kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

Sportmix

coal akademia3A legjobbaktól tanulhattak - A petesházi COAL fiatal céllövői idén ismét részt vehettek a másodízben megrendezett Lövészeti Akadémián, amelyet október első hétvégéjén rendeztek meg Postojnában. Az akadémiát a sportág olyan neves képviselői vezették, mint Živa Dvoršak olimpikon vagy Sonja Benčina válogatott céllövő.

coal akademia4

Az idei rendezvényen két petesházi versenyző is ott volt: Jaklin Nik, valamint Galambos Milán – utóbbi már tavaly is ellátogatott rá. A három nap közös edzésekkel és csapatépítéssel telt, amelynek célja segíteni a fiatal céllövők fejlődését.

SoPe

 

 

sport judo lana40212

Lana első, Ria harmadik

Október 2-án országos cselgáncsbajnokságot rendeztek a fiatalabb serdülők számára Ravne na Koroškem sportcsarnokában, ahol Gabor Ria a lendvai Judo Klubból harmadik lett a lányok 52 kilós súlycsoportjában. Az U16-os korosztályban összesen 135 dzsúdós indult 36 klubból. Szintén szombaton ugyanazon a helyszínen zajlott a Pokal Guštanj nemzetközi kupaverseny is.

sport judo lana4021

Škraban Lana győzni tudott az idősebb lányok +63 kilós súlycsoportjában.

Sz. R.

 

Nehéz a kosárlabda helyzete Lendván

A Lindau Kosárlabdaklub múlt csütörtökön, a sportegyesületek nyílt napjai keretében a horvát KK Rudar Mursko Središče klubbal barátságos mérkőzést játszott, amit hosszabbítás után 75:64-re a horvátok nyertek meg. A Lindau legjobb játékosa Gönc Beno volt 20 ponttal.

A kosárlabdasportot Lendván jelenleg a Lindau felnőtt csapata képviseli, amely a koronavírus okozta teljes leállás előtt még a Muravidéki Kosárlabdaligában szerepelt. A liga viszont már jó ideje szünetel, és jelenleg nem tudni, mikor és egyáltalán hogyan folytatódnak a mérkőzések, nyilatkozta Horvatič Velimir, a Lindau tagja. Van egy olyan ötlet, hogy tornarendszer alapján lennének a mérkőzések, de kérdéses, hogy hány csapat jelentkezne erre, ha jelentkezne egyáltalán valaki. Az sem biztos, hogy a Lindaunál tudnának megfelelő csapatot összeállítani, hogy lenne elég emberük. Az edzéseket nemrég kezdték el ismét, a lendvai általános iskolában is újra megkezdték a munkát a gyerekekkel.

A felnőtt csapat jelenleg 13–14 aktív főből áll, továbbá abból a 4–5 tartalékjátékosból, akik még nem tudnak játszani. Horvatič szerint a fiatalok érdeklődése elég csekély a kosárlabda iránt és a kicsi térségben nehéz elengedő játékost találni. Ezért különböző életkorú gyerekek játszanak egy csapatban, ami nem jó, de mivel a klubban szeretnék, hogy nálunk is fejlődjön a kosárlabda, próbálnak ilyen módon lehetőséget adni a gyerekeknek. Volt egy csapatuk a lendvai középiskolában is, amely részt vett a Lendva–Varasd–Zalaegerszeg hármas tornán, de a vírus miatt ez a versenysorozat is leállt. Még megvan azonban az esély arra, hogy folytatják a találkozókat a három város között, ha nem romlik a Covid-helyzet.

A Lindau nemrég új vezetőséget választott a következő négy évre, az új elnök Horvatič Gorazd lett. A tagok remélik, hogy az új vezetéssel sikerül új lendületet adniuk a kosárlabdának Lendván.

Szabó Rudolf

  

Gólzáporos utánpótlásmeccsek

Az elmúlt héten két fordulót is lejátszottak a Nafta utánpótláscsapatai az ifjúsági másodosztályban. Múlt szerdán az elhalasztott 4. forduló párharcait vívták hazai pályán a Hajdina ellen, akiket mindkét meccsen legyőztek. A fiatalabbak minimális sikert értek el: Nafta 1903 U17 – Hajdina U17 1:0 (0:0). A gólt Kovács szerezte. Az idősebbek meccsén tizenegy gól született: Nafta 1903 U19 – Hajdina U19 7:4 (3:1). A kékek találatait Žganec, Frančić (2), Novak (3) és Mezga szerezte. A múlt hét végén pedig a fiatalok Celjébe látogattak, ahol az U17 nagy sikert aratott: Šampion U17 – Nafta 1903 U17 1:5 (1:1). Horvat találatával és Zamuda mesternégyesével ütötték ki a házigazdákat. Az U19 viszont kikapott: Šampion U19 – Nafta 1903 U19 3:2 (1:1). A lendvaiaknál Drk és Partlić voltak eredményesek. A következő fordulóban a Naftások a Šmartno focistáit fogadják Hotizán.

F.h.m.

 

Megvan a második győzelem

A sorozatos vereségek után a hosszúfalui Olimpija három ponttal távozott Tornisáról: Turnišče – Hungarikum Olimpija 3:4 (2:3). A mérkőzésre kilátogatók jó meccset láthattak. Míg a vendégek többször vezetést szereztek, addig azt a házigazdáknak mindig sikerült kiegyenlíteni egészen a negyedik Olimpija-gólig, amelyre nem jött válasz. A hosszúfaluiaknál Horváth, Pozsgai, Plej és Magyar volt eredményes. A következő, 9. fordulóban az Olimpija Cserencsóc csapatát fogadja Hosszúfaluban.

F.h.m.

 

3:1-ről fordított a Torcida

A Torcida kispályás labdarúgói győzelmet arattak Tornisán: Turnišče – Torcida Lakos 3:4 (0:1). A találkozó múlt pénteken este zajlott reflektorfény alatt. A lakosiaknál Laslo szerzett vezetést az első játékrészben, de a házigazdák 3:1-re megfordították a találkozót, ám a vendégek nem adták fel: a második félidőben még három vendégtalálat született: Laslo még kétszer szerzett gólt, egyszer pedig Horváth volt eredményes.

F.h.m.

 

Gyengélkedik az U15

A Nafta 1903 U15-ös csapata továbbra sem találja a fonalat az első osztály keleti csoportjában. A múlt héten Slovenska Bistricáról távoztak üres kézzel: Kety Emmi Bistrica U15 – Nafta 1903 U15 2:1 (0:0). A lendvaiak a csereként beálló Vida góljával szereztek vezetést a második félidőben, a házigazdák azonban nyolc perc alatt fordítani tudtak. Ezután a játékvezető kiosztotta a második sárga lapot is a lendvai gól szerzőjének. A Nafta a következő fordulóban a Celje csapatát fogadja.

F.h.m.

 

Újabb tekesiker

A lendvai tekézők újabb győzelmet arattak a harmadosztály keleti csoportjában: TK Lendva – Radlje 4:2. A négy hazai győztes párharcot Šimon, Zadravec, Radakovič és Horvat hozta össze, míg Kerman és Šalamun alulmaradt párbajában.

F.h.m.

 

 

MCSi Design