kele
perec1
garas1
65. évfolyam
41. szám
Megjelenés:
2021. 10. 14.
kiscim4121
 

Sportmix

sport judo38211Három lendvai érem Ptujból - Szeptember 19-én Ptujban nemzetközi cselgáncskupaverseny zajlott. A Lendvai Judo Klub mindhárom indulója három éremmel zárta a megmérettetést, amelyen 21 klubból és két országból összesen 172 cselgáncsozó indult. A lendvai klubból Jaklin Samo első lett a serdülők 90 kilós súlycsoportjában, igaz, itt ő volt az egyetlen induló. Gabor Ria a serdülő lányok 52 kilós súlycsoportjában a 3. helyen végzett, míg Sep Sara az idősebb lányoknál 63 kilóban a 2. helyet szerezte meg.

sport judo38212A Lendvai Judo Klub elnöke, Gabor Robert szerint látszott a gyerekeken a hosszú versenyszünet és hogy csak a klubtársaikkal tudtak küzdeni. „Ennek fényében pozitív meglepetés az eredmény. Sara a kategóriájában két győzelmet szerzett, míg Ria ugyan nagyon jól kezdett, de nála látszik a versenyek hiánya” – nyilatkozta Gabor Robert. Hozzá kell tenni, hogy Ria most egy korosztállyal feljebb lépett, és Ptujban már U18-ban indult, pedig valójában még az U16-ba, tehát a fiatalabb serdülő kategóriába tartozik. Ezt a lépést Gabor szerint azért tették meg, hogy Ria tapasztalatokat szerezzen a soron következő országos bajnokságokra.

Az első ilyen országos bajnokság már szombaton, szeptember 25-én lesz, amikor is Prevalje ad otthont a serdülők és az idősebb lány/fiú korosztály OB-jének. Ezen a lendvai cselgáncsozók közül U14-ben Sep Sara és Škraban Lana, U18-ban, Jaklin Samo, Žerdin Luka, Berki Tia és Kovač Mia, továbbá Gabor Ria október másodikán indul az országos bajnokságon, mégpedig a fiatalabb serdülőknél, vagyis U16-ban.

Szabó Rudolf

 

Győzött a Király–Kolarič duó

A maráci sportszövetség idén is megrendezte páros tenisztornáját, amelyen 32 versenyző szerepelt. A torna első helyezettje a lendvai Király Ludvik és Kolarič Dani duó lett, akik a döntőben a Draškovič–Potočnik párost múlták felül.

F.h.m.

 

Csúnya vereség a rangadón

A Nafta U15-ös gárdája eddigi legsúlyosabb vereségét szenvedte el korosztályának első osztályában a keleti csoportban. Ellenfelük az örök rivális Mura volt: Mura U15 – Nafta 1903 U15 11:0 (8:0). A házigazdák már az első félidőben bebiztosították győzelmüket, amikor nyolc gólt is szereztek. Ezzel a vereséggel a lendvai fiatalok továbbra is a tabella utolsó helyén állnak pont nélkül. A következő, ötödik fordulóban a Rogaška csapatát fogadják Palinán.

F.h.m.

 

Kettős győzelem Mariborban

A Nafta 1903 utánpótlása kettős győzelmet aratott a maribori Tabor ellen az ifjúsági másodosztály ötödik fordulójában. Az U17-es csapat két góllal nyert idegenben: Tabor U17 – Nafta 1903 U17 1:3 (0:1). Góljaikat Marek és Zamuda szerezte, utóbbi duplázni tudott. Az U19 is simán győzött: Tabor U19 – Nafta 1903 U19 1:4 (1:1). A lendvaiak góljait Žganec, Mezga, Medved és Čuček Bezjak szerezte. Ezzel a kettős győzelemmel hat pont érkezett Lendvára, és így a Nafta az összesített táblázat 8. helyén áll, a hét végén pedig a KETY EMMI Bistrica csapatát fogadják.

F.h.m.

