kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

Sportmix

judo komenda41212Kitűnően szerepeltek a Komenda Kupán - Október 9-én nemzetközi cselgáncstorna zajlott Komendán, amelyen lendvai versenyzők is részt vettek. A kupán 446 dzsúdós indult négy ország 36 klubjából. A fiatalabb kadétok korcsoportjában Gabor Ria az 52 kilogrammosok kategóriájában bronzérmet szerzett. Az idősebb lányok mezőnyében, a 63 kilogramm feletti súlycsoportban Škraban Lana aranyérmes lett, Sep Sara pedig a második helyen zárt.

judo komenda41211

SoPe 

 

 

sport heviz4121

Folytatják az együttműködést

A Lendvai Sportszövetség, a Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülete, valamint a Varasd Megyei Sportszövetség vezetősége október 7-én együttes ülést tartott Lendván. A hazaiakat Horvatič Velimir, Hanč Franc és Horvat Meštrovič Ferenc képviselte, a zalaiakat Kámán Ferenc és Török András, míg a varasdiakat Sitar Anica. A résztvevők megegyeztek a három szervezet további egyttműködéséről. Jövőre a középiskolásoknak szeretnének közös versenyeket tartani atlétikában, valamint lövészetben is. Minden sportágnak egyesületenként két-két képviselője lenne. Másnap Hévízen szervezett konferenciát a zalai sportszövetség, amelyen a lendvaiakat Horvat Meštrovič Franc, valamint Pál József képviselte. A konferencián előadásokat hallgathattak meg a résztvevő edzők és versenyzők, amelyeken a sportolók mérésére szolgáló eszközöket mutatták be, valamint elhangzottak előadások az emberi testről szóló kutatásokról is.

(-)

 

Nem találják a fonalat

A Nafta U15-ös csapata sajnos továbbra sem tud megfelelni az első osztály elvárásainak. A kékek ismét vereséget szenvedtek, ezúttal celjei kortársaiktól: Nafta 1903 U15 – Celje U15 0:3 (0:1). A lendvaiak a 16. percben kerültek hátrányba, majd a fordulás után még két gólt kaptak. Továbbra is pont nélkül állnak a tabella utolsó helyén, a nyolcadik fordulóban pedig a Fortis Jarenina ellen lépnek pályára idegenben.

F.h.m.

A második csapatnak ment jobban

Az elmúlt hét végén a lendvai bowlingozók mindkét csapata versenybe szállt. Az elsőligás együttes csupán egy döntetlent tudott összehozni a Zagorje II. ellen, a többi találkozóját elveszítette, így a versenynap utolsó helyezettje lett. A Lendva II. viszont dupla győzelmet aratott a másodosztályban, s a harmadik helyen zártak.

F.h.m.

 

Mumorban tekéztek a lendvaiak

Múlt szombaton Lenti–Mumorban találkoztak a lenti és a lendvai tekések barátságos meccsen. Az eseményen a férfi- és a női csapat is szerepelt, s végül a házigazdák örülhettek: TK Lenti – TK Lendva 1793:1773. A lendvaiak férficsapatában Šimon, Potočnik, Šalamun, Horvat és Kerman szerepelt, míg a nőket Kovač, Sapač és Donko Kolar képviselte.

F.h.m.

 

A vendégkapus jó napot fogott ki

A Muravidéki Liga 9. fordulójában a hosszúfalui Olimpija Cserencsóc csapatát fogadta, akikkel döntetlent játszottak: Hungarikum Olimpija – Črenšovci 1:1 (0:0). A rossz idő ellenére sok szurkoló látogatott ki a találkozóra, amelyen a házigazdák könnyen megszerezhették volna a három pontot, ha pontosabban céloznak. A 9. percben Plej helyzetét jegyezhettük fel, aki kaput tévesztett, majd tíz perccel később a cserencsóciak Hozjan révén kapufát lőttek. A 30. perc körül előbb Pozsgai, majd Magyar is az ellenfél kapusát találta el lövésével. A fordulás után nyomás alatt volt a vendégkapu. Hamar jött a gól is Pozsgai lövése után, majd tíz perc alatt Magyar, Szőke és Plej is helyzetbe került, illetve a kapusnak Car távoli lövését is hárítani kellett. A hajrában egyenlíteni tudtak a vendégek, a csereként beállt Krauthaker büntette meg a hazaiak kihagyott lehetőségeit. A következő, 10. körben Lendva községi rangadó lesz, hiszen a hosszúfaluiak Hotizára látogatnak.

F.h.m.

 

 

MCSi Design