kele
perec1
garas1
65. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2021. 06. 17.
kiscimn2421
 

A Nafta a harmadik helyen zárt

naftra21211A Nafta 1903 csapata a bajnokság utolsó két fordulóján is győzni tudott, így méltón fejezte be az idényt. A 21., hétközi fordulóban a Biljét fogadták Lendván, akik ellen kiütéses győzelem született: Nafta 1903 – Bilje 6:1 (3:0). Idén először lehettek ismét nézők a Lendvai Sportparkban, 150-en láthatták élőben a szezon utolsó hazai bajnokiját. Az első gólt Rebernik szerezte a 15. percben, aki Haljeta passzát értékesítette, az első játékrész további találatait pedig maga Haljeta lőtte, így 3:0-ával vonultak szünetre. A fordulás után sem lazsáltak a házigazdák: az 58. percben Bizjak volt pontos. Erre a vendégek válaszoltak, a 66. percben Matić tudott szépíteni. A mérkőzés végéig még a csereként beállt Vinko (69.), továbbá Oštrek (89.) is szerzett gólt, így kiütéses, 6:1-es győzelmet aratott a Nafta.

naftra21212Május 22-én, az utolsó fordulóban Velenjéből is elhozták a három pontot: Rudar – Nafta 1903 1:2 (1:0). A párharc elején a Rudar bizonyult jobbnak, és már a 14. percben előny szereztek Kašnik révén, aki tizenegyest értékesített. Ez volt az egyetlen találat az első 45 perc alatt, így egygólos hátránnyal kezdte meg a Nafta a második félidőt. Ekkor viszont már a vendégek játszottak fölényben, sorra jöttek a lehetőségek. Pirtovšek R. lett végül a lendvaiak hőse, aki előbb a 70., majd a 74. percben szerzett találataival megfordította a mérkőzés állását. A házigazdák igyekeztek kiegyenlíteni, ám ez nem sikerült, így 1:2 lett a végeredmény a Nafta javára. Ezzel a kékek az idei szezonban a harmadik helyen végeztek a szlovén másodosztályban, összesen 44 pontot szerezve. A Radomlje lett a bajnok, a Krka pedig a második, így selejtezőt játszik a Koperrel az első osztályért.

Az adott és a kapott gólok tekintetében a Naftának volt a legjobb támadójátéka és a harmadik legjobb védelme. (60:26) A fair play-listán pedig az első helyen zártak.

A másodosztály következő idénye július 31-én rajtol.  A Nafta felkészülés június 21-én kezdődik, az edzőmérkőzéseket többnyire már lekötötték.

 

Rudar – Nafta 1903 1:2 (1:0)

A mérkőzés helyszíne: Mestni stadion Ob jezeru

A nézők száma: 0

Játékvezetők: Šmajc David, Kalan Miha, Habuš Žan

Szövetségi ellenőr: Norčič Sašo

Rudar: Radan, Jovan (Pljava 60.), Kašnik, Barič, Vošnjak, Črnčič (Hrovat 46.), Koprivnik, Panadić, Žurga (Jovicic 87.), Bokšan, Hočevar; edző: Sulejmanović Almir

Nafta 1903: Raduha, Pirtovšek R., Bolla, Haljeta (Fekete 92.), Bizjak (Vinko 59.), Oštrek (Pozsgai 90.), Drk, Živko, Rebernik, Pirtovšek T., Židan; edző: Dončić Dejan

Gólszerző: Kašnik (14., 11-es); Pirtovšek R. (70., 74.)

Sárga lap: Vošnjak, Barič, Panadić; Rebernik, Haljeta, Bizjak, Živko, Pirtovšek R.

Piros lap:

 

nafta doncic2121 

Dončić Dejan, a Nafta 1903 szakvezetője:  
– Bizonyos dolgokkal elégedett lehetek, főleg azzal a fejlődéssel, amit az együttesen látok, mióta itt vagyok. A végén mégis marad a keserű szájíz, hiszen olyan közel voltunk az osztályozóhoz. Az utolsó hat fordulóban öt győzelmet és egy döntetlent értünk el. Hiányérzetem van, hiszen helyosztót játszhatnánk. Tavaly a kupában a döntőig meneteltünk, idén az Olimpijával csaptunk össze a negyeddöntőben, egyenrangú ellenfélnek bizonyultunk, akár győzhettünk is volna. Tehát ha az egészet nézzük, pozitívan értékelem a játékosok hozzáállását, attraktív futballjátékunkat. Most a héten elvégezzük az idény teljes értékelését, nagyító alá vesszük, hol tudunk még javulni. Bizonyos helyzetek azt mutatták, hogy erősítésre van szükségünk, tehát kell néhány új igazolás, akiknek tudása egyértelmű, akiknek a teljesítményével a játékunkat stabil fázisba és még magasabb szintre tudjuk vinni. A keret minőségének ismeretében bizakodva nézünk az új versenyszezon elé.

 

nafta kocsardi2121

Kocsárdi Gergely, a Nafta 1903 klubigazgatója:

–Elégedettek vagyunk a csapat teljesítményével. Örülünk, hogy a koronavírus-járvány ellenére sikerült befejezni a szezont és feljönni a harmadik helyre, ám van hiányérzet is azon mérkőzések miatt, amelyeket a mutatott játék alapján be tudtunk volna húzni. Büszke vagyok a játékosokra, akik harcoltak a klub színeiért. Egy hónap múlva megkezdhetjük a felkészüléseket a jövő évi szezonra, és szeretnénk a bajnokság kezdete előtt legalább 90 százalékos bizonyossággal tudni, mely játékosokra számíthatunk a következő idényben is.

 

FHM. Gönc Edit

MCSi Design