kele
perec1
garas1
65. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2021. 06. 17.
kiscimn2421
 

Megvan az első győzelem

sport murania2021Múlt szerdán zajlott Lendván a női röplabda másodosztály keleti csoportjának korábban elhalasztott mérkőzése a Muránia és a Mežica között. A két sereghajtó küzdelme végén a házigazdák örülhettek: Muránia – Mežica 3:0. A lendvai lányok ezzel megszerezték első győzelmüket, és így három ponttal megelőzték említett ellenfelüket, akiket a párharcban simán felülmúltak.

Szombaton, amikor a Muránia Koroškóra látogatott, már sajnos más volt a helyzet. A Črna vendégeként nagyot küzdöttek, ám alulmaradtak: Črna – Muránia 3:1. A találkozón a házigazdák szerezték meg a vezetést, a lendvaiak pedig egyenlíteni tudtak, de ez végül nem volt elég a győzelemhez. A következő, utolsó fordulóban a Nova KBM Branik II. lesz az ellenfelük, akiket hazai pályán fogadnak majd.

Lendvai lányok a régió válogatottjában

Múlt hétvégén zajlott Šempeterben az úgynevezett regionális válogatottak U14-es röplabdatornája, amelyen két lendvai lány is részt vett. Maučec Nea és Sarjaš Katarina, mindketten a Muránia játékosai, a Maribor és Muravidék környéke csapatában kaptak helyet, utóbbi játékost csapatkapitánynak is megválasztották. Régiónk együttese a harmadik helyen végzett a tornán, a bronzérmet a ljubljanai régió ellen szerezték meg, akiket 2:1-re győztek le.

 

 

MCSi Design