kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

Remek körülmények között edzhetnek

sport judo39211Nyílt napot tartott hétfőn este a Lendvai Judo Klub, amelynek keretében lehetőség volt megnézni a klub egyre korszerűbb helyiségeit a Tuš Kea bevásárlóközpont felső emeletén, amelyben egy ideje egy kisebb fitneszrészleg is biztosítja a cselgáncsedzések változatosságát.

A 800 négyzetméternyi alapterületen, amelyből a fő edzéstér több mint 300 négyzetméter területet jelent, minden feltétel adott a magas színvonalú edzésekhez minden korosztály számára. A legfiatalabb cselgáncsozók külön kis helyiségben gyakorolnak. Gabor Robert klubelnök szerint vidékünkön egészen Mariborig nem találhatók ilyen jó edzésfeltételek.      

sport judo39212A klubban nyolc edző segíti a fiatalok fejlődését körülbelül 80 szőnyegen. Újabban már egy kisebb fitneszrészleg is a cselgáncsozók rendelkezésére áll, amelyet a klub folyamatosan bővít, főleg az erőnlét fejlesztésére alkalmas eszközökkel, kötelekkel, súlyokkal, de futópad, evezőpad és egy bokszzsák is van a teremben. Gabor Robert külön büszke a kialakított fizioterápiás szobára, ahol az esetleges kisebb sérüléseknél is tudnak segíteni. A sportolók külön öltözővel is rendelkeznek, egy a fiúk és egy a lányok számára.

A cselgáncsozóknál – ahogy gyakran más egyesületeknél is – főleg a tagok sok szabadidejébe került, hogy ilyen körülményeket tudtak kialakítani a komoly és eredményes munkához.

Szabó Rudolf

sport judo39213

 

Škraban Lana és Sep Sara az első két helye

 

 

judo3921A kiváló edzéskörülmények pedig kiváló eredményekben tükröződnek vissza. Pénteken Belatincon a legfiatalabb cselgáncsozók között Grut Inti lett a lányok mezőnyének legjobbja az akadálypályán, majd győzött a harcokban is. Sep Ina, valamint Hebar Zita és Hebar Maks szintén megnyerte az akadálypálya-versenyt. Az U10-es mezőny legjobbja Virag Nejc lett, míg Škraban Gaja és Podgorelec Oto bronzérmet szerzett. Szombaton az idősebbek álltak tatamira Prevaljéban. Az U14-es mezőny 63 kilós legjobbjai Škraban Lana és Sep Sara lettek: előbbi országos bajnok, utóbbi pedig második lett. Az U18-asoknál a 90 kilogrammosok kategóriájában Jaklin Samo harmadik lett, 81 kilogrammban Žerdin Luka az ötödik, míg Berki Tiana az 57 kilogrammosok mezőnyében a kilencedik helyen végzett.

SoPe

 

 

MCSi Design