kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

A kerékpározás fénykorát éljük

kerekpar dobr4121Több mint 80 szabadidős kerékpáros gyűlt össze Dobronakon múlt szombaton, ahol a 20. „Szlovénia kerékpározik” rendezvénysorozat záróeseményeként szabadidős jellegű kerékpármaratont rendeztek. 54-en indultak a 60 kilométeres, 26-an pedig a 30 kilométeres távon.

A rendezvényt, amelyet a Dobronaki Turisztikai Egyesület szervezett meg és a Szlovén Kerékpáros Szövetség égisze alatt zajlott, Kardinar Marjan, Dobronak polgármestere és Knez Milan, a Szlovén Kerékpáros Szövetség titkára nyitotta meg.

Knez Milan szerint a szabadidős kerékpározás fénykorát éljük Szlovéniában, ami nem utolsó sorban a szlovén profi kerékpárosok sikereinek is köszönhető. Ennek következményeként egyre több az amatőr kerékpáros az utakon, főleg hétvégenként. Dicsérettel illette a kerékpározás terén kifejtett erőfeszítésekért Dobronak Községet, amely szerinte a kerékpárbarát községek egyik legjobb példája, hiszen egész évben rengeteg történik e sportág terén.

Kardinar Marjan hangsúlyozta, hogy 2021 kerékpáros eseményekben sikeres és gazdag év volt a község számára. A kerékpározás a községben a fejlesztési történet része a turizmusban, de más téren is. – Miután kiderült, hogy gondok vannak a Szlovénia kerékpározik sorozat zárórendezvényének megszervezésével és a Kerékpáros Szövetség megkérte Dobronak Községet, hogy szervezze meg a rendezvényt, szívesen vállaltuk – mondta.

A maratonon a következő eredmények születtek: 30 kilométeren Koter Boštjan, a dobronaki Ocean Orchids Cycling Team tagja győzött, a 60 kilométeres távon pedig a Team Turbo Tropovci nevű csapat aratott kettős győzelmet: Omar Bernard nyert klubtársa Hajdinjak Dušan előtt. A 3. helyen a Lendvai Kerékpáros Klub tagja, Horvat Damijan végzett. 30 kilométeren indult a mezőny legfiatalabb tagja, a 12 éves Žitnik Alen, míg a legidősebb bringás Puklavec Edvard volt a maga 83 évével. 17 indulóval a dobronaki Ocean Orchids adta a legtöbb indulót. A résztvevők éremben, pólóban és ebédben részesültek.

Szabó Rudolf

 

 

MCSi Design