kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

Sportágválasztó bemutató az Atlétikai Klubban

sport atletika4021A Lendvai Atlétikai Klub szeptember 29-én nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt, s nagyszerű eseményt kínált a gyerekeknek a sportágválasztáshoz. Aki jött, kipróbálhatta a sportágakat, amelyek a klubnál működnek. Horváth Attila edző a futógátak kihelyezése közben arról beszélt, hogy az utánpótlásversenyek, edzőtáborok szervezése miatt jó lenne hatsávosra bővíteni az 1. Számú KÁI melletti atlétikai pályát, amelynek tartánfelülete felújításra szorul.

A lendvai klub rendszeresen részt vesz a regionális atlétikai küzdelmeken és az országos bajnokságon. A közelmúltban a serdülő korosztály Ptujban versenyzett, a fiatalabbak pedig Mariborban álltak rajthoz az országos utánpótlás-bajnokságon. Van mire építeni, hiszen Tátrai Kovács Kinga és Žalig Luka az elvárásokon felül teljesített, jegyezte meg az edző. Žalig 60 méteren 10., kettőszázon 15. lett, míg Tátrai Kovács valamivel több mint fél év edzés után az U14-es országoson távolugrásban és kétszáz méter síkfutásban villantotta meg tudását.

A múlt heti nyílt napot nemcsak bemutatónak szánták, edzést is tartottak. A fiatalok a bemelegítés után rövidtávon a rajtot, az akadályfutást gyakorolták, voltak viszont, akik a dobószámok egyikére, a súlylökésre tértek át.

A hétközben tartott edzéseken – délután öt órától, amíg az időjárás lehetővé teszi a kinti gyakorlást – szívesen látják azokat, akik még nem választottak maguknak sportágat, és azokat is, akik szeretnék kipróbálni az atlétikai számokat.

Gönc Edit

 

 

MCSi Design