kele
perec1
garas1
65. évfolyam
19. szám
Megjelenés:
2021. 05. 13.
kiscim1921
 

Sportmix

sport csente1721Vezetőségváltás Csentében - Múlt pénteken tartotta meg rendes évi közgyűlését a Csentei Futballklub. Az online eseményen a csapat 15 tagja, illetve szimpatizánsa vett részt. Lebar Marjana, a klub leköszönő elnöke bemutatta a 2020-as év eredményeit. 2020 márciusában a koronavírus-járvány berobbanása miatt a Lendvai KLSZ felfüggesztette a tavalyi bajnoki idényt, amelyen jó esélyük volt akár a bajnoki címre is, hiszen 9 pontos előnyük volt a tavaszi folytatás előtt. Júniusban megrendezték a már hagyományos kispályás tornájukat, amely nagyjából 80 érdeklődőt vonzott.

Nyáron megkezdték a felkészüléseket a 2020/2021-es idényre, ám csupán nyolc bajnoki meccsen tudtak pályára lépni, hiszen a bajnokságot ismét felfüggesztették, amikor szintén a tabella élén álltak. A járvány a csapat pénzügyi stabilitását is megingatta, elveszítették a legnagyobb szponzorukat, ám az évet mégis pozitív mérleggel zárták. Mivel a vezetőségnek lejárt a mandátuma, a gyűlés végén szavazással döntöttek az új vezetőkről. Lebar Marjanát Herceg Filip váltotta az elnöki székben, Perša Brunót Bogar Patrik a pénztárosi poszton, míg Lebar Tomi titkár helyére Kerek Péter lépett. A vezetőségben Fordan Mihael kapott helyet, aki Kapun Damjant váltja, Plevel Gregor pedig megtartotta funkcióját. A csapat új felügyelőbizottságában pedig ezentúl Lebar Julian, Časar Tadej, valamint Kapun Damjan foglal helyet.

F.h.m., SoPe

 

Galambos bronzérmet szerzett

Az ifjú sportlövészek már az országos liga harmadik fordulóján is túl vannak. A légpuska kategória vegyes csoporttabelláján a muraszombatiak (Sočič Jure, Farkaš Patrik és Timar Tessa) a második helyen végeztek, a dobronaki Jezero pedig a hetedik helyen zárt. A kadétok első tornáján a tornisai Koren Tim lett a győztes, a tišinai Novak Aljaž második, Galambos Milán, a petesházi klub lövésze pedig harmadik lett.

SoPe

 

Mégsem lesz Szuperliga?

Úgy tűnik, mégsem lesz egyelőre semmi a Szuperligából. A tiszavirágéletű kezdeményezés két nap alatt elbukott, amit többek között az UEFA fenyegetőzése, valamint a szurkolói tiltakozások eredményeztek. Az UEFA Aleksander Čeferin elnökkel az élen eltiltotta volna az érintett klubokat az európai szövetség égisze alá tartozó sorozatoktól, ám a végrehajtó bizottság egyelőre nem hozott döntést arról, valóban megbüntetik-e a szakadárokat. A Szuperliga 12 alapítója közül múlt hét végére igazándiból már csak a Real Madrid nem változtatott az álláspontján, a legtöbben visszaléptek. Florentino Pérez, a madridiak, valamint a Szuperliga elnöke úgy véli, ha nem is idén, de hamarosan akkor is elindul egy új szupertorna, mert erre lesz igény. Jelenleg elmondható, hogy patthelyzet alakult ki az UEFA és a jövendő szuperligások között, így még nem lehet semmi biztosat mondani sem az esetleges szankciókról, sem arról, lesz-e, és ha igen, mikor lesz Szuperliga vagy ahhoz hasonló torna.

SoPe

 

Visszacsúsztak az utolsó helyre

A Muránia röplabdázó lányai Slovenj Gradecből is sima, 3:0-ás vereséggel tértek haza. A lendvai csapat ezzel továbbra sem tudott pontot szerezni, így a másodosztály keleti csoportjának tabelláján az utolsó helyet foglalják el. A következő fordulóban a Turbina csapatát fogadják, akik vezetik a bajnokságot.

F.h.m.

 

Ismert a Nafta versenynaptára

Meghatározta a folytatandó bajnokságok menetrendjét a Szlovén Labdarúgószövetség. A hátralévő hét fordulóban a Nafta 1903 a tabella bajnoki ágán fog versenyezni, amelyből három meccset hazai pályán játszanak. Szombaton a Brežicénél vendégeskedtek. Május 1-jén itthon a Krka, 5-én idegenben a Roltek Dob, 8-án itthon a Radomlje, 15-én idegenben a Triglav, 19-én itthon a Bilje, 22-én pedig idegenben a Rudar az ellenfél a maradék megszerezhető pontért.

A lendvaiak utánpótláscsapatai is megtudhatták, kikkel fognak még játszani. Az ifjúsági másodosztályban szereplő U19 és U17 a közös tabellán jelenleg a 10. helyen áll 14 ponttal. A szezon végéig még három mérkőzés vár rájuk. Május 1-jén a Rudar ellen idegenben, 16-án a Krško ellen itthon, majd 29-én a Tabor ellen idegenben fognak pályára lépni.

F.h.m.

 

 

MCSi Design