kele
perec1
garas1
65. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2021. 07. 29.
kiscim3021
 

Szerény volt a kerékpárosok éve

sport kerekp25210Péntek este tartotta éves közgyűlését a Lendvai Kerékpáros Klub. A koronavírus miatt szerényre sikerült a 2020-as év a lendvai kerékpárosok számára is. Elmaradt egyebek mellett a Háromországos Pannon Maraton, amelyre idén sem kerül sor. Ahogy azt a közgyűlés után Bensa Mitja klubelnök elmondta, a klubban már gondolkodnak egy Lendva község területén megszervezett maratonon, amennyiben vidékünk egyik legnagyobb kerékpáros eseményét jövőre sem tudják megrendezni.

Tavaly a nagy versenyek hiányában klubon belüli túrákat rendeztek. Péntekenként, illetve hétvégén néha hosszabb, néha rövidebb túrákat tekertek le a létszámtól, illetve a kedvüktől függően. Az egyik ilyen klubszinten tartott rendezvény volt tavaly áprilisban a Lármafához való felkerékpározás, amelyre először került sor. Mivel Bensa szerint jól sikerült, ezért idén is megismételték, illetve szeretnék hagyományos rendezvénnyé emelni. 2021 egyik nagy eseménye volt a Szlovénia körüli jótékonysági kerékpármaraton, amelyen a lendvai klub tagja, Lebar Leon is részt vett, és teljesítette mind az öt szakaszt. Ezt a teljesítményt külön kiemelte a klubelnök, hozzátéve, hogy Lebar kiválóan képviselte a klub színeit. A lendvai klub több tagja pedig a maraton muravidéki részén csatlakozott az egyesületi taghoz. 

Mivel tavaly elmaradtak a nagy események, ezért a klub pénzügyi helyzete sem változott lényegesen, hiszen szinte alig voltak kiadások. Jelenleg így 6.200 euróval tudnak gazdálkodni.

Szabó Rudolf

 

 

 

MCSi Design