kele
perec1
garas1
65. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2021. 06. 17.
kiscimn2421
 

Sportmix - hírek röviden

nafta2221Nafta: az utánpótlás ugyanott folytatja – Május utolsó előtti hétvégéjén befejeződött az ifjúsági másodosztály keleti csoportja is, amelyben a Nafta 1903 U17-es és U19-es gárdája is szerepelt. A járvány miatti korlátozásokat ez a bajnokság sem úszta meg, így a tervezett 22 fordulóból csak 11-et szerveztek meg: nyolcat ősszel, hármat tavasszal.

Október 20-a és február 15-e között kényszerpihenőre vonultak a fiatalok és egyéni edzésmunkát végeztek. Az U19-es csapat összesen 16 pontot tudott összegyűjteni, amely a 7. helyre volt elég a 12 csapatos mezőnyben, míg az U17 csupán hét pontot gyűjtött, amely a 10. helyet jelentette. A bajnokság összesített tabelláján így a Nafta a 9. helyen végzett 23 szerzett ponttal. Bažika Silvester, a Nafta akadémiájának szakmai vezetője szerint nem sikerült teljesíteniük az elvárásokat, hiszen reális lett volna a tabella közepén végezniük. Különösen a szezon eleje sikerült rosszul, hiszen az U17 az első öt fordulóban csupán egy pontot szerzett, míg az U19 is csak hetet. A későbbi fordulókban az U19-nek sikerült stabilabban játszani, de az U17 is tudott kétszer győzni. Az idősebbeknél Koščak Lovrót érdemes kiemelni, aki a 11 találkozón 9 gólt jegyzett, amivel a góllövőlista negyedik helyén zárt. Mint az ismeretes, a többi szelekció (U7, U9, U11, U13, U14) bajnoksága a Lendvai KLSZ keretein belül nem fejeződött be. Így járt az U15 is, akik néhány év után ismét kategóriájuk első osztályának keleti csoportjában szerepeltek. A szövetség döntése szerint a csapatok a következő idényt is az idei bajnokságukban fogják kezdeni.

 

Elkészült a Nafta felkészülési naptára

Mialatt a játékosok a megérdemelt pihenőjüket töltik, a Nafta 1903 labdarúgóklub vezetősége azon ügyködik, hogy felkészülési mérkőzéseket szervezzenek a következő idény rajtja előtt. A júliusi meccseken szlovén, magyar és horvát ellenfele is lesz a kékeknek. Július 3-án a magyar másodosztályban szereplő Siófokot fogadják majd Nován, 7-én a harmadosztályú Nagykanizsát Lendván, majd 10-én Koprivnicába utaznak a HNK Slaven Belupoóhoz, akik a horvát első ligában szerepelnek. Július 17-én ismét harmadosztályú ellenfelet fogadnak Lendván, a Tiszakécskét, majd 21-én az Iliriját, amely a következő szezonban a szlovén másodosztályban szerepel majd. Végül július 24-én Zalaegerszegre látogatnak, ahol a ZTE II. ellen lépnek majd pályára. Így néz ki eddig a felkészülési amelybe valószínűleg 14-ére bekerül még egy ellenfél. A csapat az edzéseket előreláthatólag június 21-én kezdi meg.

 

Galambos Gréta a tabella közepén

Lezajlott a Szlovén Lövészszövetség versenyének második fordulója, amelyben a petesházi COAL céllövőlányai is érdekeltek. A szövetség kupájáért folyó megmérettetésen összesen 25 lány fogott puskát, amelyen végül a tišinai Benkič Nika tudott győzni, aki ezzel vezeti az összesített tabellát. Galambos Gréta 170 körrel 12., míg Koren Benita 126 körrel 24. lett, mindketten a COAL színeit védték. Előbbi a két forduló utáni összesített táblázaton is 12., míg utóbbi a 25. helyen áll jelenleg.

 

 

MCSi Design