kele
perec1
garas1
65. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2021. 07. 29.
kiscim3021
 

Sportmix

sport kerekp2521120 kerékpáros a 10. Vid-maratonon - A Dobronaki Turisztikai Egyesület szervezésében szombaton került sor a koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt 10. jubileumi Vid kerékpármaratonra. A rekreatív jellegű maratonnak a rajtja és a célja idén is a Bakonaki-tónál volt, a mintegy 120 résztvevő három különböző táv között választhatott. A rajtnál Marko Baloh és Alojz Poglavc ismert szlovén kerékpáros maratonisták is itt voltak.

(-)

 

A Nafta megkezdte a felkészülést

nafta staremarsel2521Június 21-én megkezdődtek a Nafta 1903 edzései az új idény előtt, amelyen 24 mezőnyjátékos, valamint három kapus vett részt. A focisták három csoportban végezték első nyári közös edzésüket, amelyre három utánpótlásjátékos, valamint néhány új szerzemény is meghívást kapott. Az elsőligás Tabor Sežana FC hivatalos oldalán tette közzé, hogy Lendván folytatja karrierjét Stare Marsel csatár (képünkön).

A lendvai csapat a tervek szerint heti hét edzést fog tartani a következő időszakban, szombaton pedig gálameccsen lépnek pályára Gornja Radgonán, ahol a helyi csapat alapításának 75. évfordulóját ünneplik, július 14-én pedig a celjei Šampiont fogadják majd Lendván. Dončić vezetőedző hétfői edzésén megjelent a csapatkapitány, Novinič Mitja is, aki már hosszabb ideje nem tudott pályára lépni, ám úgy tűnik, mostanra felépült és munkába állhat.

(-), F.h.m.

Edzésbe állt az Olimpija

Június közepén megkezdte edzéseit a Muravidéki Ligában szereplő hosszúfalui Olimpija. Az első edzésen 22-en gyűltek össze, a tréninget a télen érkezett edző, Zver Aleš vezette. Torhač Evgen, a klub elnöke szerint a már meglévő gárdához csatlakozni fog néhány új igazolás is, valamint az utánpótláscsapatukból is bevonnak négy fiatalt a heti háromszori edzésekbe. A bajnokság kezdetéig a tervek szerint hat-hét barátságos meccsen lépnének pályára, ám eddig csupán az bizonyos, hogy részt vesznek egy odrijánci tornán.

F.h.m.

 

Lendvai arany, petesházi bronz

Múlt héten zárultak a szlovén céllövőligák, amelyekben két Lendva-vidéki klub érdekelt: a petesházi COAL, valamint a Lendvai Céllövő Egyesület. A kadét korosztály légpuska kategóriájában összesen 75 versenyző indult az ország minden tájáról. Galambos Milán, a COAL lövésze ezen korosztály bronzérmese lett, mindezt úgy, hogy az utolsó fordulóban bokasérüléssel bajlódva kellett végigkoncentrálnia a versenyt. Csapattársa, Jaklin Nik a 36. helyen végzett, míg a lendvai Mihailovič Krpan Tine a 11. helyen zárta ezt a számot. Utóbbi két versenyző az idősebb fiúk korosztályában is indult. Mihailovič Krpan az összesített tabellán az első helyen végzett, míg Jaklin, akinek ez az első lövészszezonja, a 11. helyen zárt. A petesházi bronz, valamint a lendvai arany mellett érdemes említést tenni a lányversenyzőkről is. Galambos Gréta, valamint Koren Benita az idősebb lányok mezőnyében indult a Barátság Kupán azért, mivel saját korosztályuk versenye a koronavírus miatt elmaradt. Az említett körülményekhez képest a két petesházi versenyző jól helytállt: Galambos a 11., Koren pedig a 26. helyen zárta a bajnokságot.

SoPe

 

Hajdinjak Jože (1942–2021)

Múlt héten szomorú hír érkezett, miszerint 79. életévében, súlyos betegség után elhunyt a Nafta Labdarúgóklub egykori elnöke, Hajdinjak Jože. Hajdinjak az 1980-as években ült a legrégebbi alapítású szlovén klub elnöki székében az akkori főtámogató, a Nafta vállalat képviselőjeként. Az elhunyt elnököt szerették a játékosok, jó beszélgetőtárs is volt. Klubja örökre emlékezni fog rá.

F.h.m.

 

 

MCSi Design