kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Sportmix - hírek röviden

sport horg2621Gyurica fogta a legtöbb halat - A Lendvai Horgászegyesület petesházi alapegysége horgászversenyt szervezett az államiság napján a helyi horgásztónál. A már hagyományos, nyolcadik alkalommal zajló versenyen több mint 50 horgász vett részt.

 

Képünkön: Jezernik Goran és Gyurica Teodor a díjjal.

 

A versenyzők úszós horgászatban mérték össze tudásukat reggel fél nyolctól négy órán keresztül. Ez idő alatt a legtöbb halat a völgyifalui Gyurica Teodor fogta (7,78 kg), őt követte a második helyen Jezernik Goran (4,82 kg), a harmadik pedig Gomzi Ludvik (3,08 kg) lett.

F.h.m.

 

A Nafta kitartóan edz

A nyári hőség ellenére kitartóan végzi edzésmunkáját lendvai Nafta 1903, amelyhez Martinjaš Antonio, Šimunkovič Bruno, Čučka Bezjak Mark, valamint Sobočan Tine is csatlakozott, akik mind a négyen az utánpótlásban játszottak még tavaly. A kékek szerdán az Aluminij ellen lépnek pályára hazai pályán 18 órakor, ám nézők jelenléte nélkül. Az azt követő hazai meccsükön azonban már lehetnek nézők. Július 7-én Nagykanizsa csapata látogat a Lendvai Sportparkba, a meccs pedig 18 órakor kezdődik.

F.h.m.

 

Megvannak a szlovén klubok ellenfelei

Kisorsolták a szlovén labdarúgó első osztály legjobbjainak ellenfeleit az európai kupaversenyek selejtezőiben. A Mura bajnokként az UEFA Bajnokok Ligája selejtezőjében szerepelhet, ahol a sorsolás az FK Shkëndiját hozta. Az észak-macedón bajnok július 6-án fogadja a muraszombatiakat, a visszavágóra pedig egy héttel később kerül sor hazai pályán. Az Olimpija, a Maribor és a Domžale az új versenysorozatban, a Konferencia Ligában szerepelhet, ha a selejtezőket megnyerik. A fővárosi csapat szlovén kupagyőztesként a második selejtezőkörben kezdhet a La Fiorita 1967 – Birkirkara páros továbbjutójával július végén. Maribor az örmény Urartuval csap össze július 8-án hazai pályán, majd 15-én idegenben. A Domžale a bajnokság negyedikjeként indulhat, mivel az Olimpija a második helye mellett a kupát is megnyerte. Ők a luxemburgi Swift Hesperange ellen fognak pályára lépni szintén július 8-án és 15-én.

F.h.m., SoPe

 

Győzelem a gálameccsen

A Nafta 1903 csapata múlt szombaton Gornja Radgonára látogatott a helyi csapat alapításának 75. évfordulója alkalmából szervezett barátságos mérkőzésre: Radgona – Nafta 1903 0:2 (0:2). Az első játékrészben jobbára a tavalyi idényben a legtöbbet pályán lévő lendvaiak kaptak lehetőséget, míg a fordulás után az újoncok, valamint a tavaly még az utánpótlásnál szereplők is bizonyíthattak. Dončić edző nem számíthatott Szabóra, Körmendire, valamint Meshackra sem. A találkozó első gólját Rebernik szerezte, a másodikat pedig Oštrek, aki büntetőt értékesített. A lendvaiak a következő meccsüket Lendván játsszák az Aluminij ellen.

F.h.m.

 

Király bajnok lett párosban

Múlt szombaton zajlott Ljutomerben a Szlovén Darts-szövetség szervezésében a Prlekija Open elnevezésű elektromos dartsverseny, amelyen 85 versenyző mérte össze erejét. A dartsosok a férfi- és női mezőnyben egyéniben és párosban is megmérkőztek egymással. A férfi páros bajnoka a lendvai Király Ludvik és Pratnemer Benjamin párosa lett, mindketten a Baza Hoče csapatában versenyeznek. Egyéniben 60-an indultak, ott Király a 17. helyen végzett. A következő ilyen jellegű verseny júliusban lesz a fővárosban.

F.h.m.

 

 

MCSi Design