kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

Erősített a lendvai Muránia

sport Murania3921Ahogy arról már beszámoltunk, a Muránia női röplabdaklub felnőttcsapata a 2021/22-es idényben is a szlovén női másodosztályban fog szerepelni. A lendvai klubhoz három új játékos is csatlakozott: Babič Tjaša, Daks Lana és Marko Klea. Mindhárman a hočei Formistól érkeztek.

 

Képünkön: a Muránia lendvai röplabdacsapata, fehér mezben az új játékosok.

 

Október 15-én rajtol a szlovén női röplabda másodosztály keleti csoportja, amelynek a szerényen sikerült előző idény ellenére ismét tagja lesz a Muránia is, a lendvai csapat ugyanis meghívót kapott a szlovén szövetségtől a másodosztályban való szereplésre. Todorović Spasoje vezetőedző szerint egész évben pozitív sportszellemű harc zajlott a szereplésért a másodosztályban, mert az előző idényben szerencsétlenül estek ki a második ligából. A járványhelyzet miatt ugyanis csak egykörös rendszerben zajlott a bajnokság, ami nem a legigazságosabb volt, hiszen nem voltak visszavágók. Az edző szerint most egyfajta jutalomként a jó munkáért és a röplabdaszövetséggel, valamint a többi klubbal ápolt jó kapcsolatért megkapták a meghívást a másodosztályba, amolyan szabadkártya révén indulhatnak. A klubnál ezt természetesen örömmel fogadták, teszi hozzá Todorović.

A Murániatól távozott Vnuk Maša, aki Puconciban folytatja, míg a lendvai klub együttműködésbe lépett a Hočei Formis-szal, amely idén az első B osztályban szerepel. A stájer csapattól három játékos érkezett Lendvára, akik több játéklehetőségre számítanak itt. Babič Tjaša nyitásfogadó poszton játszik, Marko Klea liberó, míg Daks Lana a centerpozíciót tölti be. Mindhárman egyelőre ebben az idényben lesznek a Muránia tagjai.

Ezzel jelenleg 14 játékosból áll a keret, amely Todorović szerint sokkal jobb és érettebb, mint az előző idényben volt. Az új játékosok már egy hónapja Lendván edzenek, de csak részben, hiszen hétfőn és kedden Hočén gyakorolnak, míg a hét második felében Lendván vannak. Mindhárman 17–18 évesek, és főként a Formisnál szerepeltek eddig különböző korosztályokban.

Szabó Rudolf

 

 

MCSi Design