kele
perec1
garas1
65. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2021. 06. 17.
kiscimn2421
 

3D terepíjászverseny Völgyifaluban

sport ij22211Kettős lendvai siker született Völgyifaluban a szlovén 3D kupában vadászreflex számban szombaton az idény első terepíjászversenyén.

A győzelmet ebben a számban Cseh Gyula szerezte meg 400 körrel csapattársa, Horvat Kristijan előtt, aki 377 kört lőtt. Kocman Marjan, aki vadászreflex számban komoly vetélytársa a lendvai kettősnek, sérülés miatt ezúttal nem indult Völgyifaluban.

sport ij22212A veteránok között két első hellyel zártak a lendvai íjászok. Štuhec Bojan csigás íjjal győzött, míg Leben Janko vadászreflex számban. Itt Štampar Zvonko lett a harmadik. A lendvai íjászok továbbá begyűjtöttek még egy ötödik, egy hatodik és egy kilencedik helyet.

A járvány okozta korlátozások miatt a szokásosnál szerényebb volt a résztvevői szám, így 18 klubból 77 szlovén íjász indult Völgyifaluban. A Lendvai Íjászklub nyolc taggal képviseltette magát, a fiatalok mezőnyében nem volt helyi induló.

A járvány miatt az íjászok szabadtéri idénye a következő bő három hónapban zajlik majd, s a versenyek sűrűn követik majd egymást. Augusztus 30. és szeptember 4. között pedig Mariborban 3D terepíjászati Európa-bajnokságra kerül sor.

Szabó Rudolf

 

 

MCSi Design