázta meg, megrongálva több épületet is. A lendvai edzők egyesülete reméli, az adománnyal segíteni tudják az ifjú rujevaci focisták sporttevékenységét.

F.h.m.

 

 

MCSi Design