kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

Sportmix

veteranokA veteránok harmadikak lettek - Pécsett lezajlott a hagyományos Kárpát-medencei kispályás labdarúgótorna, amelyen nyolc csapat vett részt az anyaországból, Horvátországból, Szlovákiából és Szlovéniából, köztük a lendvaiak is. A csapatokat két csoportba sorsolták. A lendvai öregfiúk gárdája a csoportkört egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel zárta, ezzel továbbjutottak az elődöntőbe. Ott Eszék csapatát legyőzték 2:0-ra, és a harmadik helyen végeztek. A lendvai csapat keretét Király, Pečelin, Oletič, Meszelics, Šijanec, Feher, Šabjan és Balogh alkotta.

F.h.m.

 

Ismét kettős győzelem

A Nafta mindkét csapata győzni tudott az ifjúsági másodosztály keleti csoportjának hét végi fordulójában a KETY EMMI Bistrica ellen. A fiatalabbak háromgólos különbséggel nyertek: Nafta 1903 U17 – KETY EMMI Bistrica U17 4:1 (2:0). A lendvaiak góljait Kosi, Ropoša (2) és Horvat szerezte. A másik meccs óriási kiütést hozott: Nafta 1903 U19 – KETY EMMI Bistrica U19 7:0 (1:0). Mezga, Novak (2), Žganec, Medved (2) és Frančić is eredményesek voltak. A következő fordulóban Celjébe, a Šampion otthonába a lendvai fiatalok.

F.h.m.

 

Egy pont az első fordulóban

Múlt hét végén elrajtoltak a szlovén bowlingligák, amelyekből kettőben lendvai érdekeltség is van. Az 1A ligában szereplő Lendva I csupán egy pontot gyűjtött össze a lejátszott öt találkozón: Feniks – Lendva I 1:1. A lendvai csapat a hatodik helyről várja a következő fordulót.

F.h.m.

 

Sima vereség idegenben

A Lendvai Teke Klub a hét végén Zagorjébe látogatott, ahol a Dormeo csapata legyőzte őket: TK Dormeo – TK Lendva 8:0. A vendégek minden párharcukat elveszítették, a győzelemhez legközelebb Šimon Janez állt.

F.h.m.

 

Egygólos vereség

A Nafta 1903 reménységei Palinán fogadták a Rogaška-Rogatec együttesét, akiktől minimális vereséget szenvedtek: Nafta 1903 U15 – Rogaška-Rogatec U15 0:1 (0:0). A lendvaiak két perccel a mérkőzés lefújása előtt kapták a sorsdöntő találatot. A következő fordulóban a KETY EMMI Bistricához látogatnak.

F.h.m.

 

Rossz formában az Olimpija

A múlt hét végén a hosszúfalui Olimpija ismét vereséget szenvedett a Muravidéki Liga 7. fordulójában: Hungarikum Olimpija – Čarda Martjanci 0:3 (0:2). A házigazdák a 25. percben kerültek hátrányba. Néhány perccel később Pozsgai kiegyenlíthetett volna, ám lövése elkerülte a kaput, majd a vendégek tovább növelték előnyüket. A fordulás után ismét Pozsgai, valamint Vida volt pontatlan, míg a Čarda megszerezte harmadik gólját is. A következő fordulóban a hosszúfaluiak Tornisára látogatnak.

F.h.m.

 

Győzelem és döntetlen

A sakkbajnokság első osztályának keleti csoportjában a múlt hét végén lezajlott a harmadik és a negyedik forduló is. A lendvai Rokada egy győzelemmel és egy döntetlennel zárta a versenynapot. A Radgonát legyőzték: Gornja Radgona – Rokana 1,5:4,5. Vidič Branko, Nerat Ivan, Gerenčer Jože és Nerat Brigita tudott győzni, míg Ivanec Dezider meccsén döntetlen született. A másik találkozón: Slovenj Gradec – Rokada 3:3. Itt Vidič Branko, Kodela Matjaž és Hozjan Tian szerzett pontot. A lendvai csapat ezzel a tabella 5. helyén áll.

F.h.m.

 

In memoriam Jerebic Ludvik – Lajcsi (1930–2021)

A lendvai sakk kedvelőit nemrég érte a hír, hogy 92. életévében elhunyt a sportág kiváló alakja, Jerebic Ludvik. Lajcsi, ahogy barátai nevezték, éveken át a Lendvai Sakk Klub tagja, valamint annak elnöke is volt. Rengeteg versenyen vett részt, különösen szerette a hazai rendezésű találkozókat, a szlovén bajnokságot, valamint a zalaegerszegi sakkozókkal tartott párharcokat. Lajcsi nyugdíjas korában is sakkozott a Lendvai Nyugdíjas Egyesületet képviselve. Emlékét őrizni fogjuk.

F.h.m.

 

 

MCSi Design