 

Ismét kikapott mindkét együttes

A hosszúfalui Olimpija vereséget szenvedett a Muravidéki Liga 6. fordulójában. Nem tudtak Puconcin idegenben gólt szerezni: KEMA Puconci – Hungarikum Olimpija 1:0 (1:0). A találkozó első félidejében született az egyetlen találat, amelyet Svetanič R. szerzett a vendégkapus hibáját követően. Az Olimpija több mint húsz percet emberelőnyben játszhatott, Borovič játékvezető ugyanis a 68. percben kiállította a házigazdák egy játékosát. A következő fordulóban hazai pályán fogadják a Čarda csapatát. A hosszúfaluiak utánpótlása is vesztesen hagyta el a pályát: Hungarikum Olimpija U19 – Slatina U19 1:3 (1:3). A házigazdák egyetlen gólját Sobočan Tine szerezte.

F.h.m.

 

sport murania3821

 

Erősített a Muránia

A lendvai Muránia röplabdázói gőzerővel készülnek az új szezonra a szlovén női másodosztályban. A lendvaiak nemrég három új játékost is szerződtetni tudtak a hočei Furmis csapatából: Babič Tjašát, Daks Lanát és Marko Kleát. Az igazolásokkal azt reméli mindkét klub, hogy a lehető legjobban tudják segíteni az említett játékosok fejlődését.

F.h.m.

 

Rajber lett a lányok új edzője

A NONA Pomurje Beltinci csapata új edzőt szerződtetett Rajber Marjan személyében. Rajbert már jól ismerhetik a labdarúgás kedvelői a Muravidéken, hiszen többek között a Nafta, a Mura, az Odrijánc, a Čarda, a Tornisa és a Tromejnik szakembere is volt.

F.h.m.

 

Nemzetközi ifjúsági tollaslabdatorna 

Mirnán TEM Junior cím alatt rangos nemzetközi ifjúsági tollaslabda torna zajlott, amely nem adott szlovén győztest, de második helyezettet igen. Alić Špela személyében, aki női egyesben a döntőig jutott, ahol a bolgár Chepiseva ellen szoros meccsen 21:23, 23-25 arányban maradt alul, így ezüstérmet nyert. A szlovén képviselők közül a fiúknál a negyeddöntőig jutott Koroš Mark, aki Wangot győzte le háromjátszmás meccsen, majd a negyeddöntőben őt az osztrák Niederhuber állította meg. A lendvai Hac Györkös Anel nem jutott a negyeddöntőbe, háromszettes meccsen maradt alul, mint Podgoršek.

G.E.

 

Nemzetek salakmotoros kupabajnoksága

Szeptember 17-én került sor az idei Speedway of Nations első selejtező versenyére, amelyen Szlovéniát az Ivačič Matic, Škorja Nick és Grmek Anže trió képviselte. A csapat a hatodik helyen zárt 17 pontjával, Ivačič tízet gyűjtött be. A lengyelek magabiztos győzelmet arattak, hiszen Bartosz Zmarzlik vezetésével kiemelkedtek a mezőnyből, és így teljesen megérdemelten kerültek a fináléba. A második helyen a svédek végeztek, míg a harmadik helyen Dánia salakosai biztosították be maguknak a döntőbe kerülést. Szombaton a Speedway of Nations második selejtező körének győztese az ausztrál csapat lett. A második helyen a rendező, Lettország kvalifikálta magát az októberi manchesteri fináléba, míg a reményfutamnak köszönhetően harmadikként a francia válogatott került a döntőbe. 

G.E.

 

Vutek legyőzte Királyt

Koperben zajlott a klasszikus dartsbajnokság első rangtornája, amelyen a versenyzők egyéniben és csapatokban is megmérkőztek egymás ellen. Összesen 13 klub vett részt a tornán. Egyéniben a lendvai Király Ludvik kiesett Vutek Sašo ellen. A torna egészen jövő májusig zajlik.

 

Megvan az első siker

A lendvai tekések győzni tudtak a bajnokság második fordulójában: TK Lendva – TK Impol 5:3. A házigazdáknál Zadravec, Potočnik és Tisovič ért el győzelmet.

F.h.m.

 

A Lendvai Tollaslabdaklub várja az új tagokat

A Lendvai Tollaslabdaklub szeretettel várja azon fiatalokat, akik szeretnének megismerkedni a tollaslabdázással. Az új tagok beiratkozására hétfőnként és csütörtökönként 15 és 16 óra között lesz lehetőség az 1. Sz. Lendvai KÁI-ban.

 

 

MCSi Design