kele
perec1
garas1
65. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2021. 06. 17.
kiscimn2421
 

Kiesett a Muránia

sport muran23211A lendvai Muránia Röplabdaklub kiesett a szlovén másodosztály keleti csoportjából. Ebben a bajnokság egykörös lebonyolítása is közrejátszhatott, ezért a klubban úgy vélik, az lett volna tisztességes, ha idén senki sem juthatna fel vagy esne ki jelenlegi osztályából.

A bajnokságban 12 lánycsapat szerepelt, a lendvaiak pedig, mint ismeretes, az utolsó előtti helyen végeztek öt ponttal, és csak kétszer tudtak győzni. A klub vezetősége szerint ebben több tényező is szerepet játszott: a márciusban épp csak megkezdődött bajnoki idény előtt több játékosuk is átesett a koronavíruson, volt, aki kétszer is. Edzéseket sokáig nem tudtak tartani, a sérülések miatt pedig egyszer sem tudtak a teljes keretükkel parkettre lépni. Hátrányuk adódott abból is, hogy egyes csapatok játékosai az 1B ligában is szerepeltek, ahol nem kellett félbeszakítani az edzéseket, így októbertől volt idejük jó formába lendülni a másodosztály márciusi kezdetéig, s ez így nem volt teljesen igazságos a bajnokság többi játékosára és csapataikra nézve. A bajnokság egykörös lebonyolítása is közrejátszhatott a kiesésben, ezért a lendvaiak úgy vélik, az lett volna fair, ha idén senki sem juthatott volna fel vagy eshetne ki jelenlegi osztályából.

 

sport muran23212Sarjaš Sven, a Muránia Röplabdaklub elnöke: – Van elég minőségi játékosunk ahhoz, hogy normális körülmények között versenyképesek legyünk a második ligában.

 

A Muránia vezetősége úgy véli, van elég minőségi játékosuk ahhoz, hogy normális körülmények között versenyképesek legyenek a második ligában, ezért a következő szezon egyértelmű célja a feljutás lesz. Lendva megérdemli, hogy a női röplabdasport egyik fővárosa legyen. Az, hogy vannak kiemelkedő játékosaik, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ketten (Maučec Nea és Sarjaš Katarina) bekerültek a maribori körzet és a muravidéki régió válogatottjába a nemrég megrendezett regionális országos tornán, amelyen végül a harmadik helyen zártak. A klub a jövőben is azon fog dolgozni Todorović Spasoje edzővel, hogy minél jobb játékosokat neveljenek ki és építsenek be a csapatba, hiszen jó utánpótlásképzés nélkül nincs jó felnőtt csapat sem. 

SoPe, Fhm

 

 

MCSi Design